Artikel

De beste gaming stoelen op een rijtje

De beste gaming stoelen op een rijtje

Een van de trends van de afgelopen tien jaar is de trend van de gaming stoelen. De stoelen hebben een flashy uiterlijk en lijken meer gemaakt voor de looks dan het zitcomfort. Is dat ook zo? Wij kijken naar de beste gaming stoelen en vergelijken deze met stoelen zonder de fameuze titel.

Laten we allereerst beginnen met een disclaimer. Wij zijn geen medische professionals en onze adviezen zijn op basis van onze eigen bevindingen. Voor mensen met rugproblemen of andere fysieke beperkingen is het altijd aan te raden om zelf goed op onderzoek uit te gaan en zo nodig overleg te plegen met een professional. De één vertoeft prima op een gaming stoel, waarbij de andere toch zweert bij een degelijke kantoorstoel.

Hoe dan ook raden we aan om goed na te denken over je zitpositie en comfort, want alleen als jij dat op peil hebt presteer je het beste tijdens het gamen. Ook esporters zouden hier goed over na moeten denken, naast natuurlijk een gezond levenspatroon. Probeer tijdens het gamen ook ieder uur even te staan en de benen te strekken, zo voorkom je problemen op latere leeftijd.

Kopiëren

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=9Yhc6mmdJC4

Het grootste probleem bij gaming stoelen is dat dezelfde modellen enorm vaak gebruikt worden. Niet zo gek ook dat bijna elk merk op elkaar lijkt. Dat hoeft natuurlijk niets af te doen aan de kwaliteit, maar staat wel innovatie en inventief denken in de weg.

Dit komt omdat deze merken de stoel zonder logo's en branding inkopen bij een groothandel, vaak in China. Vaak kost dit het bedrijf ongeveer 1/5e van de prijs die wij als consument neertellen. Vervolgens plakt het bedrijf haar eigen logo's, kleuren en soms zelfs RGB op de stoel, en verkoopt deze in haar eigen webshop of via een retailer.

Een discussie of merk A of B beter is, is dan ook niet heel zinvol. Wat je het beste kunt doen is de verschillende modellen bekijken, en als dat mogelijk is, in de winkel uit proberen. Vervolgens kies je het merk die het model het goedkoopst aanbiedt of die de kleurencombinatie heeft die jij graag wilt.

Onze aanraders

Herman Miller bureaustoelen

Herman Miller Aeron

Herman Miller is inmiddels een begrip binnen de wereld van bureaustoelen. Officieel maakt het Amerikaanse bedrijf geen gaming stoelen, maar behaalt langzaam meer populariteit binnen de gamingscene. Een van de bekendste streamers, Shroud, heeft bijvoorbeeld zo een stoel. De stoelen zijn aan de prijzige kant, van ongeveer 500 euro voor het goedkoopste model tot 1550 euro voor het bekende Aeron model.

Wij raden in ieder geval de Aeron aan, die een uitstekende onderrugondersteuning heeft en bovendien je postuur in een fijne houding drukt. Voor gamers met een ietwat minder diepe portomonnee is ook de goedkopere Sayl-lijn een aanrader, die je ongeveer 500 euro kost. Herman Miller heeft inmiddels goed gekeken naar de gaming stoelen trend en zelf ook een aantal stoelen tot gaming stoelen omgetoverd; gelukkig gaat het hier om hun bekende modellen in een ander kleurtje. Alleen bij de samenwerking met Logitech is het bedrijf voor een nieuw ontwerp gegaan. In ieder geval is er genoeg keuze.

DXRacer Master, de modulaire stoel

DXRacer Master Modulaire Stoel

DXRacer is waarschijnlijk de meest bekende en oudste fabrikant/importeur van gaming stoelen. Het bedrijf heeft sinds kort ook een modulaire stoel op de markt, waar je naar keuze een cup holder, extra voetensteun, hoofdsteun met memory foam en nog veel meer aan toe kan voegen. Daarnaast heeft het bedrijf naar eigen zeggen veel tijd gestoken in de lumbale ondersteuning. De DXRacer Master is als het goed is binnen enkele weken beschikbaar, naast de normale selectie DXRacer stoelen.

Markus van IKEA

Ikea Markus Bureaustoel

Heb je nou helemaal niets met gaming stoelen, en vallen de Herman Miller stoelen buiten jouw budget? Dan is de Markus van IKEA een absolute aanrader. De stoel heeft hele goede rugondersteuning en bovendien is de rugleuning gemaakt van mesh, waardoor je in de zomer geen last hebt van een plakkerige rug. De stoel gaat daarnaast lang mee en bovendien heb je de mogelijkheid de stoel in elk IKEA filiaal uit te proberen. De Markus Bureaustoel van IKEA kost je 169 euro.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld