Artikel

De beste speakers voor gaming

13 januari 2021, 15:42

Verreweg de meeste gamers spelen tegenwoordig met een headset of oortjes. Toch is er een specifieke groep die naast een headset ook een speakerset heeft voor het gamen. Speakers bieden een aantal voordelen boven reguliere headsets en kunnen daarnaast ook voor meer immersie zorgen. Wij vertellen je wat de beste speakers zijn en waar je op moet letten.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: speakers om mee te gamen zijn voornamelijk iets voor de casual gamer. Esporters gebruiken vaak een in-ear headset of koptelefoons om te gamen, want door geluid dichter bij je oor te hebben is de kans op externe verstoring veel kleiner. Daarnaast prefereren de meeste gamers een stereo geluid, waarbij je links en rechts goed van elkaar kan onderscheiden.

Als je op de bank een spelletje speelt en geen zin hebt in iets om of in je oor, dan bieden speakers echter de perfecte uitkomst. Daarnaast kun je ook je omgeving beter verstaan en is het natuurlijk de ideale manier om met vrienden of familie een spelletje te spelen. Kortom, genoeg voordelen aan het gebruik van een goede speakerset. Wij zetten de beste voor je op een rijtje.

Beste soundbar: Sonos Beam

Sonos Beam

We beginnen bij de soundbar, die natuurlijk geschikt is voor onder de televisie. De Sonos Beam is wat ons betreft de beste keus. Sonos is inmiddels een van de populairste merken op audio-gebied; het merk combineert prima audiokwaliteit met enorm veel gebruikersgemak. Je kunt de Sonos Beam aansturen via Wifi, Ethernet, en natuurlijk aansluiten op je televisie via HDMI (inclusief ARC).

De Sonos Beam fungeert als Smart Speaker en heeft stemassistentie van zowel Google, Amazon (Alexa) als Siri (Apple) en is de Beam dus te gebruiken als smart speaker. Ondersteuning voor de meest gangbare muziekdiensten, van Spotify, tot Deezer en TuneIn is er ook. Uiteraard is het belangrijkst de kwaliteit van het geluid, iets waar de Sonos Beam gezien het compacte formaat in uitblinkt. De Sonos Beam kost je 450 euro en is verkrijgbaar in het wit en zwart.

Beste stereospeakers (2.0): Audioengine A2+

Audioengine A2+ speakers

De beste stereospeakers zijn wat ons betreft de Audioengine A2+. Het speakersetje is zowel bedraad als draadloos te gebruiken. Een fijne toevoeging gezien de compacte vormfactor van de A2+'s, die werkelijk waar op elk bureau of tafel passen. Uiteraard is ook de geluidskwaliteit fenomenaal, en heb je de mogelijkheid zelf een subwoofer toe te voegen (er zit namelijk een subwoofer out poort op!).

Al met al, wat ons betreft een heel fijn setje. De Audio Engine A2+ kost je 300 euro en is verkrijgbaar in het zwart, rood en wit.

Beste stereospeakers en subwoofer (2.1): Razer Leviathan

Razer Leviathan

De Razer Leviathan is wat ons betreft de beste stereospeaker- en subwooferset. Razer verkoopt deze als 5.1 set, maar volgens ons is het logischer deze te claccificeren als een 2.1 set. De set bestaat namelijk uit een compacte soundbar, die de surroundsound van 5 speakers probeert te simuleren. Uiteraard krijg je er ook een subwoofer bij.

Wat wij erg fijn vinden aan de Razer Leviathan is dat het een compacte set is, en dat de set gemaakt is voor op je desktop. Zo zitten er kabelgootjes onder de bar en heeft het een gamerachtig uiterlijk. Niet voor iedereen, maar dat maakt de kwaliteit van de speaker goed. De Razer Leviathan kost je 200 euro.

Beste budget stereospeakers (2.0 en 2.1): Creative Pebble (Plus)

Creative Pebble

De Creative Pebble (2.0) en Pebble Plus (2.1) zijn wat ons betreft de beste speakers voor een klein budget. De Pebble kost je ruim 20 euro, terwijl de Pebble Plus met subwoofer een kleine 40 euro kost. Beide varianten leveren wat ons betreft heel erg goed geluid en zijn daarnaast mooi vormgegeven. Ook handig om mee te nemen, want de Pebble-speakers zijn vergelijkbaar met de grootte van een meloen.

Beste surroundsound setup (5.1): Dali Oberon 5.1 speakerset en Sonos Arc

Dali Oberon 5.1

Wie de beste surround sound wilt is natuurlijk het beste af met een setup waar je minimaal 5 speakers en één subwoofer hebt. Het nadeel daarvan is natuurlijk de prijs, maar mocht dat geen rol spelen dan raden we de Dali Oberon 5 speakerset aan. Twee staande Dali Oberon 5 vloerspeakers, twee Dali Oberon 1 speakers, een Dali vocal speaker, en een Dali E-9F subwoofer. Voor een hele set ben je ongeveer 1500 euro kwijt.

Wil je iets makkelijkers en minder complex, dan is de Sonos Arc een goed alternatief. De soundbar simuleert 5.1 geluid, wat heel erg goed in de buurt komt van het echte werk. Daarnaast is Sonos, zoals eerder besproken, heel fijn in gebruik. De Sonos Arc kost je 800 euro.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: