Artikel

Cold War Zombies loadouts en Weapon Rarity

Cold War Zombies loadouts en Weapon Rarity

De Cold War Zombies loadouts en weapon rarity zijn gloednieuwe features binnen Zombies. De ontwikkelaars van Call of Duty: Black Ops Cold War willen Zombies met deze features meer diepgang geven. Hoe de nieuwe loadouts en weapon rarity werken, gaan we je uitleggen.

Weapon rarity zorgt binnen Cold War Zombies dus voor meer diepgang. Bij Zombies draait het immers al jaren om het hebben van goede wapens en perks. Dit zorgde er eigenlijk voor dat slechts een select groepje wapens bruikbaar was in de end-game van Zombies. Hoog tijd voor Activision om hier wat aan te veranderen.

Weapon Rarity

Wapens in Call of Duty Cold War Zombies zijn er in vijf weapon rarity tiers: common/loadout, uncommon, rare, epic en legendary. Dit systeem is vergelijkbaar met weapon rarity in bijvoorbeeld Warzone. Elke tier brengt weer meer attachments met zich mee en misschien wel het belangrijkste: bij iedere tier wordt de damage van de wapens verhoogd. Legendary wapens hebben een tot wel 300% damage boost.

Activision gaat in hun blog dieper in op het effect van weapon rarity en loadouts op de wall buys en mystery box. Weapon rarity maakt de bezoekjes aan de mystery box, maar ook de wall buys spannender. De wapens die je middels een wall buy kan kopen, zijn iedere keer anders: elke keer een andere weapon rarity met andere attachments.

Doordat er in Cold War Zombies verschillende weapon rarity's zijn, word je als speler uitgenodigd om ook in de end-game een bezoekje aan de mystery box te brengen. Immers, wie een epic assault rifle vindt, kan in latere rondes altijd nog terug gaan voor wellicht de legendary variant. De kansen op het vinden van een wapen met een hoge rarity worden groter naarmate je verder in de game bent.

Mocht je in de eerste rondes van Cold War Zombies gelijk een legendary wapen vinden, dan is de mystery box niet meteen nutteloos. Immers, vind je een legendary sub machine gun, maar speel je liever met een assault rifle? Dan loont het toch om de mystery box nog eens te bezoeken.

cold-war-zombies-loadouts

Cold War Zombies loadouts

Het introduceren van de loadouts in Cold War Zombies is voor Activision een manier om Zombies met de CampaignMultiplayer en Warzone te integreren. In Cold War Zombies bestaat een loadout uit één wapen en een field upgrade. Je kan je wapen uitrusten met attachments en camo's, net zoals in de Multiplayer. Echter, het wapen zal de laagste weapon rarity hebben en qua damageprofiel gelijk zijn aan de common rarity.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.