Artikel

Alles over de nieuwe Demon Hunter class in Hearthstone

25 maart 2020, 10:43

Met de nieuwe Hearthstone-uitbreiding, Ashes of Outland, komt de eerste nieuwe class sinds het spel in 2014 uitkwam. Maar wat doet deze class precies? Wat maakt de Demon Hunter uniek? En wat is een Demon Hunter eigenlijk?

Achtergrond

In de Warcraft-lore zijn Demon Hunters krachtige strijders, die de energie van demonen in zich opnemen om andere demonen te bevechten. Hiervoor offeren ze hun eigen menselijkheid op, door deels zelf in demonen te veranderen.

De Demon Hunter bestaat al in het Warcraft-universum sinds 2001, toen Warcraft 3: Reign of Chaos uitkwam. In de campagne van dat spel leerden we Illidan kennen, die invulling gaf aan de Demon Hunter en al gauw een publieksfavoriet werd. De Demon Hunter was het een Night Elf hero-eenheid, die vooral in agressieve strategieën een hoofdrol speelde.

De eerste ontmoeting met de Demon Hunter in World of Warcraft kwam in de eerste uitbreiding van het spel, The Burning Crusade, waar de aankomende Hearthstone-uitbreiding Ashes of Outland op gebaseerd is. Hier speelde Illidan en zijn Demon Hunter-volgelingen een hoofdrol. In de Legion-uitbreiding uit 2016 werd de Demon Hunter een speelbare class in World of Warcraft, en nu is Hearthstone aan de beurt.

Agressie en Demonen

Net als in Warcraft 3 zal de Demon Hunter in Hearthstone zeer geschikt zijn voor agressieve strategieën. De Hero Power geeft je hero +1 attack, wat goed werkt met een hoop kaarten die willen dat je hero aanvalt. Deze laten je continu druk zetten op je tegenstander, door zijn hero aan te vallen of zijn bord onder controle te houden door met jouw hero zijn minions aan te vallen.

Een andere kant van de Demon Hunter is de controle over grote demonen. Deze angstaanjagende monsters kosten vaak een hoop om te spelen, maar kunnen absoluut vernietigend zijn voor je tegenstander.

Hero Power en Outcast

Er zijn een aantal dingen waardoor de Demon Hunter zich onderscheidt van de andere Hearthstone-classes. Ten eerste is de Demon Hunter de enige class wiens Hero Power geen twee, maar slechts één mana kost. Hierdoor is deze relatief minder sterk, maar kan je hem ook vaker gebruiken in combinatie met je kaarten.

De Demon Hunter heeft ook een uniek keyword: Outcast. Kaarten met dit keyword krijgen een bepaalde bonus als ze gespeeld worden als de meest linker- of rechterkaart in je hand. Dit betekent dat je de kaart het langst, of het minst lang in je hand vasthebt. Outcast-kaarten zijn vaak niet erg sterk op zichzelf, maar kunnen zeer vernietigend voor je tegenstander zijn als je de Outcast weet te activeren.

Gratis

Aangezien de Demon Hunter een nieuwe class is, hebben spelers er nog geen kaarten voor in hun verzameling. Om dit te verhelpen krijgt iedere speler dertig gratis Demon Hunter-kaarten: tien basic kaarten, die altijd in Standard zullen blijven, en 20 kaarten uit de zogenaamde Initiate set, die over een jaar naar Wild zal roteren.

Spelers kunnen op 2 april aan de slag met de Demon Hunter in een nieuwe proloog-campagne, waar je de Basic en Initiate-kaarten kan verdienen. Vervolgens kan je echt met de class aan de slag op 7 april, wanneer Ashes of Outland uitkomt.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: