Artikel

Alles over Call of Duty: Vanguard

Alles over Call of Duty: Vanguard

Het duurt niet lang meer voordat we met Call of Duty: Vanguard aan de slag kunnen. Ook dit jaar willen we je zo goed mogelijk informeren over de nieuwe Call of Duty-game. We vertellen je daarom alles over onder andere de releasedatum, Multiplayer, Campaign en Warzone.

Release datum Call of Duty: Vanguard

Tijdens het Warzone Battle of Verdansk-event werd duidelijk wat de nieuwe game ons gaat brengen en wanneer we ermee aan de slag kunnen. De officiële Call of Duty: Vanguard release datum is vrijdag 5 november 2021. De game wordt uitgebracht op de consoles PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S en de PC.

De Call of Duty: Vanguard Multiplayer

Bij Call of Duty draait het ieder jaar natuurlijk om de Multiplayer. Dit jaar zien we een aantal nieuwe elementen toegevoegd worden aan de bekende formule. De Multiplayer lijkt wat movement betreft op de Modern Warfare Multiplayer uit 2019.

Één nieuw element kwamen we al in de Vanguard Beta tegen: Champion Hill. Deze nieuwe gamemodus, een soort ‘gunfight deathmatch tournament’ brengt vier maps met zich mee. Naast deze vier specifieke maps kunnen de spelers rekenen op maar liefst 16 reguliere maps. Dit is een bijzonder groot aantal maps als we het vergelijken met voorgaande Call of Duty-games. De verklaring hiervoor vinden we in het feit dat Call of Duty-spelers al jaren klagen over het kleine aantal maps bij release van een nieuwe game.

Ook nieuw dit jaar zijn de nieuwe combat pacing-opties. Deze bestaan uit tactical, standard en blitz. Tactical is vergelijkbaar met de hardcore gamemodi, zoals we die nu kennen, standard is het traditionele systeem en blitz moet voor een meer casual gameplay zorgen.

Tot slot wordt het gunsmith-systeem meegenomen naar de Call of Duty: Vanguard Multiplayer én gaan we merken dat steeds meer zaken binnen de maps vernietigd kunnen worden. Hiermee willen de ontwikkelaars van Vanguard meer dynamische omgevingen creëren.

call-of-duty-vanguard-singleplayer

De Call of Duty: Vanguard Campaign

Call of Duty: Vanguard brengt de spelers terug naar de Tweede Wereldoorlog. Vanguard is de vijfde Call of Duty-game die zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Na de eerste drie games speelde ook Call of Duty: WWII zich in deze setting af. Vanguard is echter géén vervolg op één van deze games.

Het opzichzelfstaande verhaal van Vanguard focust zich op de speciale legereenheden. De Campaign neemt je mee naar de gevechten op de vier verschillende fronten. Je strijdt mee aan het westfront en oostfront. Daarnaast neem je deel aan de gevechten in Noord Afrika en het gebied rondom de Grote Oceaan.

Call of Duty: Vanguard Zombies

Wie dacht dat hij of zij een jaar moest wachten op een nieuwe zombies-gamemodus heeft het mis! Call of Duty: Vanguard Zombies wordt ontwikkeld door Treyarch en is wat setting en verhaal betreft een voorloper op het verhaal uit Black Ops Cold War Zombies.

vanguard-zombies

Wat verandert Call of Duty: Vanguard aan Warzone?

De komst van Call of Duty: Vanguard brengt aanpassingen aan Warzone met zich mee. Via het officiële Call of Duty Twitter-account is bekend gemaakt dat Warzone een gloednieuwe map krijgt. De map zal aansluiten bij de Tweede Wereldoorlog-setting van Vanguard. Daarnaast worden iconische wapens, zoals de MP40, STG44 en de M1928 aan Warzone toegevoegd.

Tot slot wordt er hard gewerkt aan een nieuw anti-cheat systeem voor PC-spelers in Warzone.

De technische kant van Vanguard

Op de officiële website van Call of Duty valt te lezen dat Vanguard draait op dezelfde ‘engine’ als die van Modern Warfare (2019). Dit is voor veel spelers goed nieuws, want deze voelde fantastisch aan. Daarnaast wordt deze engine ook in Warzone gebruikt. Volgens de makers is Vanguard de meest geavanceerde Call of Duty-ervaring ooit. Dit komt mede door het realistische voorkomen. Vanaf de lancering kent deze game cross-play, cross-progression en cross-gen.

De Call of Duty: Vanguard Beta

Voordat we écht aan de slag kunnen met Vanguard, krijgt iedereen de mogelijkheid om de Beta te spelen. De Call of Duty: Vanguard Beta begint op 10 september voor PlayStation-spelers, 16 september voor Xbox One/Series X|S en PC, en op 18 september voor de overige platformen.

De Playstation- en Xbox-spelers die op 10 en 16 september toegang tot de Beta willen, zullen een pre-order moeten plaatsen. Voor Playstation-spelers start de open Beta op 16 september en voor Xbox- en PC-spelers start de open Beta op 18 september.

Call of Duty: Vanguard wordt uitgegeven door Activision en ontwikkeld door Sledgehammer Games (Multiplayer en Campaign) en Treyarch (Zombies).