Artikel

Dit zijn de Call of Duty: Vanguard Multiplayer Maps

Dit zijn de Call of Duty: Vanguard Multiplayer Maps

Het is tijd om alle Call of Duty: Vanguard Multiplayer maps door te nemen. Dit jaar zijn er maar liefst 20 Call of Duty maps. Vanguard start met 16 maps voor de reguliere Multiplayer en nog eens 4 maps voor de game modus Champion Hill. Call of Duty: Vanguard speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en dat zien we terug in de maps. Strijdtonelen in de sneeuw en woestijn, op het strand, in de bergen en in stedelijke gebieden, het komt allemaal voorbij.

Met het beschikbaar stellen van 20 Multiplayer maps heeft ontwikkelaar Sledgehammer Games geluisterd naar de community. Immers, de laatste jaren hadden Call of Duty-games een beperkt aantal maps. Gaandeweg het jaar werden pas later maps toegevoegd, dit werd niet gewaardeerd. De eerste reacties op de 20 nieuwe Call of Duty maps zijn goed. Wij bespreken deze, zodat je weet wat je te wachten staat.

Das Haus

Das Haus is één van de Call of Duty maps die de spelers altijd zal bijblijven. Enkele dagen na de release van Vanguard heeft deze map zelfs een eigen playlist gekregen. Deze kleine map is een trainingslocatie voor Duitse militairen voor een eventuele invasie van het Witte Huis. Kenmerkend zijn de vele kleine ruimtes. Vanzelfsprekend kunnen de spelers in deze map op gevechten op korte afstand rekenen.
call-of-duty-maps-das-haus

Dome - een klassieker onder de Call of Duty maps

Dome is een echte klassieker onder de Call of Duty maps. Deze map was onderdeel van Call of Duty: World at War. De setting van Dome is het gebombardeerde Rijksdaggebouw in Berlijn in Duitsland. De ontwikkelaar van Call of Duty: Vanguard heeft geprobeerd het grauwe gevoel van deze map te behouden. De map is klein en voor een groot gedeelte open. Verschillende speelstijlen komen in Dome tot hun recht.
call-of-duty-maps-dome

Castle

Voor velen is Castle een bekend map. Deze middelgrote map was immers ook onderdeel van Call of Duty: World at War. De setting van deze map is een Japans kasteel. De meeste gevechten spelen zich af rondom het hoogste punt van dit kasteel. Vanaf dit punt heb je overzicht over grote delen van de map, wat het winnen van de match een stuk makkelijker maakt.
call-of-duty-maps-castle

Bocage

Bocage speelt zich af in Frankrijk. De map staat vol met schuren en andere bijgebouwen, wat het voor mensen met een agressieve speelstijl geschikt maakt. Met een groot aantal spelers kun je op deze map op chaos rekenen. Voor spelers die van een meer tactische gameplay houden, is het aan te raden om deze map alleen met de combat pacings tactical en assault te spelen.
call-of-duty-maps-bocage

Berlin

Daar waar de Tweede Wereldoorlog in het Westen eindigt: Berlijn. Berlin is een grote map in een vanzelfsprekend stedelijke omgeving. Kenmerkend voor deze map zijn de kapotgeschoten gebouwen en de uitgeschakelde tanks die verspreid over de map zijn achtergelaten. Naast mogelijkheden voor agressieve spelers, kunnen ook de sniper-liefhebbers hun geweren hier tot hun recht laten komen.
call-of-duty-maps-berlin

Tuscan

De map Tuscan neemt de Call of Duty-spelers mee naar een dorp in het Italiaanse Toscane. Deze map heeft veel kleine gebouwen met meerdere verdiepingen en een centraal gelegen plein. In Tuscan vinden veel gevechten op korte en middellange afstanden plaats. Maar, de geoefende sniper kan rondom het plein ook zeker op mogelijkheden rekenen.
call-of-duty-maps-tuscan

Sub Pens

In de kleine map Sub Pens staat een grote onderzeeër centraal. Deze marinebasis van de asmogendheden ligt voor de kust van Frankrijk. In Sub Pens vinden de gevechten vooral aan de rand van de map plaats. Dit zorgt ervoor dat er vooral gevechten op korte afstanden plaatsvinden. Echter, wie de kamer tegenover de B-vlag in handen heeft, kan met een sniper of light machine gun tegenstanders uiterst effectief uitschakelen.
call-of-duty-maps-sub-pens

Red Star

Red Star toont de stad Stalingrad in de winter. Deze met sneeuw bedekte map is een van de grotere Call of Duty maps van dit jaar. Dat Red Star zo groot is, maakt het een toffe map voor snipers. Ook mensen met een submachine gun en een assault rifle zijn belangrijk in deze map. Immers, de gevechten spelen zich veelal af rondom de gebouwen die in de buurt van de domination-vlaggen staan. Naast de Multiplayer, speelt ook Call of Duty Zombies zich af in Stalingrad.
call-of-duty-maps-red-star

Oasis

Call of Duty: Vanguard neemt je dit jaar ook mee naar de woestijn. Oasis laat een Egyptische nederzetting zien die vol staat met ruïnes en uitgeschakelde tanks. Deze map is gemiddeld qua grootte. De gevechten spelen zich voornamelijk in het midden van de map af.
call-of-duty-maps-oasis

Numa Numa

De map Numa Numa is gebaseerd op een eiland in het zuiden van de Pacifische Oceaan. Sterker nog: met Numa Numa trachten de ontwikkelaars van Call of Duty: Vanguard de slag bij Fiva Forks na te bootsen. In deze slag streden de Verenigde Staten en Japan tegen elkaar. Kenmerkend voor deze kleine map zijn de verschillende loopgraven, open stukken in het midden en de smalle tunnels aan de zijkant van de map. Een ware chaos ontstaat wanneer deze map gespeeld wordt met de combat pacing blitz.
call-of-duty-maps-numa-numa

Hotel Royal

Hotel Royal zal voor veel spelers bekend aanvoelen. De map was immers onderdeel van de Beta van Call of Duty: Vanguard. In Hotel Royal, dat zich afspeelt in Parijs, is het klassieke ‘three-lane’-model gehanteerd. Kenmerkend voor de map zijn de mogelijkheden om de strijd ook op het dak uit te vechten.
call-of-duty-maps-hotel-royal

Gavutu

Ook Gavutu was onderdeel van de Beta van Call of Duty: Vanguard. De setting van deze map is een eiland in de Pacifische Oceaan. Het three-lane-model wordt ook in deze map gehanteerd. Met lange gezichtsvelden en een B-vlag die midden in een boot staat, biedt deze map voor iedereen mogelijkheden. Kenmerkend voor deze map is de grote landingsboot.
call-of-duty-maps-gavutu

Eagle's Nest

Eagle’s Nest is een in-game replica van het Kehlsteinhaus. Het Kehlsteinhaus is een voor en door de Nazi’s gebouwd huis op de top van een berg in de buurt van Berchtesgaden, een klein stadje in Zuid-Duitsland. Deze kleine map was ook onderdeel van de Beta van Call of Duty: Vanguard en leent zich goed voor gevechten op korte afstanden. Ook Eagle’s Nest gebruikt het three-lane-model en heeft naast de kleine ruimtes lange stukken voor gevechten op lange afstanden.
call-of-duty-maps-eagles-nest

Desert Siege

De map Desert Siege laat de Noord-Afrika-campagne zien. Ook de setting van deze map is een nederzetting in de woestijn. Desert Siege heeft echter wat meer onbeschadigde gebouwen dan Oasis. Deze grote map leent zich voor gevechten op alle afstanden. Kenmerkend voor deze map is het feit dat de B-vlag aan de zijkant van de map lastig te veroveren is in de game modus domination.
call-of-duty-maps-desert-siege

Demyansk

In Demyansk, een map gevestigd aan de rivier de Lovat, staat een kerk centraal. Vanuit deze kerk kijken de spelers over de gehele map heen. Logischerwijs vormt de kerk dan ook het centrum van alle gevechten binnen deze map. De map is klein van formaat, maar door de vele open plekken is de map voor verschillende speelstijlen geschikt.
call-of-duty-maps-demyansk

Decoy

Een vreemde eend in de bijt: Decoy. De map zit er visueel duidelijk minder goed uit dan de andere maps en het heeft ergens wat weg van de bekende Black Ops-map Nuketown. Deze kleine map is een trainingslocatie voor special forces. In Decoy is een klein dorp nagebouwd met verschillende huizen en bedrijven. Centraal in de map ligt een plein. De Call of Duty-spelers kunnen in deze map veel nieuwe zichtlijnen creëren door de veelvoud aan destructible environments.
call-of-duty-maps-decoy

Meer Call of Duty maps verwacht

Deze 16 Multiplayer-maps worden, naast de vier Champion Hill-maps, aangevuld in de komende Call of Duty: Vanguard seizoenen. De komst van de klassieker Shipment is in ieder geval al aangekondigd.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen