Artikel

Alles over de Call of Duty Cold War Campaign

Alles over de Call of Duty Cold War Campaign

De Call of Duty: Black Ops Cold War Campaign belooft een spannende campaign te worden. Met verschillende oude vertrouwde gezichten en een verhaal dat zich afspeelt in de jaren 80 van de vorige eeuw, bezorgen de ontwikkelaars je een echte Koude Oorlog-sfeer. Tijdens het spelen van de campaign zal het duidelijk worden dat de werkelijke Koude Oorlog de setting is.

Wie de eerste Black Ops-game heeft gespeeld, zal meteen merken dat de Call of Duty Cold War Campaign voortborduurt op dat verhaal. Black Ops Cold War is daarmee een duidelijk vervolg op Black Ops 1. Personages als Jason Hudson en Frank Woods zullen dan ook terugkeren en vergezeld worden door een aantal nieuwe toffe personages.

Het verhaal

In de Campaign, Multiplayer en Zombies-gamemode van Call of Duty: Black Ops Cold War sta je middenin de Koude Oorlog en vecht je op locaties over de gehele wereld. Onder andere Berlijn, Turkije, Rusland en Vietnam vormen het toneel van dit verhaal dat zich in de jaren 80 afspeelt.

Als één van de beste geheim agenten achtervolg je met een geweldig team Perseus. Perseus is een mysterieuze spion uit de Soviet-Unie (Rusland). Deze spion doet er alles aan om de Verenigde Staten aan het wankelen te brengen en de verdeling van macht in de wereld om te gooien.

Samen met oude bekenden en nieuwe personages probeer jij Perseus te stoppen. Om de wereldvrede te bewaren, zal je jezelf onder moeten dompelen in een wrede wereldwijde samenzwering. Het is jouw doel om een complot dat al decennia lang gaande is, te stoppen.

Call of Duty Cold War Campaign teaser trailer

In de teaser trailer van de Call of Duty: Black Ops Cold War Campaign zien we grimmige beelden van het Trabzon vliegveld in Turkije. We zien personages op sluwe wijze uitgeschakeld worden, er wordt gebruik gemaakt van verschillende finishing moves en tot slot een scene waarin een vliegtuig achtervolgd wordt. Bekijk het zelf in de trailer hieronder.

Keuzes bepalen het verhaal

Call of Duty: Black Ops Cold War bevat verschillende toffe features. Één van deze features is het feit dat jouw in-game keuzes het verhaal van de Campaign voor een deel bepalen.

De vele missies van de Campaign kunnen op verschillende manieren gespeeld worden. Je kan de tegenstander op een sluwe wijze uitschakelen en zorgen dat je niet gezien wordt. Anderzijds kan je ervoor kiezen om de tegenstander te overvallen met een orkaan van kogels en explosies. Beide benaderingen kunnen een ander vervolg hebben. Tot slot zijn er vele kleine 'side missions' die allen een effect hebben op het verloop van het verhaal.

Personages in de Campaign

De Black Ops-reeks staat bekend om de interessante personages. De Call of Duty Cold War Campaign ziet de personages Jason Hudson, Alex Mason en niemand minder dan Frank Woods terugkeren. Russell Adler, Helen Park, Lawerence Sims en Lazar Azoulay zijn nieuwe personages.

Frank Woods is misschien wel de meest populaire personage. Woods is een voormalig marinier die door zijn ervaring werd gescout door de CIA. Kenmerkend voor Frank Woods is zijn heldhaftige manier van leidinggeven. Frank Woods was eerder al onderdeel van Black Ops, Black Ops 2, Black Ops 4, Modern Warfare en Warzone.

cold-war-campaign

Alex Mason zal Frank Woods bijstaan in een missie in Amsterdam. Hiermee is de terugkeer van Alex Mason bij de CIA écht van start gegaan. Mason en Woods werken daar samen met een nieuwe geheimzinnige collega: Russel Adler.

Call of Duty Cold War

Call of Duty: Black Ops Cold War zal naast de Campaign bestaan uit de Multiplayer, Cold War Warzone en Zombies. De Multiplayer, Zombies-gamemode en Warzone zijn allemaal online te spelen. Dit kun je doen met vrienden op je eigen console, maar ook op andere consoles van verschillende generaties. We vinden immers cross-play en cross-gen in Call of Duty Cold War.

De Multiplayer, Zombies-gamemode en Cold War Warzone beschikken over een gedeeld Call of Duty Cold War battle pass systeem waardoor je je progressie over de gehele game kan meenemen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.