Artikel

Een terugblik op 2019 met... Bwipo

10 december 2019, 14:32

In de maand december blikt Esports Club iedere dag terug op het jaar 2019. Dit doen we samen met een persoonlijkheid uit de branche. In januari blikken met dezelfde mensen vooruit op 2020 en wat het nieuwe jaar te brengen heeft voor esports.

Bwipo is de 20-jarige toplaner van Fnatic en speelt in de LEC. Hij won met Fnatic al twee keer een regionaal seizoen en stond in 2018 in de finale van Worlds. Eerder speelde hij nog in de schaduw van sOAZ, maar toen de Fransman vertrok werd Bwipo de eerste man in zijn positie. Na een teleurstellend jaar waar Fnatic geen prijzen pakte blikt Esports Club kort met hem terug op zijn beleving van 2019.

"Mijn esports moment van 2019 was de winst tegen RNG in de tweede ronde van de Worlds Group Stage in groep B." vertelt Bwipo. Fnatic moest van het Chinese RNG winnen om de groepsfase van Worlds te overleven. Bij verlies zou het Europese team uitgeschakeld zijn en gingen SKT en RNG door naar de knock-outfase. "Het feit dat ik in een van de moeilijkste groepen in de geschiedenis van Worlds bij de bovenste twee ben geëindigd, was een highlight van mijn carrière."

Fnatic won op dominante wijze van RNG en plaatste zich voor de kwartfinale van Worlds 2019, waar met 3-1 verloren werd van de latere kampioen FunPlus Phoenix.