Artikel

Franse president Macron kondigt CS:GO Major aan

Franse president Macron kondigt CS:GO Major aan

De eerste CS:GO Major in 2023 zal worden gehouden in Parijs, zo heeft niemand anders dan Emmanuel Macron aangekondigd. De Franse president deed dit in een video welke hij vervolgens uploadde op Twitter. Het toernooiheeft de naam BLAST Paris Major gekregen.

De beste CS:GO-teams gaan volgend jaar naar Frankrijk. President Emmanuel Macron heeft aangekondigd dat de eerste Counter-Strike: Global Offensive Major in hoofdstad Parijs wordt gehouden. Parijs organiseerde eerder al een Dota 2-Major en het wereldkampioenschap League of Legends, maar een CS:GO Major is nieuw voor de stad van de liefde. Voordat we naar Parijs gaan, is er aankomend najaar nog een Major in Rio de Janeiro, Brazilië. Dat toernooi begint 31 oktober en duurt tot en met 13 november. Het eerstvolgende toernooi is vervolgens de BLAST Paris Major welke van 8 tot en met 21 mei gaat duren volgend jaar.

Met uitzondering van 2020 en 2021, vanwege Covid-19, zijn er jaarlijks twee CS:GO Major-toernooien. Dit is de crème de la crème van CS:GO-evenementen. Tijdens deze toernooien staat meestal een miljoen dollar op het spel. Dit jaar werd een al Majors gespeeld in Antwerpen. De finale gingen tussen NaVi en FaZe Clan waarbij FaZe het hele evenement wist te winnen. PGL Antwerpen was het best bekeken CSGO-evenement ooit.

De Franse president kondigde in zijn verkiezingsprogramma al aan dat hij bovengemiddelde interesse heeft in esport en voegt nu dus daad bij woord. Eerder dit jaar gaf Macron aan dat de Olympische Spelen in 2024 een historische kans is voor de ontwikkeling van competitief gamen, maar ook aankomend jaar heeft Frankrijk dus grootste plannen als het gaat om esport. In zijn plannen refereerde hij onder andere naar esport teams Vitality en Karmine Corp en sprak hij over de organisatie van toernooien binnen Dota 2, League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend