Artikel

Dit is het Call of Duty: Vanguard prestige system

Dit is het Call of Duty: Vanguard prestige system

Het Call of Duty: Vanguard prestige system is ook dit jaar een veelzijdig progressiesysteem. Wie de afgelopen twee jaar Call of Duty heeft gespeeld, zal merken dat er niet veel veranderd is aan het Vanguard prestige system. Voor nieuwe spelers proberen we het systeem helemaal uit te pluizen en de echte Call of Duty-veteranen kunnen met dit artikel hun kennis weer even opfrissen.

Om het prestige system van Call of Duty: Vanguard te begrijpen, maken we even een sprong naar het verleden. Vanaf 2007 zorgde het betreden van een nieuwe prestige (wanneer level 55 of 70 werd bereikt) ervoor dat spelers hun wapens en attachments kwijtraakten. In ruil daarvoor betraden spelers dus een nieuwe prestige én kregen ze een prestigieuze emblem. Wie bijvoorbeeld de tiende prestige wist te bereiken, liet daarmee zien tienmaal al zijn wapens en attachments opnieuw verdiend te hebben.

Hoewel het oude systeem voor voldoende uitdaging zorgde, wilden de ontwikkelaars van Call of Duty toch iets nieuws proberen. Dit heeft uiteindelijk tot het Call of Duty: Vanguard prestige system geleid. Een systeem waarin de spelers slechts éénmaal hun wapens, attachments en perks vrij spelen en vervolgens met elke 50 levels een nieuwe prestige betreden. Het prestige system is actief binnen Call of Duty Zombies, Warzone en de Multiplayer van Vanguard.

Eerste 55 ranks in Vanguard prestige system

Het vrijspelen van wapens, attachments, equipment en perks doe je door de eerste 55 ranks te doorlopen. Bij rank 55 heb je in ieder geval alle wapens en perks vrijgespeeld. Om de attachments van wapens vrij te spelen, moet je met die specifieke wapens spelen. Rank 55 wordt doorgaans ook wel level 55 genoemd. Iedere speler hoeft zijn of haar favoriete wapens en dergelijke maar éénmaal te vrij te spelen. Bij het betreden van een prestige behoud je dus gewoon de beste wapens in Call of Duty: Vanguard.

Seasonal prestige in Vanguard

Ook dit jaar moeten de Call of Duty-spelers het doen met Seasonal prestige. Seasonal prestige in Vanguard lijkt op dat van Black Ops Cold War. Na het voltooien van de eerste 55 ranks, beland je in de seasonal prestige.

Eenmaal in de seasonal prestige behaal je per 50 reguliere ranks/levels een nieuw prestige level. Vanaf Vanguard Season 1 is het doel om ieder seizoen 200 ranks/levels te behalen. Net als in Black Ops Cold War bereik je dan waarschijnlijk ‘prestige master’. Ieder seizoen wordt jouw rank/level gereset.

Binnen de Call of Duty-community is er nogal wat onvrede over dit systeem. Omdat er ieder seizoen een reset plaatsvindt en de beloning voor de behaalde levels volgens velen te klein is, krijgen de ontwikkelaars kritiek te verduren. De ontwikkelaars willen op hun beurt met dit systeem een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken: de casual spelers die af en toe Call of Duty spelen én de doorgewinterde Call of Duty-spelers. Het traditionele prestige system dat vanaf 2007 gebruikt werd, zal waarschijnlijk nooit meer terugkeren.

vanguard-prestige-system

Vanguard operator XP

Onderdeel van het Call of Duty: Vanguard prestige system is operator XP. Dit jaar kunnen de Call of Duty-spelers XP verdienen voor specifieke operators. Bij de launch van Vanguard zijn er 12 operators om uit te kiezen. Operator XP verdien je door gewoonweg een operator te kiezen en daarmee te spelen. De beloning hiervoor zijn specifieke operator skins die je bij het levelen van een operator krijgt. De laatste skin die je vrijspeelt is de Gold Attire.

Iedere operator heeft een favoriet wapen. Speel je met dit wapen? Dan ontvang je extra XP voor dit specifieke wapen.

Vanguard prestige system overal actief

Het Call of Duty: Vanguard prestige system is overal binnen Call of Duty actief. Of je nu Warzone, Zombies of de Multiplayer speelt. Alle progressie die je boekt neem je mee. Je speelt immers alle game modi op één Activision- of Blizzard-account.

Verder beschikt Vanguard over Call of Duty cross-play en cross-progression. Cross-play maakt het mogelijk om met vrienden die op andere consoles of een PC spelen, samen de strijd aan te gaan. Cross-progression houdt in dat je met één account op verschillende platformen kan spelen. Log in met jouw Activision-account en ga verder met de progressie die je eerder geboekt hebt.

Het levelen van je reguliere rank en wapens, de introductie van operator XP en de battle pass. Al deze elementen van Call of Duty laten zien dat de ontwikkelaars inzetten op genoeg uitdagingen voor de spelers. Iedere speler moet op ieder moment iets hebben om voor te spelen. Dat is ze met het Call of Duty: Vanguard prestige system aardig gelukt.