Artikel

De beste controller settings voor FIFA 21

Pexels

11 november 2020, 12:24

Net als binnen elke game heb je ook binnen FIFA 21 de mogelijkheid om de instellingen van je controller helemaal zelf naar wens aan te passen. Niet alleen door bijvoorbeeld je schietbutton te veranderen, maar nog belangrijk hoeveel hulp je bijvoorbeeld wilt krijgen van de CPU bij het verdedigen of het geven van een voorzet. Wij geven in dit artikel advies voor welke instellingen je het beste kan gaan.

Wij hebben per controller instelling een korte toelichting gegeven waarmee wij een bepaalde instelling adviseren. Dit betekent niet dat als jij dit klakkeloos over moet nemen terwijl je een andere instelling fijner vindt spelen. Heb jij een bepaalde instelling op dit moment anders, probeer dan eens te switchen en kijk eens wat voor effect het heeft. Door bijvoorbeeld getimed schieten uit te zetten kan jij net wel die ene goal maken voor de overwinning die je een hogere rank oplevert in de Weekend League. Uiteindelijk is het belangrijkste om te spelen met de instellingen waarbij jij het meeste comfortabel voelt.

Controller settings FIFA 21

Om een duidelijk overzicht te bewaren hebben wij de instellingen gesorteerd op zaken waarbij wij adviseren iets aan te passen en welke instellingen je op de standaard moet behouden. 

Aanpassen

 • FIFA Trainer: Verbergen
  Ben je nog niet zo bekend met FIFA, bijvoorbeeld met de creative runs, dan kan je dit aanlaten. Je kan helemaal zelf aanpassen wat je wel en niet kan zien. Zo kan je ook zien of je de goede kant op richt voor een pass.
 • Automatisch schieten Hulp bij bewegen: Geen
  Bij deze optie draait het erom hoever de speler waar je naar automatisch switcht nog de desbetreffende actie maakt. Je hebt de keuze tussen hoog, laag en geen. Bij hoog ga je veel moeite ondervinden om bijvoorbeeld een looprichting van een speler te wijzigen als je switcht. Daarom gebruiken veel esporters laag of geen. Ons advies is geen wat je het meeste invloed geeft op de structuur van je team.
 • Automatisch gedurfde pass: Uit
  Door deze optie aan te zetten kan een speler automatisch gedurfde passen geven. Dit doe je normaal zelf met L2/LB. Wat sneller tot balverlies kan leiden. Daarom is ons advies uit.
 • Contextueel wendbaar dribbelen: Uit
  Nieuw in FIFA 21. Onze voorkeur om dribbelen met je linkerstick uit te zetten bij 1-tegen-1 situaties.
 • Kopballen CPU-hulp: Uit
  Staat al standaard uit in competitieve game modes zoals FUT Champions en Division Rivals, daarom kan je het beter voor alle game modes uitzetten om er gewend aan te zijn.
 • Hulp bij voortzetten: Semi
  Bij voorzetten adviseren we echter voor semi te kiezen. Dit geeft je iets meer opties bij het geven van een voorzet, waarbij je de richting en kracht beter kan bepalen.
 • Analoge sprint: Uit
  Als je analoge sprint aan laat dan kan je met je sprint button bepalen hoe hard je wilt sprinten. Hoe verder je de button inklikt, hoe meer de speler sprint. Wij adviseren dit uit te zetten en ten alle tijden dezelfde sprintsnelheid aan te houden. 

Standaardinstellingen behouden

 • Getimed afmaken: Uit
  Net als in FIFA 20 is het in FIFA 21 niet rendabel om getimed afmaken aan te houden. Stel in de kluts en de stress voor het doel dat je op de schiet button gaat rammen dan kan je hierdoor je kans verprutsen. Beter uitlaten dus. 
 • Wisselpictogram volgende speler: Aan
  Hiermee maak je het mogelijk om te zien naar welke speler je switcht als je het L1/LB switchen gebruikt. 
 • Hulp pass blokkeren: Aan
  De CPU helpt automatisch bij het onderscheppen van een pass als de bal dichtbij is. 
 • Automatisch Schakelen: Luchtballen, losse ballen
  Staat standaard op auto, maar dan wordt er telkens automatisch geswitcht naar een speler die dichter in de buurt is. Maakt het lastig om te verdedigen. Bij hoge ballen en losse ballen raden we dit wel aan om wat hulp te krijgen, zeker met voorzetten handig. Handmatig krijg je helemaal geen hulp, raden we af. 
 • Afdekken: CPU-Hulp
  Kan je vergelijken met aim assist in shooters. waarbij de CPU je helpt bij het afdekken van een tegenstander. 
 • Automatisch uitverdedigen: Aan
  CPU helpt je soms bij het uitverdedigen. Gebeurd niet heel vaak, maar wanneer het gebeurd is het vaak nuttig.
 • Automatische schoten: aan
  Idem voor de schoten. 
 • Spelvergrendeling: Aan
  Dit hoort bij de nieuwe feature creative runs. Je kan hiermee een speler vergrendelen en de computer aan de bal laten. Hiermee kan jij een betere loopactie maken met een andere speler. 
 • Rechter joystick wisselen: Relatief tot speler
  Dit is de standaard instelling, waarbij de speler die je bestuurt het middelpunt is bij het switchen met je rechter joystick. 
 • Hulp bij pass over de grond: CPU-hulp
  Bij een pass wordt je geholpen met de directie en kracht van de pass.
 • Hulp bij steekpass: CPU-hulp
  Bij een steekpass wordt je geholpen met de directie en kracht van de steekpass.
 • Hulp bij schieten: CPU-hulp
  Bij het schieten wordt je geholpen met de directie en kracht van het schot.
 • CPU-hulp bij lobpass: CPU-hulp
  Bij het geven van een lobpass wordt je geholpen met de directie en kracht van de lobpass.
 • CPU-hulp bij reddingen: CPU-hulp
  Deze instelling maakt niet uit, dit heeft alleen invloed op offline wedstrijden.
 • Verdedigend: Tactische verdediging
  Tactische verdediging is de enige optie die voor online wedstrijden geldt, dus geen reden om dit op een andere instelling te zetten.
 • Vergrendeling pass-ontvanger: Laat
  Deze instelling houdt in dat je nog tot op het laatste moment van pass of schietrichting kan switchen. Erg handig als je opeens een andere loopactie bijvoorbeeld ziet.

Wil jij beter worden in FIFA en vliegend van start na de release van FIFA 21? Dan kun je ook een 1-op-1 FIFA coaching sessie boeken bij Team Gullit. Ongeacht je niveau werken ze samen met jou aan een gedetailleerd trainingsplan en analyseren ze je FIFA 21 gameplay.

Deel: