Artikel

Zo werkt de Call of Duty Battle Pass!

Zo werkt de Call of Duty Battle Pass!

De Call of Duty Battle Pass is dé manier om content vrij te spelen in Warzone en Vanguard. Wie de laatste jaren Call of Duty heeft gespeeld, weet hoe tof de battle pass kan zijn. Of het nu gaat om calling cards, blueprints of operator skins, de battle pass zit vol met cosmetische beloningen. Je vindt hier alles wat je moet weten over de Call of Duty Battle Pass.

Call of Duty: Vanguard en Warzone hebben dezelfde battle pass. Deze seizoenspas heeft 100 tiers. Achter elke tier zit een beloning verscholen. Om deze tiers vrij te spelen, moet je simpelweg de game spelen. Hoe meer XP jij verzamelt, hoe sneller je de tiers zal vrij spelen. Ongeveer 20 tiers zijn gratis, de overige tiers zijn vrij te spelen wanneer je de volledige battle pass koopt.

Ieder seizoen heeft zijn eigen seizoenspas. Je hebt dus ongeveer twee maanden om de hele battle pass te doorlopen. Call of Duty: Vanguard en Warzone Season 1 start op donderdag 2 december 2021. Voordat dit eerste seizoen van start gaat en de nieuwe Warzone-map Caldera zijn intrede doet, blijft Black Ops Cold War en Warzone Season 6 actief.

Wat kost een Call of Duty Battle Pass?

De volledige Call of Duty Battle Pass kost 1000 COD Points. Deze COD Points kunnen via de winkel van ieder platform gekocht worden. 1100 COD Points kosten €9,99. Betekent dit dat je ieder seizoen een seizoenspas op deze manier moet aanschaffen? Nee, de battle pass heeft immers in totaal 1300 COD Points als beloning, voor de gratis variant zijn dit er 300. Door Warzone of Vanguard te spelen, verdien je de kosten voor een seizoenspas terug.

Verder is het ook mogelijk om voor 2400 COD Points extra tiers te kopen. Op deze manier geef je jezelf een voorsprong in de battle pas, wat het makkelijker maakt om de seizoenspas voor het einde van het seizoen uit te spelen.

call-of-duty-battle-pass

Inhoud van de Vanguard en Warzone Battle Pass

Voor de spelers van Call of Duty: Vanguard en Warzone zit de battle pass dus boordevol met cosmetische beloningen. Ze worden cosmetisch genoemd, omdat ze geen significant voordeel bieden. Het verschil tussen het wel of niet bezitten van een seizoenspas leidt in Vanguard of Warzone niet tot voordelen in een een-op-een situatie.

Toch is het kopen van een battle pass voor veel spelers aantrekkelijk. De beloningen bestaan immers voornamelijk uit camo’s, blueprints, operators, operator skins, emblems en calling cards. Het visueel aanpassen van wapens en operators is erg populair. Daarnaast biedt het voor veel spelers, naast de mogelijkheden binnen het Call of Duty prestige system, een nieuwe mogelijkheid om progressie te boeken.

De battle pass geeft dus geen toegang tot wapens of andere basisvoorwerpen die voor anderen niet beschikbaar zijn. Hoe zit het dan met blueprints? Een blueprint is een variatie van een regulier wapen. Het zorgt ervoor dat een speler wapens, die pas later vrijgespeeld worden, kan gebruiken zonder dat hij de attachments of het wapen zelf hoeft vrij te spelen. Wanneer een speler attachments voor specifiek wapen, bijvoorbeeld de STG44, heeft vrijgespeeld, kunnen deze ook aan de blueprint worden toegevoegd.

Verder kunnen spelers ook dubbel XP en COD Points verdienen als ze tiers in de seizoenspas vrij spelen.

Één seizoenspas voor alle Call of Duty-games

De Call of Duty Battle Pass is geïntegreerd met alle Call of Duty-games. Dit betekent dat je maar één seizoenspas hoeft te kopen. Even geen zin in Warzone en wil je een uitstapje maken naar Call of Duty Zombies? Dan boek je nog steeds progressie in je battle pass. Door een Activision ID aan te maken, kan je zelfs op verschillende platformen op hetzelfde account spelen en tiers vrij spelen binnen dezelfde battle pass.

Moet ik de Call of Duty Battle Pass kopen?

Deze vraag kunnen we natuurlijk niet voor je beantwoorden, maar we kunnen je wel helpen in het maken van een keuze. De battle pass binnen Call of Duty kan gezien worden als een ‘quality of life’-upgrade. Stop jij veel uren in Call of Duty, wil je snel levelen of vind je het aanpassen van wapens met camo’s belangrijk? Dan is het de moeite waard om de seizoenspas te kopen.

Echter, speel je slechts af en toe Call of Duty of hecht je niet zoveel waarde aan camo’s en wil je gewoon genieten van de ‘run and gun’-formule van de game? Dan is de battle pass zeker geen must. Tot slot heeft de oplettende lezer gezien dat de gratis battle pass in totaal 300 COD Points geeft. Wanneer je drie seizoenen lang de battle pass weet te voltooien, kan je in het vierde seizoen, met de gratis COD Points, alsnog de volledige battle pass aanschaffen.