Artikel

Een terugblik op 2019 met... Maarten Sonneveld

16 december 2019, 15:47

In de maand december blikt Esports Club iedere dag terug op het jaar 2019. Dit doen we samen met een persoonlijkheid uit de branche. In januari blikken met dezelfde mensen vooruit op 2020 en wat het nieuwe jaar te brengen heeft voor esports.

Maarten Sonneveld is coach van Team Gullit, het FIFA academy team van Ruud Gullit dat jonge FIFA-talenten opleidt tot de sterren van de toekomst. Maarten neemt deze talenten, zoals Dani Visser die in 2019 met De Graafschap kampioen werd van de eDivisie, onder zijn hoede en begeleidt hen bij trainingen, in voorbereid op toernooien en tijdens wedstrijden.

Zelf is Maarten ook een verdienstelijke FIFA-speler. Hij haalde de afgelopen jaren meermaals de Top 100. Naast het coachen is hij ook verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten van Team Gullit.

"2019 stond in het teken van onze internationale doorbraak. Samen met Henrique, onze Braziliaanse speler, zijn we TOP-8 geworden op de FIFA eWorld Cup en deden wij mee aan de allereerste eChampions League. In dit toernooi werd er voor het eerst binnen de internationale FIFA-scene gedaan aan character-building, iets dat moet gaan zorgen voor betere viewership van de FIFA-game."

"Er zijn genoeg mensen die het kijken van FIFA-potjes niet leuk genoeg vinden, maar dat probleem tackle je met character-building. Doordat je een gevoel krijgt bij een speler, begin je toch voor een speler te rooten."

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: