Artikel

Alles over de FIFA 21 Demo

21 september 2020, 18:11

Al sinds jaar en dag kunnen gamers een aantal dagen voorafgaand aan de echte release van FIFA een gratis demo downloaden en de game alvast uitproberen. In de demo zijn vaak een handjevol teams beschikbaar en slechts enkele game modes te spelen. In 2020 moet je het echter stellen zonder de FIFA 21 Demo.

Update 21-09: EA heeft namelijk besloten geen FIFA 21 demo uit te brengen. Het bedrijf zegt dat het liever de tijd steekt in de volledige game.

Alle liefhebbers zaten we vol smart te wachten op de FIFA 21 Demo, zodat we met onze eigen ogen konden zien of de beloofde verbeteringen in FIFA 21 ook merkbaar waren. Alhoewel de demo niet per se de definitieve versie van de game reflecteert, komt het vaak wel in de buurt. Spelers vormen dus vaak op basis van de demo al een mening over de game. Dit gaat dus niet gebeuren in 2020.

FIFA 21 Demo release

Iedereen was in spanning aan het afwachten wanneer de release van de FIFA 21 Demo plaats zou vinden. Wij ook! Helaas heeft EA Sports bekend gemaakt dat er geen FIFA 21 demo komt.

We zijn van EA gewend dat ze de FIFA Demo twee weken voorafgaand aan de release van de volledige game online zetten. Aangezien de release van FIFA 21 op 9 oktober is, hadden wij de FIFA 21 Demo op vrijdag 25 september verwacht.

FIFA 21 Demo downloaden

De FIFA 21 Demo is door de annulering niet gratis te downloaden voor PlayStation 4, Xbox One en PC via de gebruikelijke online winkels. De demo vind je dan ook niet in de PlayStation Store, Xbox Live Store en Origin Store. 

FIFA Demo 21 content

Wij keken er naar uit om wel aan met wat FIFA 21 content aan de slag te gaan. Vaak is er een kleine selectie aan teams beschikbaar waarmee je in de demo kunt spelen. Zo hadden we graag een balletje getrapt met de teams van FIFA 21 coverstar Kylian Mbappé en mede-ambassadeurs Erling Braut Haaland, Jaoa Felix en Trent Alexander-Arnold in de Demo speelbaar zijn. Of een van de andere team die voor de FIFA 21 demo werden verwacht:

  • Paris Saint-Germain
  • Liverpool
  • Borussia Dortmund
  • Atletico Madrid
  • Real Madrid
  • Piemonte Calcio

Als de nieuwe FIFA uitkomt op 9 oktober kun je aan de slag met verschillende FIFA 21 game modes. Zoals FIFA 21 Ultimate Team dat je straks ook als FUT Co-Op kunt spelen.

FIFA 21 Web App

Wil je toch eerder aan de slag met FIFA 21 nu er geen demo komt? En wil je je optimaal voorbereiden op de release? Dan kun je ook nog de FIFA 21 Web App en of Companion app downloaden waardoor je via je telefoon alvast een heleboel zaken kunt regelen voor jouw Ultimate Team.