Artikel

Call of Duty downloaden: waar en hoe?

Call of Duty downloaden: waar en hoe?

Call of Duty: Warzone is gigantisch populair en niet meer weg te denken uit het rijtje van de beste Battle Royale-spellen ooit. Toch kan het verwarrend zijn om het spel te installeren, want waar kun je een Call of Duty download scoren? Wij leggen het je in dit artikel haarfijn uit.

Call of Duty: Warzone is op alle standaard platformen aanwezig. Alleen Nintendo Switch en mobile ontbreken in het lijstje. Wij leggen jou uit op welke platformen je Warzone kan downloaden en hoe dat moet.

Call of Duty PC download

Er zijn twee manieren om Warzone op de computer te downloaden en ze beginnen allebei met het downloaden van de Battle.net gameclient van Activision Blizzard. Om dat te doen, ga je naar battle.net en klik je rechtsboven op de Download Battle.net knop. Als alles goed gaat, wordt de Battle.net Desktop App automatisch gedownload. Je moet nog wel een account maken voor Battle.net, anders kan je er niet in.

1. Je hebt Modern Warfare of Black Ops Cold War gekocht

Voor de mensen die Call of Duty Modern Warfare of Black Ops Cold War bezitten, is het downloaden van Warzone erg eenvoudig. Als je het respectievelijke spel installeert, wordt Warzone automatisch mee gedownload. Warzone is na de installatie beschikbaar vanuit het startmenu van het spel.

2. Je bezit Modern Warfare of Black Ops Cold War niet

Als je één van deze games niet bezit, is het downloaden van Warzone ook vrij eenvoudig. Open Battle.net en zoek in de store naar Warzone, vanuit daar hoef je het spel alleen maar te downloaden. Op deze manier kan je het spel opstarten zonder Modern Warfare of Black Ops Cold War op te starten.

Call of Duty: Warzone is volledig gratis.

Call of Duty Warzone Battle.net

Macbook

Call of Duty: Warzone is niet op conventionele manieren te spelen op een Mac. Wel is het mogelijk om Warzone te spelen door middel van de Windows Virtualization-optie in iOS. Met deze functie creëer je een virtuele Windows-omgeving waarin je Warzone kan spelen. Deze manier is echter niet ideaal en Activision Blizzard heeft nog geen plannen vrijgegeven om Warzone voor Macbooks uit te brengen.

Voor de nieuwste Macbooks die gebruik maken van Apple's eigen processor, de M1-chip, is het nog niet mogelijk om Windows te virtualiseren. Hierop kun je dus geen Warzone spelen.

Xbox

Call of Duty: Warzone is ook verkrijgbaar op de Xbox, waaronder de Xbox Series X, Series S, One, One X en One S. Om Call of Duty: Warzone te spelen op de Xbox moet je naar de Xbox Marketplace gaan.

In de marketplace moet je op zoek gaan naar Call of Duty Warzone en dan wederom downloaden, wachten en spelen. Als je Modern Warfare of Black Ops Cold War hebt, wordt Warzone net zoals op de PC geïnstalleerd als onderdeel van het volledige spel.

Je hebt geen Xbox Live Gold nodig om Warzone te spelen.

PlayStation Store - Warzone

PlayStation

Call of Duty: Warzone is ook verkrijgbaar op de PlayStation 4 en de snelst verkopende console ooit, de PlayStation 5. Om Warzone te spelen op de PlayStation moet je naar de PlayStation Store gaan op jouw console. In de store moet je even zoeken naar Warzone en dan kan je de game simpelweg downloaden en spelen.

Wederom, als je Modern Warfare of Black Ops Cold War hebt, wordt Warzone automatisch geïnstalleerd als je de basegame installeert.

Je hebt geen PlayStation Plus nodig om Warzone te spelen.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders