Artikel

De beste gaming muizen in 2020 voor esports

29 februari 2020, 09:02

De computermuis is uitgegroeid tot het belangrijkste apparaat voor de PC gamer. Dat is logisch, want een gaming muis is een veelzijdig apparaat. Je richt ermee, selecteert vijanden of gooit het ding door de kamer na een frustrerend potje League of Legends of Hearthstone. Wij vertellen je graag welke gaming muis je dan als vervanging moet kopen.

Het kiezen van een gaming muis voor esports is niet makkelijk. Je hebt muizen met draad, zonder draad, groot, klein, licht en zwaar. Daarnaast heb je zowel muizen voor rechtshandigen(ergonomisch), als voor beide handen(ambidextrous). Welke muis voor jou geschikt is, hangt dus af van een flink aantal zaken. 

We proberen in onze lijst zoveel mogelijk rekening te houden met alle variabelen. Onze aanrader is om je huidige muis te wegen en meten en aan de hand daarvan je keuze te maken. Mocht je nooit op een computer gespeeld hebben, dan is het slim om een aantal muizen uit te proberen in de winkel.

Draadloze top: Razer Viper Ultimate

De Razer Viper Ultimate is wat ons betreft de beste draadloze muis die nu op de markt is. Waar vroeger draadloze techniek niet aan te raden was voor gamen, vanwege de latency, is dat nu volledig opgelost. Draadloos en draad zijn niet van elkaar te onderscheiden en daar doet de Razer Viper Ultimate nog een schepje bovenop.

Razer Viper Ultimate

De Razer Viper Ultimate is de ultieme draadloze muis

De muis is enorm licht met 74 gram, is. De batterij gaat maar liefst 70 uur mee en de muis heeft een ambidextrous ontwerp, waardoor zowel links- als rechtshandigen ermee aan de slag kunnen. De Viper Ultimate is met 170 euro wel aan de prijs, maar wat ons betreft is dat het meer dan waard. 

Een iets krapper budget? Dan is de Logitech G PRO wireless een prima alternatief, iets zwaarder dan de Viper en de batterijduur is wat korter.

Met draad: Glorious Model O(-) en D

Dat goede gaming muizen niet duur hoeven te zijn bewees het Amerikaanse Glorious PC Gaming Race. Het bedrijf, vooral bekend van muismatten, kwam vorig jaar met de Glorious Model O en O-. Twee van de lichtste gaming muizen ooit, met respectievelijk 68 en 58 gram. 

Glorious Model O

De Glorious Model O goedkoop en steengoed

De muizen maken gebruik van de Pixart 3360 sensor, dat door veel wordt beschouwd als een van de beste muissensoren ooit. Daarnaast zijn de muizen goed geprijsd, de kleinere variant de Model O- kost je zo een 60 euro. Voor de grote broer, de model O, ben je 62 euro kwijt. 

Beide muizen zijn ambidextrous. Dit jaar kwam Glorious met de ergonomische Model D. Geschikt voor rechtshandigen. De Model D weegt met 69 gram het meest van de drie en kost je ongeveer 55 euro

Om over na te denken

De juiste muis is de eerste stap naar een succesvolle carrière in esports. Er zijn nog tal van andere belangrijke factoren, denk aan de juiste monitor en setup. Als laatste is het belangrijk om goed te trainen met de juiste hardware en niet te vaak te wisselen van muis, toetsenbord en sensitiviteit. Gewenning is net zo belangrijk als de beste hardware!

Deel: