Artikel

De beste wapens in Call of Duty Warzone Season 3

De beste wapens in Call of Duty Warzone Season 3

Wat zijn de beste Warzone wapens? Dit vraagt iedere Call of Duty-speler zich wel eens af. Logisch, want het kiezen van de juiste wapens is dé sleutel tot succes. Ga jij voor een assault rifle, submachine gun of toch een sniper? Wat je keuze ook is, wij hebben de beste Warzone wapens voor Season 3 geselecteerd.

Al vanaf de start van Call of Duty: Warzone is iedereen op zoek naar de meta. We hebben het dan over strijdtuig dat met kop en schouders boven de andere opties uitsteekt. Staar je daar echter niet blind op! Wees bewust van jouw speelstijl en stem je keuze ook af op de setting: Caldera of Rebirth Island.

Een assault rifle, submachine gun of een sniper. Ze zijn onderdeel van een Warzone loadout. Wij beperken ons hier tot wapens. Om kant-en-klare loadouts met perks en attachments te ontdekken, lees je ons artikel. 

De beste Warzone wapens: assault rifle

warzone-wapens-stg44
We beginnen de lijst van beste Warzone wapens met assault rifles. Misschien wel de meest populaire categorie in Call of Duty en dat is niet zonder reden. Met een assault rifle kun je op Caldera en Rebirth Island goed voor de dag komen.

Vooral op Caldera is het belangrijk dat je zo snel mogelijk over goede assault rifle beschikt. Deze kan je dan op een later moment aanvullen met een submachine gun naar keuze. Dit zijn volgens ons de beste opties:

 • STG44 (Vanguard)
 • XM4 (Black Ops Cold War)
 • CR-56 AMAX (CR-56 AMAX)
 • Automaton (Automaton)

Voor de STG44 gebruiken wij de attachments Mercury Silencer, VDD 760mm 05B, M1941 Handstop, 30 Russian Short 45 Round Mags, Lengthened, Polymer Grip, G16 2.5x, VDD 27 Precision, Acrobatic en Fully Loaded.

De XM4 is ijzersterk met de attachments Agency Suppressor, 13.5" Task Force, Field Agent Grip, Axial Arms 3x en STANAG 60 RND. Dit geldt ook voor de CR-56 AMAX met de attachments Monolithic Suppressor, XRK Zodiac S440, VLK 3.0x Optic, Commando Foregrip en 45 Round Mags.

Voor de Automaton gebruiken wij de attachments MX Silencer, ZAC 600mm BFA, SVT-40 PU Scope 3-6x, Anastasia Padded, M1941 Hand Stop, 6.5mm Sakura 75 Round Drums, Lengthened, Polymer Grip, Tight Grip en Fully Loaded.

De beste Warzone wapens: submachine gun

warzone-wapens-type-100
De lijst van beste wapens in Warzone is niet compleet zonder goede submachine guns. Submachine guns zijn de beste wapens voor de korte afstanden. Het is daarom belangrijk dat je een aantal goede classes hebt klaarstaan.

Submachine guns zijn belangrijk op de map Rebirth Island. Op dit kleine eiland kom je vaak in vuurgevechten op korte afstanden terecht. Dan wil je een submchine gun tot je beschikking hebben. Wij hebben ons laten inspireren door YouTuber TrueGameData en zijn daardoor op de volgende wapens gekomen:

 • Type 100 (Vanguard)
 • Owen Gun (Vanguard)
 • MP40 (Vanguard)

De Type 100 heeft de snelste time to kill met de attachments Recoil Booster, Warubachi 134mm Rapid, Slate Reflector, Warubachi Skeletal, M1941 Hand Stop, .30 Russian Short 36 Round Mags, Hollow Point, Gung-Ho, Quick en Rubber Grip.

Voor de MP40 gebruiken wij de attachments Recoil Booster, Krausnick 317mm 04B, Slate Reflector, Krausnick 33M Folding, M1941 Handstop, 7.62 Gorenko 45 Round Mags, Lengthened, Stippled Grip, Brace en Quick.

Overwinnen met de Owen Gun doe je met de attachments Recoil Booster, 188mm Shrouded, Slate Reflector, Removed Stock, M1941 Handstop, 8mm Kurz 60 Round Drums, Hollow point, Rubber Grip, Acrobatic en Quick.

De beste Warzone wapens: sniper rifle

warzone-wapens-hdr
Een sniper rifle is leuk om te gebruiken. Maar, wil je écht voor de overwinning gaan, dan speel je bij voorkeur met een assault rifle en een submachine gun. Kun je het toch niet laten? Dan is de HDR uit Modern Warfare een uitstekende keus.

Voor de HDR van Modern Warfare gebruiken wij de attachments Monolithic Suppressor, 26.9" HDR Pro, Tac Laser, FTAC Stalker-Scout en Sleight of Hand.

Dat was onze lijst! Deze lijst met wapens had nog veel langer kunnen zijn, maar we willen je alleen van de beste Warzone wapens voorzien. Hieronder vind je nog één keer de beste wapens in Warzone Season 3 voor Caldera en Rebirth Island.

 • STG 44
 • XM4
 • CR-56 AMAX
 • Automaton
 • Type 100
 • Owen Gun
 • MP40
 • HDR

Vind je het leuk om te zien welke Warzone wapens het meest worden gebruikt? Op de website wzranked.com zie je welke wapens het meest gebruikt worden door andere spelers en de meeste overwinningen opleveren. Onze STG44, XM4 en Owen Gun? Ze staan er allemaal tussen.

Houd er rekening mee dat de meta in Call of Duty: Warzone constant verschuift. Gedurende een seizoen in Call of Duty worden er updates doorgevoerd. Binnen deze updates worden wapen geregeld aangepast. Dit kan een submachine gun of assault rifle sterker of zwakker kan maken. Daarom passen wij deze lijst twee keer per seizoen aan. Zo beschik jij altijd over de beste wapens.