Artikel

Alles over Apex Legends Season 14: Hunted en Vantage

Alles over Apex Legends Season 14: Hunted en Vantage

Vanaf aankomende dinsdag kan iedereen aan de slag met het nieuwste seizoen voor Apex Legends, Hunted genaamd. In dit nieuwe seizoen kunnen we aan de slag met Vantage, de nieuwste legend in de Battle Royale-game, daarnaast krijgt King’s Canyon een update en zijn er diverse kleine extra veranderingen.

De nieuwe Legend: Vantage

Laten we direct met de grootste attractie van Apex Legends Season 14 beginnen, namelijk Vantage. Deze nieuwe legende kan op afstand haar tegenstanders het leven zuur maken. Haar passive ability heet Sniper Kit en maakt Vantage de perfecte scout. Wanneer Vantage een scope heeft en op een tegenstander inzoomt, ziet ze alle informatie over de tegenstander; naam van de legend, wat voor schild de tegenstander heeft, hoeveel squadleden nog levend zijn en de afstand tot de vijand. Sniper Kit is perfect als je graag strategisch een gevecht ingaat.

Haar andere abilities zijn een stuk actiever. Met haar ability Echo Launch kan ze haar drone, Echo genaamd, navigeren. Ze kan haar ability vervolgens gebruiken om zichzelf richting haar drone te lanceren. Perfect als tegenstanders te dichtbij komen of als Vantage afstand wil goedmaken.

Vantage’s ultimate is Mark to Kill. Wanneer ze deze activeert gebruikt ze een speciale rifle om enemies te scannen in haar omgeving en kan ze met de rifle schieten. Elk geraakt schot verdubbeld de damage van de volgende kogel. Daarnaast zorgt Mark to Kill voor een flinke damage boost bij haar squadgenoten. Deze extra schade wordt nog hoger wanneer haar team vecht tegen vijanden die gescand zijn door het eerste onderdeel van Mark to Kill.

The Return of the King's Canyon

In het veertiende seizoen brengt Respawn Entertainment King's Canyon, de originele map van EA's battle royale, weer terug naar Apex Legends. King’s Canyon is na een grondige renovatiebeurt weer tiptop in orde om slagveld te zijn voor de heetste gevechten.

King’s Canyon heeft flink wat aanpassingen ondergaan, de grootste verandering is zonder twijfel een soort herboren Skulltown. Dit gebied werd in seizoen vijf vernietigd, maar komt dus nu weer terug. Dat gebeurt wel onder een andere naam, de plek op de map staat vanaf seizoen 14 namelijk bekend als Relic. In de vernieuwde versie is Relic een stuk meer open dan Skulltown ooit was, er zal dus minder infrastructuur zoals gebouwen te vinden zijn.

Daarnaast zijn ook een aantal kleine aanpassingen bij andere locaties te vinden. Hillside heeft een nieuwe lik verf gekregen, Basin is uitgebreid en heeft meer gebouwen gekregen en de Cage heeft moeten inkrimpen; de bovenste verdieping is namelijk foetsie. De updates moeten ervoor zorgen veteranen tegelijkertijd een herkenbaar en fris King’s Canyon tegemoet gaan.

Apex Legends Relic

Wat nog meer

Naast bovengenoemde veranderingen is er ook een aanpassing in gouden uitrusting. De Gold Knockdown Shield verliest de self revive, iets wat veel spelers zullen toejuichen. In plaats daarvan krijgt dit item de passive van de Gold Backpack; Guardian Angel. Spelers die neer zijn gegaan krijgen bonus health en armor wanneer zij gerevived worden.

De Gold Backpack heeft dan natuurlijk een nieuwe passive nodig. Dat is Deep Pockets geworden. Vanaf seizoen 14 kan iedereen met een gouden rugzak extra healing items meenemen; drie Med Kits of Shield Batteries en twee Phoenix Kits. Daarnaast wordt ook een nieuwe attachment geïntroduceerd. De laser sight is een vervanging voor barrels op SMG’s en zorgt ervoor dat kogels minder spread hebben.

Met een nieuw seizoen komt er natuurlijk ook een nieuwe wapenrotatie en aanpassingen op oude wapens. De Scout en de Volt komen terug als normale wapens, terwijl de Bocek en de Rampage in Care Packages zullen zitten. Verder gaat de Spitfire gebruik maken van Light Rounds, terwijl de Wingman een Sniper wordt als het gaat om kogels en attachments. Een van die attachments is de terugkerende hop-up Skullpiercer die daarnaast ook op de Longbow en de 30-30 gebruikt kan worden. Een andere hop-up die terugkomt is Double Tap. Verder kunnen Shotguns gebruikmaken van Stocks en tot slot krijgt de Eva-8 een buff in de fire rate.

De laatste aanpassing in Apex Legends Hunted wordt een flinke verhoging van de level cap. Voorheen konden spelers tot level 500 gaan en dan was het klaar. Met de nieuwe update kan je drie keer je level resetten als je op 500 zit. Dus dan kan je in totaal tot level 2000 gaan. Perfect voor het vrijspelen van Heirlooms.

Apex Legends Season 14: Hunted is vanaf dinsdag 9 augustus speelbaar voor iedereen die een pc of moderne console heeft. Natuurlijk komt er met een nieuw seizoen ook een nieuwe Battle Pass waarvan de hoogste beloning ditmaal cosmetica voor Tripple Take zijn welke op level 100 en 110 beschikbaar worden. Gemiddeld duurt een Apex Legends-seizoen drie maanden, dus Apex Legends Season 14: Hunted zal ongeveer begin december aflopen. Tegen die tijd is Apex Legends Global Series ook weer in volle gang.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend