Artikel

Black Friday komt eraan: op deze gaming producten moet je letten!

Ashkan ForouzaniAshkan Forouzani

Aankomende vrijdag is het zover: Black Friday 2021. Wat ooit begon als een fenomeen in Amerika is ook naar Nederland overgewaaid, met een hele hoop goede aanbiedingen. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn, daarom leggen wij uit op welke gaming producten je moet letten en hoe je dat het beste doet.

Voorop staat de vraag of Black Friday inmiddels enkel en alleen een enorm marketing-spektakel is. Het korte antwoord daarop is ja; veel producten zijn in de 'Black Friday Deal' helemaal niet op hun goedkoopste punt ooit. Ook verhogen winkels vaak in aanloop naar Black Friday de prijs van hun producten, zodat ze op Black Friday enorm kunnen 'stunten'.

Gelukkig zijn er voor wie goed zoekt toch een aantal producten die echt wel onder de goedkoopste prijs duiken die ze ooit geweest zijn. Vandaar dat het toch loont om het internet af te struinen. Koop uiteraard alleen producten die je toch al nodig had, voor bijvoorbeeld het bouwen van een nieuwe gaming pc.

Mogelijk de beste Black Friday 2021 deals

SSD's

Eén van de productgroepen die vrijwel elke Black Friday flink in prijs dalen zijn SSD's. Met name de reguliere Sata SSD's worden vaak voor een zeer nette prijs aangeboden. Ook met de prijzen van Nvme SSD's zou dit jaar wel eens gestunt kunnen worden. Hieronder enkele van onze aanraders:

  • De Crucial MX500-serie SSD's, met name de één en twee terrabyte versies. Momenteel gaan deze twee SSD's voor zo een 100 en 200 euro, maar wij verwachten dat deze voor zo een 25% goedkoper aangeboden zullen worden.
  • De Samsung 970 Evo Nvme SSD-serie, in alle varianten. Het gaat hier om zeer snelle SSD's, die alleen verslagen worden door de nieuwste PCIE 4.0 SSD's. Prijziger, maar met Black Friday vaak tegen flinke korting te scoren.

Games

Waar het voor hardware vaak goed zoeken is, weten we in ieder geval zeker dat een aantal games flink in prijs gaat zakken. Zo heeft de Albert Heijn al aangekondigd FIFA 22 voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S te verkopen voor 35 euro.

Een andere website waar je op Black Friday games kunt scoren tegen flink lagere prijs is Amazon. Gebruik vooral websites als Hagglezon om te kijken in welke Amazon-regio het spel of product het goedkoopst is.

Consoles

Gezien de verkrijgbaarheid van de nieuwe consoles verwachten wij logischerwijs dit jaar geen Black Friday deals rondom de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Voor de mensen die echter in de markt zijn voor een nieuwe PlayStation 4 (Pro) of Xbox One (X) en voornamelijk de Nintendo Switch, is Black Friday een dag om in de gaten te houden.

Hoewel de oude consoles niet meer geproduceerd worden, zou het zomaar kunnen zijn dat grote webshops nog een voorraad hebben. Eén ding is zeker, de Nintendo Switch kun je vaak flink goedkoper scoren op Black Friday.

Black Friday tips om koopjes te scoren

Voordat we jullie op pad sturen, hebben we nog een aantal tips om tijdens Black Friday te kijken of iets wel echt een deal is!

  • Gebruik de Tweakers Pricewatch om te kijken of een product niet al ooit goedkoper is geweest. Dit doe je door een product te zoeken, en vervolgens het product aan te klikken en naar de grafiek te kijken die onder de webshop-aanbiedingen staat.
    Prijsontwikkeling
  • Gebruik een aanbiedingensite of forums waarin aanbiedingen geplaatst worden. Hier kun je namelijk goed zien of een concurrent geen betere aanbieding heeft. Een bekende website met aanbiedingen is Pepper.
  • Wacht eventueel het weekend af of Cyber Monday, zeker als je geen aanbieding kunt vinden voor het product waar je naar op zoek bent.
Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld