Artikel

Vier comebacks in esports die eigenlijk onmogelijk waren

22 mei 2021, 19:46

Is er iets beter dan een goede comeback story? Bij Esports Club vinden wij van niet en daarom zijn wij de esportsgeschiedenis ingedoken en hebben wij voor jou de vier meest onmogelijke comebacks in esports op een rijtje gezet.

xPeke vs SK Gaming - IEM Katowice 2013

Tijdens IEM Katowice in 2013 moesten de twee legendarische Europese superteams, SK Gaming en Fnatic, tegen elkaar vechten in de laatste match in de groupstage. Fnatic stond op het punt om de game te verliezen met nog maar twee spelers die hun nexus konden verdedigen tegen de constante aanvallen van SK Gaming.

Maar xPeke deed het ondenkbare en ging voor de aanval. Eén hit en het was gedaan, maar xPeke wist de tegenstander telkens te slim af te zijn en wist in zijn eentje de Nexus van SK Gaming kapot te maken. Het is inmiddels acht jaar later en deze play staat nog steeds te boek als één van de ziekste League of Legends-plays allertijden!

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=XdN67NuhMW4

Daigo Umehara vs Justin Wong - Streetfighter EVO 2004

Fighting games zoals Street Fighter hebben een rijke esportsgeschiedenis met veel comebacks, bizarre acties en fenomenale plays. Maar er is maar één fragment die in deze lijst hoort en dat is de comeback van Daigo Umehara tijdens het jaarlijkse EVO toernooi in 2004.

Daigo Umehara speelde als Ken tegen de Chun-Li van Justin Wong. Daigo had nog maar een fractie aan health waardoor elke aanval, zelfs als die geblockt zou worden, het einde van Daigo zou betekenen. Justin Wong zette zijn finishing move in die een normale speler fataal zou worden, maar niet in het geval van Daigo. De Japanse speler wist een 17-hit combo af te weren om vervolgens uit het niets te winnen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=JzS96auqau0

Je bent geen esportsfan als je deze legendarische video niet hebt gezien.

Luminosity Gaming vs SK Gaming - MLG Columbus Major 2016

We nemen jullie terug naar de CS:GO MLG Columbus Major in de Verenigde Staten. De Braziliaanse spelers van Luminosity Gaming wisten tegen alle verwachtingen zich een weg door het toernooi te knokken naar de halve finale. Maar het geluk van het team onder de leiding van de legendarische in-game leader FalleN leek op te zijn, toen ze in de eerste map met 8-15 achterstonden en het hele Team Liquid naar de B-bombsite ging.

Coldzera stond alleen op B en hij had slechts een AWP. Wat kon hij in godsnaam nou bereiken in zijn eentje? Nou, één van de meest legendarische clips in CS:GO ooit. De Braziliaanse superster schoot eerst adreN neer om vervolgens mid-air een dubbele noscope te raken gevolgd door nog één noscope. Vier mensen van Team Liquid neer in slechts zes seconden.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=cjOVXdarUTs

Luminosity Gaming wist zich hierna terug te knokken en nam de eerste map, vervolgens de hele competitie gevolgd door het hele toernooi! De eerste CS:GO Major ooit gewonnen door een niet-Europees team.

EG vs eHOME - The International 6

De laatste comeback op deze lijst komt uit de DOTA-wereld. Zoals altijd staat er in The International veel geld op het spel en de druk is dan ook intens hoog. Daar kwam het team Evil Geniuses ook achter. Het team werd als een van de favorieten gezien en daarom was het dan ook verbazingwekkend dat het team in de halve finale in de upperbracket tegen EHOME achter stond in de eerste map.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=6UfzDUFsVug

De spelers van EG wisten echter de eerste game tegen allen alle verwachtingen in te winnen in een marathon van een map die meer dan zeventig minuten duurde! EHOME probeerde zich in de tweede map nog te herpakken, maar het mocht niet baten. Evil Geniuses wist uiteindelijk de derde plek te bemachtigen in TI6 en won hiermee een kleine 2 miljoen dollar!

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf