Artikel

Dit weten we over Fortnite Chapter 2 Season 5

27 augustus 2020, 15:00

Nog even en dan is het nieuwe Fortnite seizoen er. Fortnite Chapter 2 Season 5 belooft een hoop veranderingen te brengen. Krijgen we een Fortnite-wereld waarin een ander superhelden universum een rol gaat spelen? Of gaan we meer voertuigen zien? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Fortnite Chapter 2 Season 5: Zero Point is live

Fortnite Chapter 2 Season 4 is op dinsdagavond afgesloten met het Fortnite Galactus-evenement. Het nieuwste Fortnite-seizoen is inmiddels live, en lijkt een van de meest memorabele locaties terug te brengen: Tilted Towers. Ook waren in de gameplay trailer Din Djardin en Grogu (The Child) te zien, bekend van The Mandalorian.

Elke tien weken brengt ontwikkelaar Epic Games een nieuw Fortnite seizoen. Nou liepen de afgelopen seizoenen hier en daar wat vertraging op, mede door de feestdagen, het coronavirus en de onrust in Amerika. Toch lijkt het erop dat Epic Games zich dit keer aan de tijdlijn gaat houden. Daardoor kunnen we ook al speculeren over wat het nieuwe seizoen gaat brengen.

Wanneer begint Fortnite Chapter 2 season 5?

__Na het Galactus-evenement zijn we erachter gekomen dat Fortnite Chapter 2 Season 5 op woensdag 2 december begint om 06:00 Nederlandse tijd. __

De huidige Battle Pass laat zien dat Fortnite Chapter 2 Season 4 van 27 augustus tot 30 november duurt. 30 november is op een maandag, een dag dat Epic Games normaliter niet patcht. Fortnite Chapter 2 Season 5 start daarom waarschijnlijk in de week van 30 november. Geheel in lijn met de tien weken die Epic Games normaal voor een seizoen uittrekt, omdat het huidige seizoen op 27 augustus begon.

Fortnite Chapter 2

Wat weten we over de veranderingen in Fortnite Chapter 2 season 5?

Op dit moment kunnen we heel weinig zeggen over de veranderingen in Fortnite Chapter 2 Season 5. Wel weten we dat er een kans is dat er weer een aantal heroes en villains geïntroduceerd. We gaan er daarom vanuit dat je in het nieuwe seizoen weer nog meer skins tot je beschikking hebt. Of er ook nog meer soorten vissen in het spel verschijnen zoals in seizoen 4, is onduidelijk.

Launch Pad

Komt er ook een nieuwe Battle Pass?

Elk seizoen brengt Epic Games een nieuwe Battle pass uit. Deze kost spelers ongeveer 1000 V-Bucks, wat overeenkomt met ongeveer tien euro. De Battle Pass garandeert spelers exclusieve skins, emoticons en spray's. Ook is het mogelijk dat er weer een Marvel of DC Comics superheld verbonden is aan de Battle Pass. Twee seizoenen geleden was dit Deadpool, afgelopen seizoen waren dit Marvel Heroes-skins.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: