Artikel

Sportpaleis in extase tijdens halve finales PGL Major Antwerpen

Sportpaleis in extase tijdens halve finales PGL Major Antwerpen

Het Sportpaleis was in extase tijdens de halve finales van de CSGO PGL Major Antwerpen. Waar iedereen gisteren blij was dat ze eindelijk binnen waren bij aankomst in het Sportpaleis, zullen de meesten zichzelf vandaag waarschijnlijk van een van de Antwerpse terrasjes hebben moeten trekken om de tocht naar de Major te maken. Desondanks zat de zaal afgeladen vol.

Unfazed

De ongeveer 16.000 CSGO fans kregen als eerste FaZe Clan tegen Spirit voorgeschoteld, waarbij eerstgenoemde de voorkeur van het publiek genoot. Dat leverde ogenschijnlijk geen extra druk op voor de spelers van de Amerikaanse organisatie, IGL Karrigan was bijvoorbeeld ontspannen genoeg om tussen de rondes door met de camera's en het publiek te spelen. Toen de Deen in ronde 25 eigenhandig het verschil maakte door in zijn eentje de bom te verdedigen tegen drie Spirit-spelers, was het publiek helemaal niet meer te houden. Met een explosie van geluid als gevolg. Iets dat niet veel later dunnetjes werd over gedaan toen FaZe de eerste map definitief naar zich toe trok.

spanning

Na de overtuigende overwinning op Mirage leek het alsof het aanwezige publiek ENCE al had afgeschreven. De energie en spanning van map één had plaatsgemaakt voor een rustige ontspannen sfeer. Onterecht bleek achteraf. Spirit kwam dan wel weer achter, maar bleef dicht genoeg in de buurt om na een opleving opeens met 15-12 op match- point in game twee te staan. Vanzelfsprekend sloeg de sfeer daardoor weer terug om en kwam het intense meeleven en aanmoedigen terug. Wat volgde was een van de meest epische overtime’s in de Major-geschiedenis die iedereen, tot aan de beslissende kogel op 24-23, in het voordeel van Faze, op het puntje van zijn stoel hield.

Na die nagelbijter was het publiek meer dan opgewarmd voor de tweede halve-finale van de dag. Vanaf het voorstellen van de teams, tot ver in de eerste map hielden de fans die energie vast in de vorm van constante aanmoedigingen en luid applaus na iedere kill en gewonnen ronde. Toen de spanning er een beetje uit was doordat NaVi een behoorlijke voorsprong had genomen, besloot het publiek zichzelf maar te gaan entertainen om die energie kwijt te raken. Wat volgde was een barrage aan waves, mobiele lichtshows en imitaties van het IJslandse voetbal-publiek tijdens het EK van 2016. Iets waar iedereen vervolgens zelf van onder de indruk was, blijkend uit het applaudisseren na iedere afgeronde choreografie.

Nadat NaVi op de tweede map wederom snel het verschil maakte, begonnen de meeste aanwezigen al langzaam vooruit te kijken naar de dag van morgen. Links en rechts kwam er namelijk steeds meer geroezemoes waarin de namen FaZe en NaVi regelmatig voorbij kwamen. Niet gek natuurlijk. Het toernooi krijgt hiermee namelijk de gedroomde finale tussen de huidige nummer één en twee van de wereld, iets waar iedereen naar uit zal kijken.

De finale tussen FaZe en NaVi start 22 mei om 20:00. Deze titanenstrijd is live te volgen op het YouTube-kanaal van PGL.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders