Artikel

De beste Fortnite spelers van Nederland in 2021

De beste Fortnite spelers van Nederland in 2021

Fortnite is een jonge game met een rijke esports-geschiedenis. De afgelopen twee jaar vond er helaas geen Fortnite World Cup plaats, maar waren er wel genoeg online toernooien in de vorm van onder andere de Fortnite Champion Series centraal stonden. Het jaar 2021 is bijna voorbij en daarom kijken wij naar de vijf beste Nederlandse Fortnite-spelers van de afgelopen twaalf maanden.

1. Matsoe

Mathijs "Matsoe" was vorig jaar nog een nieuwkomer op de lijst, en met zijn nieuwe nummer één positie is het duidelijk dat de Nederlander dit jaar niet stil heeft gezeten; met als één van de hoogtepunten een knappe prestatie tijdens de Fortnite Champion Series Season 5. Tijdens de kwalificaties wist hij samen met Umplify en Benjyfishy een tweede plek te behalen, en tijdens de finale werd het trio vijfde.

Gedurende de rest van het jaar bleef de Matsoe uitstekend presteren, wat resulteerde in een eerste plek tijdens de halve finale van de Fortnite Champion Series Season 7. Wederom een trio-toernooi, waar Matsoe samen met Umplify en adn in speelde.

Vorig jaar was Matthijs flink opweg om zijn social media, inclusief YouTube en Twitch aan te jagen. Daar lijkt echter dit jaar geen sprake van te zijn. Mogelijk focust hij zich volledig op competitief Fortnite. Niet zo gek ook, met ruim 46.000 dollar aan prijzengeld legt het hem geen windeieren.

Muis: Logitech G Pro Wireless, Keyboard: Apex Pro TKL, Monitor: Dell Alienware AW2518HF
Instellingen: DPI: 800, Sens: 0.058 X en Y, 0.058, 0.5 ADS en 0.5 Scoped

2. Umplify

Op nummer twee staat een bekende: Louie "Umplify". Vorig jaar stond de Nederlander op nummer vijf, en in 2019 was hij op nummer vier terug te vinden. Samen met Matsoe heeft hij een enorm succesvol jaar gehad, met min of meer dezelfde uitslagen. De Nederlander speelt als enige op de lijst op controller, wat zijn prestaties alleen maar indrukwekkender maken.

Louie tekende samen met Matsoe vorig bij Trainhard Esports, maar stapte afgelopen september op naar Fusion; een relatief nieuwe esportsorganisatie. Op YouTube heeft de Nederlander ruim 65.000 abonnees, en op Twitch 153.000 volgers.

Controller: Xbox One Classic, Monitor: AOC G2590FX
Instellingen: Y sens 7, X sens 6, 45% ADS Verticaal, 46% ADS Horizontaal

3. Merijn

Merijn is geen onbekende voor Esports Club. In 2019 won de toen 15-jarige DreamHack Open Winter 2019, goed voor 30.000 dollar. Helaas te laat om in de top 5 van 2019 te belandde, maar dat was vorig jaar en dit jaar anders.

In 2021 vond Merijn zijn eerste grote overwinning plaats in april, waar hij eerste werd in de Solo Cash Cup. Vervolgens herhaalde hij dit trucje in mei, en werd hij tweede tijdens een toernooi in augustus. Qua verdiensten was het niet zijn beste jaar, maar de Nederlander presteerde over het gehele jaar toch erg goed.

Muis: Logitech G Pro Wireless, Keyboard: Apex Pro TKL, Monitor: Acer Predator 144 Hertz
Instellingen: DPI: 800, Sens: 0.078 X en Y, 0.064, 0.547 ADS en 0.549 Scoped

4. Milan

Op de vierde plaats dit jaar vinden we Milan "Milan" Lopes, die vorig jaar de nummer vier positie in nam. Milan was dit jaar duidelijk minder in vorm dan vorig jaar. Toch kon de Nederlander rekenen op twee hele sterke prestaties. De eerste vond plaats in augustus, toen hij tweede werd in een Cash Cup.

Vervolgens werd Milan in eind oktober eerste in de halve finale van de Fortnite Champion Series Season 8, samen met teamgenoot Mitr0, die dit jaar na meerdere top één posities niet terug te vinden is in de top vijf. Helaas wist Milan met zijn team in de finale geen podiumplek te pakken.

Op social media is de Nederlander geliefd, met bijna 150.000 volgers op Twitter en bijna 200.000 op Instagram. De Nederlander maakte dit jaar de overstap van esportsorganisatie Galaxy Racer naar Bifrost.

Muis: Finalmouse Capetown, Keyboard: Apex Pro TKL, Monitor: Dell Alienware AW2518HF
Instellingen: DPI: 800, Sens: 0.078 X en Y, 0.072, 0.4 ADS en 0.600 Scoped

5. Lnuef

Op nummer vijf vinden we Levi "Lnuef" Edelijn terug, één van de drie Nederlanders die in 2019 mee deed met het WK. De Nederlander had in mei een aantal goede prestaties, maar wist verder geen potten te breken. Het lijkt aan conistentie in ieder geval niet te ontbreken, en wellicht weet Lnuef het in 2022 net iets verder te schoppen. Het zou dan zomaar kunnen dat we de Nederlander volgend jaar hoger in de top vijf terug zien.

Op social media lijkt de Nederlander zich niet heel erg te focussen. Zo streamt hij niet geregeld op Twitch en ook op Twitter is de 19-jarige niet heel actief. Lnuef speelde voorheen voor Natus Vincere, maar lijkt momenteel niet onder contract te staan bij een esportsorganisatie.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld