Artikel

Alles over Call of Duty Mobile Season 6: To the Skies

Alles over Call of Duty Mobile Season 6: To the Skies

Het is tijd voor Call of Duty: Mobile Season 6. 'To the Skies' brengt de spelers van deze mobiele game naar grote hoogtes. In de battle royale wordt het immers mogelijk om vliegtuigen te gebruiken en de multiplayer wordt verrijkt met een populaire map. Wij vertellen je alles wat je over het zesde seizoen moet weten.

Een seizoen in Call of Duty Mobile duurt ongeveer een maand. Het spel heeft iedere maand een ander thema. De content die wordt toegevoegd, hangt samen met dit thema. Ook krijgen Call of Duty Mobile guns geregeld een update bij een seizoensverandering. Het kan dus zijn dat de meta verschuift. Genoeg gekletst, laten we kijken wat het zesde seizoen ons brengt.

Call of Duty: Mobile Season 6 release

Call of Duty: Mobile Season 6 gaat in de Verenigde Staten op 29 juni live. Dat is 30 juni 02:00 Nederlandse tijd. De update is mogelijkerwijs eerder te downloaden, waarna alle content op het moment van de release beschikbaar zal zijn. Zoals gezegd, duurt ook dit seizoen weer ongeveer een maand.

Favela komt naar Call of Duty: Mobile

De populaire Call of Duty map Favela komt naar Mobile. Met de komst van Season 6 wordt daardoor wederom een klassieke map aan de mobiele game toegevoegd. Het gaat in dit geval om de variant uit Call of Duty: Ghosts en niet Modern Warfare 2.

Favela speelt zich af in Rio de Janeiro en is een waar paradijs voor spelers die een submachine gun of assault rifle gebruiken. De vele kleine gebouwen zorgen immers voor vuurgevechten op korte afstanden. Aan de buitenzijden van de map kunnen echter ook snipers hun gram halen: lange rechte stukken maken het mogelijk om spelers op afstand uit te schakelen.

Benieuwd geworden? In een korte video laten de ontwikkelaars zien dat Favela ook in Call of Duty: Mobile overeen komt met de klassieker uit Modern Warfare 2.

Nieuwe wapens in Season 6

De update van Call of Duty: Mobile Season 6 brengt twee nieuwe wapens met zich mee. Dit zijn de KSP 45 en de L-CAR 9. Beide wapens zijn onderdeel van de nieuwe battle pass. Door in de battle pass progressie te boeken, speel je deze wapens vrij.

Het eerste wapen is de KSP 45. Dit is een three-round burst submachine gun. Een burst functie is niet gebruikelijk bij een submachine gun, maar dat zorgt ervoor dat de KSP 45 wel een bijzonder lage recoil heeft. Je speelt deze submachine gun vrij bij tier 21 van de battle pass.

Ook de L-CAR 9 is een bijzonder wapen. Deze pistol schiet immers volautomatisch. Een groot aantal spelers zal daarom geïnteresseerd zijn om dit wapen te bemachtigen. Dit doe je door tier 49 van de battle pass te bereiken. Het voltooien van de seasonal challenges zal dit proces versnellen.

call-of-duty-mobile-season-6-guns

Call of Duty: Mobile Season 6 battle pass

Call of Duty: Mobile Season 6: To the Skies heeft een volle battle pass met nieuwe operators, items, blueprints, calling cards, charms, COD Points en challenges. Vanzelfsprekend is het ook dit seizoen mogelijk om een premium battle pass aan te schaffen met daarin extra beloningen ten opzichte van de gratis variant.

Jackal en Anti Air Gun in Battle Royale

De meest in het oog springende toevoegingen van Call of Duty: Mobile Season 6 zijn de jackels. Het is vanaf 29 juni mogelijk om plaats te nemen in een gevechtsvliegtuig en de battle royale lobby's onveilig te maken.

Nieuwe landingsplaatsen maken het mogelijk om op te stijgen en te landen in de battle royale. De jackel heeft raketten en een gatling gun aan boord om je tegenstanders uit te schakelen. Deze tegenstanders verschijnen op de HUD van het gevechtsvliegtuig.

Verder is het ook mogelijk om de jackels uit te schakelen. Dat kan met de Anti Air Guns. Deze doen precies wat je ervan verwachten: het neerschieten van de nieuwe gevechtsvliegtuigen.

Tot slot brengt de komst van de vliegtuigen het JACKAL: Fueled Up evenement met zich mee. In dit evenement moet je verschillende opdrachten voltooien en daarmee tokens verdienen. Deze tokens zijn in te leveren in ruil voor beloningen, zoals de KN-44 Silver Jet.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.