Artikel

De beste Warzone loadouts voor iedere speelstijl

De beste Warzone loadouts voor iedere speelstijl

18 december 2020, 15:09

Gebruik jij de beste Warzone loadouts? In Call of Duty Warzone kom je in verschillende situaties terecht. Gevechten op korte, middellange en lange afstanden vragen allemaal om andere wapens en een verschillende aanpak. Door de juiste Warzone loadout samen te stellen wordt het makkelijker om als winnaar uit de strijd te komen.

Wie op YouTube naar ‘the best warzone loadout’ zoekt, komt enorm veel video’s tegen. Verschillende content creators en professionele Call of Duty-spelers claimen met de beste Warzone loadout te spelen. De beste loadout is voor iedereen anders en is afhankelijk van je speelstijl. Daarom vind je in dit artikel drie loadouts voor verschillende speelstijlen.

Wat is een loadout en hoe kan ik deze gebruiken?

In iedere Call of Duty wordt een loadout ook wel een class setup of weapon class genoemd. Een loadout bestaat uit een primary weapon, een secondary weapon, drie perks, lethal equipment en tactical equipment. Ieder onderdeel van deze loadout kan aangepast worden. Hierdoor kan je een loadout afstemmen op jouw speelstijl of een bepaalde situatie.

In een battle royale-game moet je het doorgaans doen met loot dat gaandeweg op je pad komt. In Call of Duty: Warzone is dat anders. Je kan namelijk een loadout aanschaffen. Dit doe je bij een buy station. Op het moment van schrijven kost een loadout 10.000 dollar. Wanneer je de loadout drop marker heb gekocht, gooi je deze neer, net zoals je met een care package zou doen. Vervolgens kun je kiezen uit de loadouts die jij hebt aangemaakt.

Black Ops Cold War en Modern Warfare wapens

Met de komst van Black Ops Cold War Season 1 zijn Modern Warfare, de Cold War Multiplayer, Zombies en Warzone met elkaar geïntegreerd. Dit betekent dat je in Warzone kan kiezen uit de wapens van Modern Warfare en Black Ops Cold War.

Allround assault rifle loadout

Assault Rifle Loadout Cold War Warzone

De M16 uit Black Ops Cold War is onze keuze voor de allround assault rifle loadout. Deze assault rifle presteert het beste op de middellange tot lange afstanden. Weet jij al je afgevuurde schoten te raken? Dan schakel je in enkele seconden je tegenstander uit. De M16 uit Black Ops Cold War is een burst wapen, wat betekent dat het wapen in salvo’s schiet en dus niet volledig automatisch is. We gebruiken de volgende attachments:

⦁ SOCOM eliminator: minder verticale recoil, belangrijk bij burst wapens
⦁ 15.9” Strike team barrel: meer damage en hogere fire rate
⦁ Field agent foregrip: verticale en horizontale recoil control
⦁ Salvo 60 rnd fast mag: meer ammo, wat noodzakelijk is binnen Warzone
⦁ Visiontech of hawksmoor: afhankelijk van je speelstijl

De secondary bij deze loadout is een pistol of launcher naar keuze. We gebruiken hier de perks E.O.D., Ghost en Amped. De lethal is een C4 en tactical een Heartbeat Sensor.

Sniper en SMG loadout

De Pelington 703 en de MP5 uit Black Ops Cold War zijn onze wapens naar keuze voor deze loadout. Met de Pelington 703 heb je een sniper die gemakkelijk te gebruiken is. Heb je een goede aim? Dan is dit een hele dodelijke sniper. De submachine gun die we gebruiken is de MP5 uit Black Ops Cold War. Is je MP5 nog van een laag level? Dan kiezen we de MP7 uit Modern Warfare. Dit zijn de attachments voor de Pelington 703:

⦁ Stabilizer .308: minder ‘idle sway’
⦁ 26.5” Tiger team barrel: meer damage en sneller schieten
⦁ 7 Rnd mag: extra kogels zijn nodig binnen Warzone
⦁ Airborne elastic wrap: onder andere sneller inzoomen
⦁ Marathon stock: verbeterde mobiliteit

Mp5 Cold War Warzone

Hieronder vind je de attachments voor achtereenvolgens de MP5 uit Black Ops Cold War en de MP7 uit Modern Warfare:

⦁ 9.5” Task force barrel: meer damage en bullet velocity
⦁ Field agent grip: verbeterde recoil control
⦁ Salvo 50 rnd fast mag: meer ammo en sneller reloaden
⦁ Airborne elastic wrap: mogelijkheid tot dropshotten en sneller inzoomen
⦁ Raider stock: verbeterde mobiliteit

⦁ Monolithic suppressor: betere range en schoten niet zichtbaar op de radar
⦁ FFS recon barrel: betere range
⦁ Merc foregrip: betere hip fire en algemene accuracy
⦁ 60 Rnd mags: extra kogels zijn nodig binnen Warzone
⦁ Stippled grip tape: sneller inzoomen

We gebruiken hier de perks E.O.D., Overkill en Amped. De lethal is een C4 en tactical een Heartbeat Sensor.

Allround SMG loadout

Allround SMG loadout

Deze allround submachine gun loadout is de beste Warzone loadout voor wie van actie houdt. In deze loadout gebruiken we de AK74u uit Black Ops Cold War. De AK74u is snel, heeft weinig recoil en een behoorlijke damage. We gebruiken hierbij de volgende attachments:

⦁ GRU suppressor: schoten niet zichtbaar op de radar
⦁ 10.3” Task force barrel: meer damage en betere bullet velocity
⦁ Spetsnaz grip: verticale en horizontale recoil control
⦁ VDV 50 rnd fast mag: meer ammo sneller reloaden
⦁ Spetsnaz field grip: sneller inzoomen

De secondary bij deze loadout is een pistol of launcher naar keuze. We gebruiken hier de perks E.O.D., Ghost en Amped. De lethal is een C4 en tactical een Heartbeat Sensor.

Modern Warfare wapen? Fully loaded!

Fully Loaded is een weapon perk. Met deze weapon perk start je altijd met maximale reserve munitie voor het type wapen. In Warzone is deze perk erg handig. Maar, een weapon perk neemt één van de attachment slots in beslag. Je moet dus een attachment opofferen, wil je gebruik maken van deze perk.

Toch hoeft het niet zo te zijn dat je een attachment slot opoffert voor fully loaded. Gebruik je namelijk dezelfde kogels voor je secondary weapon? Dan kun je fully loaded op je secondary weapon activeren. Op deze manier kun je de reservekogels van je secondary weapon gebruiken voor je primary weapon.

In de praktijk is dit vooral handig voor een submachine gun. Immers gebruikt een submachine gun dezelfde kogels als een pistol. Wil je hetzelfde effect voor een assault rifle, dan zul je verplicht voor de perk Overkill moeten kiezen.

Ghost, Overkill of beide?

De keuze tussen Ghost en Overkill is moeilijk. Ghost maakt je onzichtbaar op de radar, een UAV en een Heartbeat Sensor vormen zo geen gevaar. Anderzijds is Overkill nuttig, omdat je twee primary weapons kan gebruiken. Dus, voor welke perk kies je?

Ghost is de beste keuze. Doorgaans lukt het een team genoeg geld te verdienen voor twee loadouts. Zo heb je twee wapens naar keuze én kun je genieten van de voordelen van Ghost. Daarnaast bevat de ground loot een aantal goede wapens. Hierdoor is het niet altijd nodig om een tweede loadout te kopen. Ook in dat geval lijkt Ghost de beste optie.