Artikel

De Esports Club CSGO gaming PC

Beeld: Wallpaperaccess

19 april 2020, 15:57

Speel jij CSGO en wil je op de beste settings kunnen spelen? Wij hebben de beste CSGO gaming PC voor jullie in elkaar gezet. Bij Esports Club helpen we onze lezers graag om de esports-wereld beter te leren kennen. Naast het schrijven over esports focussen we ons ook op de vraag: hoe begin ik met esports? In deze **serie stellen we daarom voor elke game een computer samen waarmee jij op de goedkoopst mogelijke manier competitief kunt gamen.
**

Wat ons betreft kun je in Counter-Strike: Global Offensive pas goed competitief spelen als je minimaal 144 FPS haalt in het spel. Dat betekent overigens ook dat je minimaal een 144 Hz monitor op jouw bureau wilt hebben. CSGO kwam in 2012 uit en vereist daarom wat minder sterke hardware dan modernere games zoals Fortnite. We kijken daarom naar een PC samenstelling met de beste prijs-prestatieverhouding.

PC Gaming

Esports Club CSGO PC Build voor 144 FPS (1000,- euro)

Processor: AMD Ryzen 3600
Moederbord: MSI B450 Tomahawk MAX
Grafische kaart: AMD 5700
Geheugen: Corsair 3200Mhz CL16 16GB
Opslag: Intel 660p 512GB
Extra opslag (optioneel): Seagate Barracuda 1 TB
Behuizing: Corsair Carbide Series 270R
Voeding: Seasonic Core Gold 500

PC Bestellen Esports Club

We kiezen voor de processor een Ryzen 3600, wat een van de betere gaming processoren is van het moment. Deze processor levert je gegarandeerd 144 FPS op, zeker samen met de 5700, die op het moment van schrijven de beste prijs-prestatieverhouding heeft. Een alternatief is de 100 euro duurdere Nvidia RTX 2060 Super, die ook een klein beetje meer prestatie levert. Als kast kiezen we de Corsair Carbide Series 270R, wat een fijne budget kast is. Op de voeding besparen we liever niet, vandaar een 80 Plus gold met 500 watt, meer dan genoeg voor deze computer.

Upgrade naar 240 FPS computer

Mocht je een 240 Hz monitor hebben, dan raden wij je aan je grafische kaart een upgrade te geven. Denk dan aan een Nvidia RTX 2070 Super of AMD 5700 XT. Het is dan ook aan te raden om een voeding aan te schaffen met meer wattage en eventueel een betere processor. Wij schreven eerder een uitgebreid artikel over de beste gaming PC voor 240 FPS.

Wat voor een randapparatuur moet ik kiezen?

Gelukkig hebben we bij Esports Club ook al artikelen voor jullie klaarstaan over de randapparatuur, voor zowel muis, toetsenbord als monitor. In onze toekomstige artikelen bespreken we ook gaming PC's voor andere games, en headsets.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste CSGO nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: