Artikel

De beste Weekend League tips voor FIFA 21

EA Sports FIFA

22 oktober 2020, 11:23

De Weekend League is de competitieve game mode binnen FIFA 21 Ultimate Team. Het is tevens een van de beste manieren om goede rewards vrij te spelen, waaronder de bekende red player picks. Dertig potjes spelen in een weekend kan best pittig zijn. Wij geven jou daarom zeven tips om te zorgen dat jij zo goed mogelijk presteert binnen de Weekend League.

Hoe hogere rank jij weet te behalen binnen de Weekend League, hoe beter de Weekend League rewards zijn. In dat opzicht telt elke extra winst. Zonder dat je het door hebt is er best veel winst te behalen. Deze onderstaande tips moeten ervoor zorgen dat jij een betere prestatie neerzet binnen de FIFA 21 Weekend League.

Verspreid de wedstrijden

Wil je de volledige Weekend League spelen dan is dertig wedstrijden natuurlijk best wat. Gelukkig hoef je ze niet allemaal achter elkaar te spelen. Ons advies is dan ook om de wedstrijden zoveel mogelijk te verspreiden over het weekend. Als dat mogelijk is natuurlijk. Heb jij je weekend volgepland dan moet je wellicht meer achter elkaar spelen dan gewenst. Het scheelt ieder geval enorm als je bijvoorbeeld elke dag tien wedstrijden kan spelen in plaats van op een dag twintig potten achter elkaar speelt.

Neem pauzes

In lijn met de de wedstrijden verspreiden doe je er goed aan om ook pauzes tussen de wedstrijden door te nemen. Bijvoorbeeld na elke twee of drie wedstrijden. Een potje Weekend League vraagt zonder dat je het door hebt mentaal wel wat van je. Neem daarom af en toe even een momentje voor jezelf en kom tot rust. Zeker na een verliespartij. 

Heb meerdere tactieken en formaties

Niet elke wedstrijd verloopt zoals gepland. Het is daarom belangrijk om over meerdere tactieken en formaties te beschikken. Je hebt naast je gebalanceerde formatie vier aangepaste formaties die je in eigen stijl kan instellen. Wij adviseren twee algemene tactieken waarmee je kan starten. Daarnaast is het goed om een meer defensievere in te stellen om een voorsprong vast te houden en een ultra aanvallend om juist terug te komen in de wedstrijd.

Blijf rustig

Speel je Weekend League, dan weet je dat het best vaak kan voorkomen dat het even niet meezit. Laat je echter hier niet door gek maken, want je gaat juist hierdoor slechter spelen en domme fouten maken. Blijf dus vooral rustig. Wil je even je 'agressie' kwijt, doe dit na een wedstrijd door een pauze in te lassen. Loop even een rondje buiten of pak wat om te eten. 

Zet een realistisch doel

We hebben allemaal de droom om de top 200 Weekend League te behalen. Maar helaas is dit niet voor ieder haalbaar. Het kan uitstekend werken om duidelijke doelen te stellen voordat je een Weekend League begint. Doe dit aan de hand van je gemiddelde rank. Formuleer een minimale rank als je een slecht weekend zou hebben en een perfect weekend boven prestatie. Ben je een gemiddelde Goud 1 speler, dan is Goud 2 voor jou een mindere week en een Elite 3 perfecte week. 

Beschik over sterke wisselspelers

Richting het einde van een wedstrijd worden je spelers steeds meer vermoeid. Net als die van de tegenstander. Een frisse wisselspeler kan dan juist het verschil maken. Heb daarom altijd van elke linie minimaal één speler op de bank. Oftewel een verdediger, middenvelder en aanvaller. 

Herken je zwakke punten

De laatste tip die we je willen meegeven is het herkennen van je zwakke punten. Mocht je in de gelegenheid zijn dan kan het erg goed werken om je eigen wedstrijden te analyseren en de patronen van je spel te ontdekken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld goed nagaan waarom je defensief altijd zo zwak opgesteld staat en veel doelpunten tegen krijgt. Lukt dat niet, pak dan toch altijd na de wedstrijd een klein momentje om de hoogtepunten van de wedstrijd te bekijken en kort voor jezelf na te gaan waar het mis of goed ging. Weet je je zwakke punten, zet ze op papier en pak ze er elke wedstrijd bij. Op die manier raak je steeds meer bewust van je zwakke punten en werk je deze hopelijk weg.