Artikel

Dit zijn de slechtste LAN-locaties ooit

Dit zijn de slechtste LAN-locaties ooit

Het afgelopen halve jaar hebben we grotendeels LAN’s moeten missen. De Cathedral of Counter-Strike in Keulen staat helaas al twee jaartjes leeg en ook andere iconische toernooien moesten de afgelopen tijd online gespeeld worden.

Maar voor elke prestigieuze LAN zijn er ook een hoop die gewoon slecht of in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn. Dit zijn de slechtste toernooien op LAN allertijden!

ESWC 2015

Iedereen heeft ooit wel een toernooi gekeken waar één match tussen twee teams wat langer duurt dan normaal door een technisch foutje. Vijf minuutjes wachten is geen probleem, tien minuutjes begint vervelend te worden, vijftien minuten is om gek van te worden, maar wat dacht je van technische problemen die twee dagen lang duren?

Dat was het geval bij de Electronic Sports World Cup 2015 in Montreal, Canada. Deze toernooi organisator is niet onbekend met het organiseren van LAN’s, dus het was verrassend dat het zo fout ging. Wat bleek: door een hittegolf raakten de servers op de eerste dag van het toernooi oververhit waardoor de technische problemen zich opstapelden. En als dat nog niet genoeg was, werd ESWC 2015 de dag erna getroffen door meerdere DDOS-aanvallen. Dan zijn de reacties van de commentatoren Semmler en Fifflaren zeer begrijpelijk.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=YYe7k6AXmyw

ESL ESEA Dubai Invitational 2015

Het jaar 2015 was geen goed jaar voor esports LAN’s blijkt maar weer. Toernooien buiten houden is nooit een slim idee, maar de persoon die het oké vond om een LAN te organiseren in de buitenlucht in één van de heetste landen ter wereld moet ontslagen worden. Dit evenement werd in september gehouden in Dubai, waar het gedurende die tijd van het jaar ‘s nachts nog 35 graden is. De spelers op de mainstage hadden wel een airco, maar die stond achter hun. Hierdoor kregen ze koele lucht in hun rug terwijl ze de verstikkende hitte recht in hun gezicht kregen.

re04qg2

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het onduidelijke schema waardoor wedstrijden backstage werden gespeeld en bezoekers die veel geld hadden betaald voor tickets, maar 40 % van de beloofde wedstrijden te zien kregen.

Hadden we al vermeld dat het belachelijk heet was?

India Gaming Carnival 2012

Deze LAN is het oudste toernooi van dit lijstje en laten we hopen dat een toernooi zoals deze nooit meer plaats gaat vinden. Het evenement was op zijn zachtst gezegd bizar te noemen. Moscow Five, één van de twee internationale teams in het evenement, was de absolute favoriet om het 300.000 dollar evenement te winnen. Nadat het team de halve finales had bereikt, sloten de organisatoren echter het volledige evenement.

1334009784.82

Terwijl het team en hun manager op een taxi aan het wachten waren die hen terug zou brengen naar hun hotel, zagen ze vier ‘gevaarlijke figuren’ die hen in de gaten hield. Toen het team in de taxi stapte, stapten zij ook in een auto en volgden hen een tijdje. Uiteindelijk ging het Russische team slapen, maar toen ze wakker werden kwamen ze erachter dat ze waren bestolen. De dieven hadden geld en een USB-stick met daarop beelden van hun gesprek met de organisator gestolen.

Moscow Five-CEO Dima “ddd1ms” Smelyi gaf later toe dat de managers van Fnatic en Natus Vincere hem hadden gewaarschuwd dat het toernooi nep was en dat hij er niet naar toe moest gaan.

Gaming Paradise 2015

Kunnen we het erover eens zijn dat 2015 een verschrikkelijk jaar was voor esports toernooien? Gaming Paradise was, in tegenstelling tot zijn naam, een pure hel voor alle betrokken teams, crewleden en kijkers. Het toernooi werd op een idyllische locatie in Slovenie gehouden en beloofde een paradijs te zijn voor esporters waar ze naast hun games (Dota 2 en CS:GO) ook konden genieten van het fantastische weer en de mooie locatie.

Het begon al toen de teams aankwamen op het vliegveld en ze uren moesten wachten tot ze opgepikt werden. De dag erna gingen de wedstrijden niet door vanwege een storm en op de tweede dag kwamen de teams erachter dat ze op slechte pc’s moesten spelen in plaats van de gaming pc’s die hen beloofd waren. Vanwege de computerproblemen werd het Dota 2-toernooi van Gaming Paradise geannuleerd voordat het überhaupt begonnen was.

a2fcd66458df7a6cb5e84d0f53217c3f

Toen het niet erger kon worden, kwamen de teams en de crewleden erachter dat ze niet hun hotelkamers in mochten en dat hun paspoorten werden achtergehouden omdat de organisator nooit het hotel, de venue en het eten had betaald. Zelfs de politie werd erbij betrokken.

Uiteindelijk kreeg iedereen hun paspoort terug en werd het toernooi uitgespeeld en Kinguin was de winnaar van 30.000 euro die ze natuurlijk nooit hebben gekregen. Het mooiste van dit hele evenement? De nummer twee van deze lijst, de ESL ESEA Dubai Invitational 2015, werd slechts twee dagen later gespeeld. Dit is werkelijk een gaming hel!

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf