Artikel

Call of Duty Cold War en Warzone Season 3

Call of Duty Cold War en Warzone Season 3

20 april 2021, 17:43

Call of Duty: Black Ops Cold War en Warzone Season 3 staat op het punt van beginnen. Ieder nieuw Call of Duty-seizoen brengt weer nieuwe content met zich mee en dat is dit keer niet anders. Hier lees je de belangrijkste veranderingen die de derde grote update van dit Call of Duty-jaar met zich meebrengt.

De multiplayer wordt aangevuld met nieuwe maps, gamemodes en een scorestreak en uiteraard kunnen ook de Warzone spelers zich opmaken voor een map update en een nieuw event. Verder wordt Zombies uitgebreid én kunnen spelers gloednieuwe wapens gebruiken die wellicht behoren tot de beste wapens in Warzone.

Warzone-map Verdansk opgeblazen

De huidige Warzone-map Verdansk is niet meer speelbaar. De map is opgeblazen door een nucleaire bom. Wat de nieuwe map wordt is nog even afwachten.

Wanneer gaat Season 3 van start?

Call of Duty: Black Ops Cold War en Warzone Season 3 gaat op 22 april van start. Echter, de updates zijn al beschikbaar vanaf 20 en 21 april om 06:00 Nederlandse tijd. Zorg er dus voor dat je de updates op deze dagen al downloadt, zodat je 22 april direct van start kan gaan. Afhankelijk van het platform is de grootte van de download voor Black Ops Cold War tussen 8GB en 13GB. Voor de free-to-play Warzone-spelers is de update rond de 25GB.

De Season 3 roadmap

Season 3 roadmap

In de Season 3 roadmap staan de dingen die uitkomen met het nieuwe seizoen.

Er worden vier nieuwe multiplayer maps toegevoegd aan Cold War, deze maps zijn; Yamantau, Diesel, Duga en de populaire Call of Duty Black Ops 2 map Standoff.

Ook worden er twee nieuwe gamemodes aan het spel toegevoegd. Zo komt de welbekende party game mode Sticks & Stones terug. In deze free for all game mode spelen zes spelers tegen elkaar. De enige wapens die zij hebben zijn een mes, kruisboog en tomahawk. De tweede game mode die wordt toegevoegd is Multi-team. Deze game mode is eigenlijk hetzelfde als Call of Duty Blackout. Teams van maximaal vier spelers strijden tegen elkaar tot er maar één team over is.

De nieuwe scorestreak die wordt toegevoegd aan het spel is de Strafe Run. Deze scorestreak roept een paar vliegtuigen in die bommen laten vallen op de tegenstanders. De Strafe Run is te vergelijken met de Napalm strike.

Hunt For Adler is een event die plaatsvindt in Warzone. Er zijn verschillende opdrachten in Cold War en Warzone, in deze opdrachten moet je erachter komen waar Adler zich schuil houdt.

Er komen ook vier nieuwe operators. De nieuwe operators zijn Knight, Wraith, Captain Price en Antonov.

Wat verandert er binnen Warzone?

In Season 3 gaan zaken binnen Warzone écht ingrijpend veranderen. "The situation in Verdansk has hit a critical level", zo laat Activision in hun blog weten. In dit derde seizoen wordt Warzone, net zoals Black Ops Cold War, in ieder geval ondergedompeld in een jaren 80-stijl.

'Operation Rapid Sunder', welke 21 april van start gaat, vormt het startschot voor meer veranderingen omtrent de huidige Warzone-map. Wat er precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Houd de game vanaf deze datum daarom goed in de gaten.

De Multiplayer in Season 3

De Multiplayer krijgt vier nieuwe maps, waaronder de bekende Black Ops 2-map Standoff, die op de foto hieronder te zien is. De andere maps zijn Yamantau (6v6), Diesel (6v6 en 2v2) en Duga (multi-team). Verder worden er twee nieuwe gamemodes toegevoegd en kunnen de spelers gebruik maken van een nieuwe scorestreak: strafe run.
Season 3 Standoff

Nieuwe regio voor Zombies

Activision voorziet ook Zombies van voldoende nieuwe content. Zo krijgt Zombies in de vorm van Duga een nieuwe regio voor de gamemode Outbreak. Verder zijn in Season 3 de cargo truck en fav-auto te gebruiken. Daarnaast krijgt Zombies, naast tal van kleinere toevoegingen, een nieuwe field upgrade: toxic growth.

Tot slot voegt Activision in Season 3 nieuwe Wapens aan Call of Duty: Black Ops Cold War en Warzone toe. Er komen dus nog meer opties om je Warzone loadouts te verrijken. De nieuwe wapens zijn de PPSh-41 (smg), Swiss K31 (sniper rifle), Ballistic Knife (melee), CARV.2 (tactical rifle), AMP63 (pistol) en de Baseball Bat (melee).