Artikel

De Epos H3PRO Hybrid gaming headset: perfect voor elk type gamer

EPOS

Of je nou een casual of een fanatieke gamer bent. Elke computer setup heeft een goede headset nodig. Met hoge audio kwaliteit kan je bij elk spel een voordeel hebben over je tegenstander. Zo denkt EPOS, de gaming tak van het populaire audiomerk Sennheiser er ook over. Onlangs kwam het bedrijf met de nieuwe varianten voor de H3PRO Hybrid en om dat te vieren hebben ze aan Esports Club gevraagd om de gaming headset te testen.

H3PRO Hybrid review foto

Vooral bij shooters als Call of Duty, Warzone, Valorant en Counter-Strike: Global Offensive is een goede headset belangrijk, maar wanneer is een headset goed? Wat zijn de eisen voor een geschikte headset? In onze ogen is comfort en materiaal belangrijk, maar moet de headset ook hoge kwaliteit geluid leveren. Daarnaast zijn er nog veel andere punten waarmee een headset bonuspunten kan scoren.

Comfort en materiaal

Comfort is voor ons enorm belangrijk omdat gaming sessies soms wel enkele uren duren. Je wil geen last van je oren of hoofd hebben nadat je de headset van je hoofd haalt, laat staan dat je een game sessie moet stoppen omdat een headset irriteert. Gelukkig biedt de headset met over ear oorschelpen, die verwisselbaar zijn, en een zachte hoofdband enorm veel comfort. De grootte van de headset is gemakkelijk te verstellen en ook zijn de oorschelpen beweegbaar waardoor ze naar ieders voorkeuren versteld kunnen worden. Ook is de microfoon gemakkelijk te bewegen en zit hij niet in de weg wanneer je deze niet gebruikt, daarnaast is het ook mogelijk om de microfoon geheel weg te halen. Met een magnetisch mechanisme kan de microfoon gemakkelijk van de headset afgehaald worden waarna deze er ook gemakkelijk weer opgezet kan worden.

EPOS brengt dit comfort tegelijk met een sterke headset. De H3PRO voelt stevig aan en kan tegen een stootje. Daarnaast zijn veel onderdelen ook vervangbaar, waardoor het mogelijk is om de levensduur van de headset te verlengen.

Audio

Ook bij het andere belangrijke punt voor een goede headset scoort de H3PRO hoog. De audiokwaliteit van de gaming headset is van hoog niveau. Spelers kunnen wel 19 uur lang genieten van low latency audio met actieve noise canceling. Ook is het mogelijk om de noise canceling uit te zetten waardoor je zelfs tot 30 uur kan gamen zonder de headset op te laden. Wanneer de headset leeg is kan deze via een usb kabel verbonden worden aan de computer en is hij binnen 1 á 2 uur opgeladen. Het is ook mogelijk om de headset te gebruiken tijdens het opladen.

De headset beschikt over zogehete precisie audio; een combinatie van reguliere audio en actieve noise canceling. Hierdoor wordt het omgevingsgeluid weggefilterd en is het makkelijk om te horen waar tegenstanders lopen in spellen als Call of Duty en Valorant. Dit wordt nogmaals versterkt door de akoestische afdichting die is verwerkt in het design van de koptelefoon.

Overige pluspunten

Naast het hoge comfort en de goede audiokwaliteit zijn er nog andere punten die noemenswaardig zijn voor de H3PRO Hybrid. Zo is de headset enorms gebruik vriendelijk. Op PC steek je de dongle simpelweg in een USB poort waarna de headset automatisch verbinding maakt. Ook is het mogelijk om de headset te verbinden met consoles als de Playstation, Xbox en Nintendo Switch met de bijgeleverde kabels.

Doordat de headset beschikt over een Dual Microfoon verzorgt de H3PRO niet alleen goede audio voor jezelf, maar ook voor je vrienden. Je bent helder verstaanbaar voor de party en achtergrondgeluid wordt goed weggefilterd. Zo hebben ze weinig last van toetsenbord geluiden of controller knoppen die gespamd worden.

Als laatst is het ook nog mogelijk om de headset te verbinden door middel van Bluetooth, waardoor je hem ook op je telefoon kan aansluiten en kan gebruiken als koptelefoon.

H3PRO Hybrid Bluetooth

Geschikt voor casual en fanatieke gamers

Al met al is de H3PRO Hybrid een enorm goede headset. De headset is geschikt voor elke gamer maar vooral de fanatieke en competitieve gamer haalt het beste uit de H3PRO naar boven. Lange game sessies zijn geen enkel probleem en door de goede audio is er veel voordeel uit de headset te halen. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe headset? Dan is de EPOS H3PRO Hybrid Gaming Headset zeker het overwegen waard.

De headset kan aangesloten worden op PC, Mac, Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 4 en Playstation 5 en Nintendo Switch en is sinds kort in het Black, Ghost White en Racing Green beschikbaar voor een adviesprijs van 279 euro.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen