Artikel

Een terugblik op 2019 met... WhYYZ

6 december 2019, 18:19

In de maand december blik Esports Club iedere dag terug op het jaar 2019. Dit doen we samen met een persoonlijkheid uit de branche. In januari blikken met dezelfde mensen vooruit op 2020 en wat het nieuwe jaar te brengen heeft voor esports.

WhYYZ is in Super Smash Bros Ultimate de beste Lucas speler in Europa en draagt het personage naar een nieuw niveau. Daarnaast is hij ook toernooiorganisator en organiseert hij onder andere de Super Smash Bros Ultimate toernooien in de Esports Game Arena. Naast Smash speelt WhYYZ ook vele andere fighting games, zoals Tekken en Soul Caliber.

"Sowieso die hele Arslan Ash/Pakistan Arc in Tekken 7. Het is waarschijnlijk het meest hype wat ooit gebeurd is in de geschiedenis van Esports. Het feit dat hij EVO Japan en normale EVO won en daarna doodleuk zei dat hij in Pakistan bijna nooit won omdat er spelers beter dan hem zijn was al ziek. Maar dat dat dan gevolgd wordt door Awais Honey, een andere speler uit Pakistan, die gesponsored wordt puur op Ash zijn woord en dat hij vervolgens iedereen inclusief Tekken legendes Qudans en Knee in de vuilnisbak gooit is wel echt een wtf moment.

Je zou denken dat in 2019 iedereen met elkaar is verbonden en dat we alles weten qua competitie als het gaat om esports maar om vervolgens een land te zien wat niemand een jaar geleden serieus nam en nu het beste in de wereld is geeft aan dat dat ver van de waarheid is. Maar het grootste moment moet nog komen, 8 december is de Tekken World Tour finals en Awais Honey en Ashlan zijn gequalificeerd. Gaat er nog een Pakistan de Last Chance Qualifier winnen? En wie gaat Tekken World Tour winnen?"