Artikel

De beste starter teams in FIFA 21 Ultimate Team

29 september 2020, 08:52

Na een iets latere release van FIFA 21 dan normaal is het begin oktober dan eindelijk zover. De start van FIFA 21 Ultimate Team. Dit betekent ook dat het bouwen van je eerste teams weer kan gaan beginnen. Iets wat best een klus kan zijn, zeker met een beperkt budget. Daarom hebben wij voor elke grote competitie en de Eredivisie onze favoriete starter teams op een rijtje gezet.

Wat is een starter team?

De definitie voor een starter team is voor iedereen anders. De een is van mening dat dit een team is van bijvoorbeeld maximaal 10.000/15.000 coins, de ander dat je best al wat budget mag besteden. Het is in FIFA Ultimate Team elk jaar makkelijker om je coins te verdienen. Zo kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld te gaan traden aan de hand van onze Trading Tips voor FIFA 21. Dit is maar een van vele mogelijkheden om een vliegende start te maken binnen FUT.

Voor de onderstaande teams hebben we voor een mix gekozen van erg goedkopere spelers, tot spelers die waarschijnlijk tot wel 30.000 coins gaan kosten. De prijzen zijn flexibel en verschillen wekelijks, zeker in het begin enorm.

Premier League

De Premier League is net als met het echte voetbal binnen FUT veruit de populairste competitie om je Ultimate Team omheen te bouwen. Dit is vaak terug te zien in de prijzen. Dit maakt het des te lastiger om tot een erg goed starter team te komen. Richarlison is op papier de duurste speler, waar we dan ook altijd adviseren om je meeste budget het eerst in de voorhoede te steken. Met zijn vijf sterren zwakke been is hij een erg goede spits. Greenwood heeft tevens vijf sterren zwakke been, Dit geldt maar mist snelheid als buitenspeler. Dit geldt ook voor de backs, waar wij verwachten dat andere snelle backs vele malen duurder gaan zijn. Vandaar de keuze voor Bertrand en James

Bundesliga

De Bundesliga lijkt een van de beste competities om je starter team uit te bouwen. Toch verwachten wij dat de prijs van het totale team niet veel duurder gaat zijn als het voorbeeld van de Premier League starters team. Het Bundesliga starter team in het voorbeeld is erg gebalanceerd. Snelle backs, maar ook in Klostermann een snelle centrale verdediger. Lainer die als verdedigende middenvelder functioneert met Tolisso die ook in aanvallend opzicht zijn steentje bijdraagt. 

LaLiga Santander

De LaLiga Santander heeft aardig wat keus in de lagere prijsklasse. Voorin heb je met Gameiro, Williams en zelfs Morales verschillende spitsen tot je beschikking. Wij hebben gekozen voor Felix die met zijn vijf sterren skills, vier sterren zwakke been en over prima afmaak kwaliteiten beschikt een erg goede spits zijn. Carrasco en Portu is onze favoriete buitenspeler duo van dit artikel. Zij beschikken eigenlijk over elke statistiek die je wenst voor een buitenspeler. Snel, behendig, prima schot en ook nog een goede pass in de benen. Met Llorrente en Herrera heb je twee dynamische stofzuigers op het middenveld. En met een Militao achterin kan er natuurlijk weinig misgaan. 

Serie A

Voor de Serie A is op een aantal posities de spoeling erg dun. Zeker voor een starter team. Hernandez op linksback gaat vrij prijzig zijn. Niet alleen door zijn snelheid en erg goede kaartje, maar ook dat de rest van de opties matig zijn. Voor de buitenspelers was er ook weinig keuze. Daarom hebben wij gekozen voor de snelheid van Lozano in combinatie met een betere afmaker en de vijf sterren zwakke been van Perisic. Muriel is jaar in jaar uit een erg goede spits om mee te starten. Al met al raden wij aan om niet een geheel Serie A team te maken, maar dit te combineren met andere competities.

Ligue 1

Net als de Serie A zien wij Ligue 1 niet als een competitie waar jij geheel uit je starter team moet gaan maken. Er is zo goed als op elke positie niet super veel keus. Om die reden hebben we voor Depay gekozen, waar die natuurlijk waarschijnlijk best een flink prijskaartje gaat krijgen. Sanches is een erg goede box-to-box middenvelder naast een meer verdedigend ingestelde middenvelder als Andre. Draxler lijkt op papier niet de meest voor de hand liggende aanvallende middenvelder, maar met zijn vijf sterren zwakke been kan hij erg leuke dingen doen.

Eredivisie

Onze eigen Eredivisie heeft een aantal erg interessante spelers om te gebruiken voor je starter team. Maar een geheel Eredivisie team lijkt zoals te zien is in onderstaande afbeelding geen aanrader. Met Koopmeiners, Martinez en vooral Blind ga je natuurlijk geen potten breken online tegen andere. Voor Squad Battles lijkt dit echter geen probleem. Promes en Haps zijn de uitblinkers in dit team. Haps vanwege zijn snelheid, waar Promes een erg sterk kaartje heeft met natuurlijk de vijf sterren zwakke been. 

Heb jij iets meer budget te besteden dan zijn bovenstaande teams en suggesties wellicht niet meer relevant voor jou. Als je je het kunt veroorloven kun je in dat geval beter op zoek naar de beste aanvallers, de beste middenvelders en de beste verdigers van FIFA 21.

FIFA 21 Web App

Wil je nooit iets missen op de transfermarkt en je starter team zo snel mogelijk bij elkaar kopen? Dan kun je het beste de FIFA 21 Web App gebruiken, die vanaf 30 september te downloaden is op Android en iOS. Op deze manier kun je overal waar je bent de transfermarkt in de gaten houden en spelers kopen en verkopen, zonder een console bij de hand te hebben.