Artikel

De EPOS H6PRO Closed Acoustic: ideaal voor esporters?

De EPOS H6PRO Closed Acoustic: ideaal voor esporters?

Iedere fanatieke of competitieve gamer zal het beamen: een goede headset in onmisbaar binnen esports. Het is een soort verlengstuk van je hoofd. Ook EPOS, het gamingmerk van de populaire audiofabrikant Sennheiser, heeft dit begrepen. Zij hebben ons gevraagd of we hun nieuwe gaming-headset willen testen. Dat hebben we gedaan. We beantwoorden de vraag of de EPOS H6PRO Closed Acoustic geschikt is voor esports en fanatieke gamers.

Voor games als Call of Duty, Rainbow Six Siege en Valorant is een goede headset cruciaal. Maar, wat maak nu een goede headset voor dit soort games? In onze ogen moet een headset comfortabel zijn, van goede materialen gemaakt zijn én goed gesloten akoestisch zijn. De kwaliteit van geluid is ook belangrijk, maar dit is vaak subjectief en daardoor lastig te beoordelen.

Uitstekende comfort

Games als Rainbow Six Siege en Valorant kunnen behoorlijk tijdrovend zijn. Met ranked matches die gemiddeld een half uur duren, ben je al snel enkele uren aan het gamen. Het is dus belangrijk dat een headset comfortabel is.

De EPOS H6PRO Closed Acoustic scoort op dit onderdeel goed. Deze headset is niet te zwaar en het gewicht wordt goed over het hoofd verdeeld. De markeringen op de hoofdband maken het handig om de headset op de juiste manier af te stellen. Ook de oorschelpen zijn comfortabel, want je oren krijgen voldoende ruimte waardoor ze na uren gamen niet gaan irriteren. De oorschelpen kunnen een klein beetje bewegen, maar niet 90 graden, zoals je bij sommige headsets ziet.

EPOS H6PRO

Degelijk materiaal

Wat materialen betreft is de EPOS H6PRO Closed Acoustic zeker een top-tier headset. Deze headset voelt geenszins goedkoop aan, wat bijdraagt aan de comfortabiliteit. Verder maakt ook deze headset van EPOS duidelijk dat ze inzetten op duurzaamheid. Immmers, in principe zijn alle onderdelen van de headset vervangbaar, wat wel zo prettig is.

Echter, de kabel waarmee je de headset aan de controller van je console verbindt, maakt geluid wanneer je beweegt. Dit verneem je in je linkeroor en kan best storend zijn. Als de kabel van rubber was geweest, was het geluid waarschijnlijk minder storend geweest.

Gesloten klankkast maakt het verschil

Het feit dat de EPOS H6PRO Closed Acoustic vrijwel geluidsdicht is, zorgt ervoor dat je compleet in de game gezogen wordt. Het omgevingsgeluid wordt beter gefilterd en het is daardoor moeilijker om mensen om je heen te verstaan Dit komt je focus ten goede. Zoals eerder gezegd is dit écht belangrijk binnen games als Call of Duty, Rainbow Six Siege en Valorant. De ‘fit’ van deze headset zorgt er ook voor dat weinig geluid van buitenaf naar binnen komt.

EPOS H6PRO volume knop

Overige plus- en minpunten

Naast het feit dat de EPOS H6PRO Closed Acoustic comfortabel is, een goede kwaliteit materialen heeft en geluidsdicht is, heeft deze headset een prima geluidskwaliteit en microfoon. De microfoon kan gemakkelijk verwijderd worden en jezelf muten werkt ook simpel: je tilt de microfoon omhoog en na de klik kunnen jouw teammaten je niet meer horen.

Op de rechter oorschelp zit een volumeknop/volumewiel. Door hieraan de draaien kan je volume aanpassen. Hoewel er reliëf op de volumeknop is aangebracht, voelt het aanpassen van het volume wat ongemakkelijk. Het zou gemakkelijker en sneller werken wanneer er groeven op de rand van de volumeknop waren aangebracht.

Sterk op de belangrijkste punten

Zoals eerder vermeld, zijn comfort, het materiaal en de geluidsdichtheid volgens ons het belangrijkst voor een headset voor esports of de fanatieke gamer. De EPOS H6PRO Closed Acoustic scoort goed op deze punten. Dit zorgt voor een prettige game-ervaring. Lange sessies fanatiek gamen zijn met deze headset geen probleem.

Toch heeft het een paar kleine features die voor sommige mensen storend kunnen zijn. Dit zal echter voor het gros van de gamers wegvallen bij alle positieve elementen van deze headset. Dit maakt de EPOS H6PRO Closed Acoustic wat ons betreft het bekijken waard wanneer je naar een nieuwe headset op zoek bent.

De headset kan aangesloten worden op de PC, Mac, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 en PlayStation 5. De adviesprijs van deze headset bedraagt €179.