Artikel

Een terugblik op 2019 met... Boykuh

Een terugblik op 2019 met... Boykuh

25 december 2019, 19:08

In de maand december blikt Esports Club iedere dag terug op het jaar 2019. Dit doen we samen met een persoonlijkheid uit de branche. In januari blikken met dezelfde mensen vooruit op 2020 en wat het nieuwe jaar te brengen heeft voor esports.

Boy Kemps, beter bekend als Boykuh, is al langere tijd actief als manager in de esports-scene van de Benelux. Als manager en eigenaar van ToxicFalcons heeft hij in 2019 een fusie bewerkstelligd met Solwing Esports, waardoor hij momenteel de CEO van het gloednieuwe Aethra Esports is. We vroegen Boy naar zijn terugblik op 2019.

"2019 begon voor mij als een slecht jaar, want ik begon het jaar met ToxicFalcons zonder een lineup voor het 2e season van de Benelux Premier League. Op dit punt was ik eigenlijk van plan om compleet te stoppen met ToxicFalcons en misschien wel met esports in het algemeen."

"Gelukkig kwam er een week later toch nog een line-up waarmee wij aan de eerste stop van de RIV4L LAN Tour meek konden doen. Deze lineup won FoM 21.0 in een dominante stijl, waardoor ik ze gelijk heb behouden The Party LAN. Daar werd deze line-up derde en daarna hebben we besloten afscheid te nemen."

"Op The Party leerde ik coach Dylan "The Law" van Oord kennen en samen met hem heb ik een team samengesteold dat in het derde seizoen van de Benelux Premier League season ging deelnemen. Tot onze verbazing kregen wij een invite voor dit toernooi via onze 1e plaats in de RIV4L LAN Tour op dat moment."

"Tijdens deze BPL split is een project begonnen wat denk ik mijn beste moment van 2019 was, namelijk de fusie tussen ToxicFalcons en Solwing Esports. Met de pickup van het mixteam NewSectorZuluFalconKids hadden we 2 line-ups voor de aankomende ESL Dutch & Proximus splits."

"Helaas deed de Nederlandse lineup het niet zoals verwacht en eindigden we op een 7e plaats. Het Belgische team heeft echter zeer goed gepresteerd en ESL Proximus gewonnen zonder ook maar een game te te laten vallen."

"2019 is voor mij een jaar geweest waarin ik veel heb geleerd en vooruitgang heb gemaakt als manager/eigenaar van een esports-organisatie en ik kijk uit naar 2020."