Artikel

Alles over de Call of Duty Cold War Multiplayer

Alles over de Call of Duty Cold War Multiplayer

De Call of Duty Cold War Multiplayer is de nieuwste Call of Duty Multiplayer uit het Black Ops universum. Dit jaar duiken de spelers wederom in de wereld van de geheimzinnige Koude Oorlog. De game weet het klassieke Black Ops-gevoel terug te brengen. Maar, toch doet deze vijfde Black Ops-game ook veel dingen anders. We vertellen je alles wat je moet weten.

Spelers van de Call of Duty Cold War Multiplayer zien dit jaar een geheel nieuw systeem wat betreft scorestreaks. Ook het create-a-class systeem gaat middels een vernieuwde gunsmith deels op de schop. Daarnaast zijn er tal van nieuwe maps en gamemodes. Verder bevat de game een geïntegreerd battle pass-systeem en bevat de game cross-play en cross-gen. De release van Call of Duty Black Ops: Cold War is op 13 november.

Call of Duty Multiplayer gameplay

Benieuwd naar gameplay van de Multiplayer van Call of Duty: Black Ops Cold War? In de video van IGN hieronder vind je gameplay van de gamemode domination op de map Crossroads Strike.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=7s0Alwz0cIM&feature=emb_title

Scorestreaks in de Call of Duty Multiplayer

De scorestreak (of Killstreak) punten resetten niet bij een 'death' binnen de Call of Duty Cold War Multiplayer. Dit is het belangrijkste nieuwe aspect van scorestreaks binnen deze game. Door deze aanpassingen breken Activision en Treyarch met de bekende score- of killstreak-traditie.

Om het behalen van scorestreaks binnen dit nieuwe systeem wat moeilijker te maken, is het aantal benodigde punten voor deze scorestreaks flink verhoogd. Verder worden spelers die veel punten binnen één leven halen, beloond met chain dcore. chain score is een soort bonus voor het behalen van punten in één leven. Tot slot heeft iedere scorestreak een cooldown. Met deze cooldown wil Treyarch voorkomen dat de Multiplayer een scorestreak-festival wordt.

Call of Duty Cold War Multiplayer's vernieuwde Gunsmith

Create-a-class in de Cold War Multiplayer heeft een vernieuwde gunsmith (het systeem van Modern Warfare) en wild Cards. De vernieuwde gunsmith houdt in dat ieder wapen zeven attachment slots heeft. Ieder attachment slot heeft zes opties. In totaal zijn er dus 42 verschillende attachments zichtbaar. In tegenstelling tot de gunsmith binnen Modern Warfare laat deze gunsmith percentueel de voor- en nadelen van iedere attachment zien.

Wild cards in de Call of Duty Cold War Multiplayer laten de spelers traditionele regels overtreden. Denk hierbij aan extra lethal of tactical equipment, de mogelijkheid om meer perks te gebruiken of het kunnen dragen van twee primary weapons. De Multiplayer kent in ieder geval de wild cards danger close, gunfighter, perk greed en law breaker.

call-of-duty-cold-war-multiplayer

Call of Duty Cold War Battle Pass

De Call of Duty Cold War Battle Pass keert dit jaar terug binnen de Call of Duty Cold War Multiplayer. Middels de battle pass wordt de game voorzien van nieuwe content. Denk hierbij aan nieuwe wapens, blueprints, calling cards en emblems. Activision en Treyarch zetten hiermee het succes van de battle pass in Modern Warfare voort.

Ook dit jaar is er een gratis en betaalde variant van de battle pass. Spelers krijgen hierdoor gratis toegang tot bijvoorbeeld nieuwe maps en een beperkt aantal cosmetics. Wie gek is op verschillende blueprints en andere cosmetics kan voor de betaalde battle pass kiezen.

Cross-play in Call of Duty Cold War Multiplayer

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Call of Duty kunnen de spelers van verschillende generaties consoles samen spelen. De Call of Duty Cold War Multiplayer bevat cross-play én cross-generation. Activision en Treyarch proberen hiermee de soms verdeelde Call of Duty-community bijeen te brengen.

Een reguliere Multiplayer-party heeft maximaal zes personen. In deze party van zes personen kunnen vijf verschillende platformen actief zijn: De PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X en PC.

Cold War Warzone en Cold War Zombies

Call of Duty: Black Ops Cold War is een complete game. De nieuwe Call of Duty-game bevat een Singleplayer, Multiplayer, Zombies-gamemode én Warzone, de gratis battle royale-game. Activision en Treyarch doen hun best om al deze elementen te integreren. Zo hebben deze de Multiplayer, Zombies-gamemode en Warzone een gedeelde battle pass. Dit betekent dat je progressie van het ene onderdeel naar het andere meeneemt.

De vele uren die je in de Multiplayer hebt gestopt, zijn niet verloren als je af en toe Call of Duty Cold War Zombies wil spelen. Daarnaast kun je jouw favoriete Multiplayer-classes gebruiken binnen Cold War Warzone, zoals je dat van Modern Warfare gewend bent.

Call of Duty: Black Ops Cold War komt uit in het jaar van de overgang naar de nieuwe generatie consoles. Door alle toffe features, de verregaande integratie tussen de verschillende onderdelen en de mogelijkheden om met vijf verschillende platformen samen te spelen, belooft dit een leuk Call of Duty-jaar voor de fans te worden.