Artikel

De Call of Duty Gunsmith voor Warzone 2 en Modern Warfare 2

De Call of Duty Gunsmith voor Warzone 2 en Modern Warfare 2

De Call of Duty gunsmith gaat voor Warzone 2 en Modern Warfare 2 op de schop. Bij het aanpassen van je wapens moet je komend jaar rekening houden met weapon parts, attachments en platform mastery. Wij vertellen je alles wat je over de vernieuwde gunsmith moet weten.

In 2019 werd de gunsmith voor het eerst geïntroduceerd. Dit systeem maakt het mogelijk om veel variatie in wapens aan te brengen. Echter, het laatste jaar sloegen de ontwikkelaars daar in door. Daarom krijgen Warzone 2 en Modern Warfare 2 de naar veluidt meest eerlijke, maar ook uitgebreide gunsmith tot nu toe.

Infinity Ward wil de spelers meer controle over hun Call of Duty wapens geven. Daarnaast krijgen de verschillende wapens meer functionaliteiten. Dit klinkt best complex, maar de nieuwe firing range moet men in staat stellen om de gunsmith sneller te begrijpen.

De gunsmith in Warzone 2 en Modern Warfare 2

In de gunsmith selecteer je een wapen om in Warzone 2 of Modern Warfare 2 te gebruiken. Deze kun je vervolgens naar je eigen voorkeuren uitbouwen. Weapon parts, attachments en platform mastery zijn daarin belangrijk om te begrijpen.

Weapon parts en attachments

In de nieuwste Call of Duty games kunnen wapens uitgerust worden met weapon parts en attachments. Weapon parts zijn onderdeel van je wapen. Volgens de content creator Espresso heeft ieder primair wapen vier weapon parts. Dit zijn de barrel, magazine, receiver en stock.

Attachments zijn toebehoren voor je wapen. Hiermee is het mogelijk om een wapen naar je eigen voorkeuren aan te passen. Attachments hebben een minder grote impact. De muzzle, underbarrel, laser, ammunition, optic en rear grip zijn de attachments. Hiervan kunnen er maar drie gekozen worden.

Dit betekent dat een primair wapen met vier weapon parts en drie attachments uitgerust kan worden. Espresso toont in zijn video hoe dat eruit gaat zien.

Platform mastery

Platform mastery is een nieuwe feature in de Call of Duty gunsmith. Met platform mastery is het mogelijk om varianten van een basiswapen vrij te spelen. Gebruik je bijvoorbeeld een M4 en weet je daarmee level 20 te behalen? Dan speel je een nieuwe variant vrij. Dit kan bijvoorbeeld een M16 of AR-15 zijn.

Volgens Espresso hebben deze varianten een vaste set van weapon parts en attachments, waardoor ze daadwerkelijk als een ander, uniek wapen aanvoelen.

Attachment tuning in Modern Warfare 2

Naar verluidt maken de ontwikkelaars het nog een stapje complexer met attachment tuning. Zelfs de attachments zelf kunnen volgens Espresso in Warzone 2 en Modern Warfare 2 worden aangepast.

In zijn video laat de content creator zien dat een weapon part, een barrel in dit geval, aangepast kan worden. Kies je voor meer recoil control of wil je sneller inzoomen? Opties als deze maken het samenstellen van een Warzone 2 loadout of een wapen in Modern Warfare 2 bijzonder complex.

Ook geven dit soort geavanceerde opties spelers met meer ervaring een voordeel ten opzichte van nieuwe spelers. Dit druist in tegen de plannen van de ontwikkelaars om "the new era of Call of Duty" voor iedere type speler toegankelijk te maken.

Firing range in Modern Warfare 2 en Warzone 2

Om de complexiteit van het systeem te tackelen lijkt Infinity Ward een firing range te introduceren. Deze firing range is volgens content creators, zoals Espresso en XclusiveAce onderdeel van het menu. Dit betekent dat spelers hun aanpassingen in de Call of Duty gunsmith meteen kunnen testen.

De mogelijke komst van een firing range is goed ontvangen door de community. Het meerendeel van de fanatieke Call of Duty spelers zit namelijk al langer op deze feature te wachten. De firing range maakt het makkelijker om de impact van je keuzes herkennen. Dit zorgt weer voor een kortere leercurve als het gaat om het snappen van de gunsmith.

Vanaf 28 oktober kan iedereen met de Call of Duty gunsmith aan de slag. Enkele maanden na de release van Modern Warfare 2 kunnen de spelers ook in de battle royale hun beste Warzone loadouts samenstellen in de vernieuwde gunsmith.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.