Artikel

Beter presteren tijdens het gamen met First Energy Gum

Beter presteren tijdens het gamen met First Energy Gum

Als esporter ben je altijd op zoek naar manieren om je prestaties te verbeteren. Als gamer weet je dat een lage ping en goede hardware daarvoor essentieel zijn. Maar naast hardware wordt voeding en je fysieke gesteldheid steeds belangrijker om je gameprestaties te optimaliseren en betere resultaten te halen. First Energy Gum helpt daarbij.

Veel sporters zoals Maarten van der Weijden, Henk Grol en Suzanne Schulting maken al gebruik van de First Energy Gum, dat (mede) is ontwikkeld door Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert. Maar ook de FIFA-esporters van Team Gullit maken er gebruik van. First Energy Gum is een kauwgom met cafeïne die bedoeld is om op een gezonde manier extra energie te krijgen. Één kauwgom bevat 80 mg vloeibare cafeïne (en B-vitamines). Dit is ongeveer hetzelfde als twee kopjes koffie of één blikje energiedrank.

Verschil met energiedrank

First Energy Gum is makkelijk te doseren, suikervrij en bevat geen taurines of aspartaam en in tegenstelling tot energiedrank wordt energy gum opgenomen via je slijmvliezen. Zo wordt het direct opgenomen in je bloed en dit betekent dat je direct het effect merkt. Ook heb je in tegenstelling tot energiedrank met kauwgom geen last van een suikerdip. Tijdens het gamen hoef je bij kauwgom niets te drinken om die extra energie te krijgen. Dat betekent minder naar het toilet en dus ook niet middenin een potje of toernooi hoeven vragen om een pause voor een biobreak.

Energy gum tijdens het gamen

Een goede reactiesnelheid bij het gamen is van groot belang. In je verbinding, je hardware, maar dus ook je lijf. Over het algemeen kun je stellen dat cafeïne het psychische en fysieke energieniveau verhoogt. Dit is gebleken uit meerdere onderzoeken. Cafeïnegebruik resulteert in de volgende psychische ervaringen; een verhoogd gevoel van energie, waakzaamheid, alertheid, concentratie, welbevinden, motivatie en zelfvertrouwen. Daarnaast heeft cafeïne een positieve impact op de cognitieve functies en prestaties. Oftewel: de oog hand coördinatie van jou als gamer verbetert. Net als de snelheid waarmee spieren samentrekken.

Bestel een First Energy Gum 5-pack nu met 10% korting op www.firstenergygum.com en breng je eigen game prestaties naar een hoger niveau.