Artikel

De beste Fortnite Season 5 tips en tricks

15 december 2020, 14:05

Fortnite Chapter 2 Season 5: Zero Point is inmiddels al even uit en daarom geven wij je een aantal tips die jouw succes in het nieuwe seizoen kunnen verbeteren. Natuurlijk kiezen we alleen de aller beste Fortnite Season 5 tips en tricks uit.

Galactus zijn Zero Point

Zero Point Fortnite

De afsluiter van het afgelopen seizoen was werkelijk waar fenomenaal te noemen en werd het grootste Fortnite-evenement ooit. Het spektakel stond in teken van Galactus die de energie van Fortnite, via het Zero Point, wilde stelen.

Dat mislukte, waardoor er nu een krater is ontstaan bij het Zero Point, midden op de map. Ga je daar als speler naartoe, dan wordt na je na wat bouwen (het fenomeen hangt in de lucht), op het moment van aanraking 20 seconden uit het spel gehaald. Vervolgens krijg je 20 shield en wordt je in een wikkeleurige richting afgevuurd. Gratis shield en snel reizen? Dat wil je!

Voorzichtig met de Dragon Breath Shotgun

Dragon Breath Shotgun Fortnite

De nieuwste Shotgun in Fortnite is de Dragon Breath Shotgun die de Combat Shotgun van afgelopen seizoen vervangt. Het wapen komt alleen in een Epic en Legendary-variant en is dodelijk in close range combat. Het wapen gebruikt reguliere shotgun-kogels, maar let op, wel vier in een enkel schot. Wees daarom slim met het gebruik van het wapen.

Wat ons betreft alleen gebruiken op korte afstand, en zoveel mogelijk voor het bovenlichaam aimen. Het is een riskant wapen met heel veel kracht, en in de Legendary-variant bij headshots dodelijk voor iedereen (200 schade).

Mythische Mandalorian

Mandalorian Fortnite

Je kunt dit seizoen niet alleen zelf spelen als Mandalorian, spelers kunnen het Star Wars-karakter ook tegenkomen op het Fortnite eiland. Pas wel op, want The Mandalorian valt jou meteen aan.

Zorg dat je klaar bent voor het gevecht, want als je The Mandalorian weet te elimineren kun je zijn jetpack oprapen en zijn mythische sniper. Het gevecht is niet lastig, het kost je hoogstens een paar kogels, maar kan wel even duren omdat The Mandalorian weg kan vliegen. Schakel de krijger dus snel uit!

Doe de Fortnite Bounty Challenges

Fortnite Gold Bars

In seizoen 5 zijn er weer een flink aantal Bounty Challenges die je kunt voltooien. Dit zijn uitdagingen die je tijdens een potje Fortnite krijgt en jouw goud geven, een nieuw valuta binnen Fortnite. Via de NPC's die willekeurig op de map spawnen kun jij een van de Bounty Challenges beginnen.

Er zit een flink verschil tussen de challenges, waarbij de elimination challenge de populairste is. Dit is niet zo gek, want voor deze challenge moet jij een vijandelijke speler van het eiland verwijderen. Je krijg niet de exacte locatie door, maar zit een gele cirkel waarbinnen de speler zich bevindt.

Lukt de challenge, dan krijg je 70 goud. Bij dezelfde NPC die jou de challenge heeft gegeven, kun je daarmee items kopen zoals wapens.

Nieuwe goede locaties

Colossal Coliseum

In Fortnite Season 5: Zero Point zijn vier nieuwe locaties te vinden: Stealthy Stronghold, Colossal Coliseum, Salty Towers, Hunter’s Haven. Salty Towers is een kleinere versie van het geliefde Tilted towers. Qua pracht geven we dit seizoen absoluut Colossal Coliseum de voorkeur, want wie wilt zich nou niet wanen als een Spartaan van weleer?

Toch is wat ons betreft Hunter's Haven een van de beste drop locaties van het nieuwe seizoen. Er is een ondergrondse bunker met hele goede loot, en het is een overzichtelijke en relatief kleine point of interest (POI). Een van onze favoriete dropspots ooit wellicht.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: