Artikel

De meest iconische momenten in esports

De meest iconische momenten in esports

De esports-industrie is vooral nog in de beginfase en heeft nog een hele toekomst voor zich. Toch lijkt esports al een heel verleden achter de rug te hebben. Sommige momenten en outplays zijn ondertussen al onvergetelijk. Daarom blikken we hier terug en zetten wij voor jou de meest iconische momenten in esports op een rijtje.

All aboard the Korean hype train

De eerste twee seizoenen van League of Legends esports waren nog minder goed georganiseerd en niet alle regio's konden deelnemen. In seizoen drie nam de populariteit pas echt flink toe en de hele wereld keek naar de internationale toernooien. Het belangrijkste toernooi was natuurlijk Worlds en de finale daarvan werd gespeeld tussen SKT T1 en Royal Never Give up.

Iedereen was benieuwd naar de winnaar want hier werd de beste regio van de wereld bepaald. SKT speelde voor Zuid-Korea en RNG voor China en tijdens de final predictions van de casters liepen de meningsverschillen over wie ging winnen hoog op. MonteCristo wist een hele show te maken met als boodschap dat SKT ging winnen. Hij verkleedde zich als conducteur en had voor alle casters een ticket meegenomen. Keer op keer werd MonteCristo echter afgewezen en iedereen dacht dat RNG en daarmee China de trofee naar huis brachten.

MonteCristo had echter gelijk en voorspelde niet alleen een dominante wedstrijd voor SKT maar ook het feit dat de Koreanen nog jaren extreem dominant bleven in deze esport.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=ggqCHWlydgU

De gecalculeerde afleiding van de LA Gladiators

De Overwatch match tussen de London Spitfires en de Los Angeles Gladiators leek normaal te beginnen voor de Spitfires. De Gladiators hadden alleen een specifieke doordachte strategie voorbereid voor de map King’s Row. Ze waren de aanvallers en namen als een groep van vijf een lange route om zo achter de Spitfires te komen. De Spitfires hadden dit uiteraard door en waren zich aan het voorbereiden op deze aanval, alleen waren ze zich niet bewust dat de groep niet compleet was.

De zesde speler, Surefour, was niet met de rest van de groep meegegaan en stond nog in de basis van de Gladiators. Hier wisselde hij naar de sniper in Overwatch, Widowmaker. De Spitfires hadden hem allemaal de rug toegekeerd en Surefour kon gemakkelijk iedereen uitschakelen. Deze strategie liet zien hoe creativiteit in Overwatch nog steeds heel belangrijk is.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=BjCUTAg2eUQ

De play die een tatoeage verdiende

De iconische play van S1mple tijdens de major in een match tussen Fnatic en Team Liquid is alom bekend. Dit was één van de indrukwekkendste plays die de Oekraïense AWPer ooit heeft gemaakt. Hij was als laatste speler van zijn team over en moest nog twee tegenstanders uitschakelen in de map Cache. S1mple sprong onverwacht naar beneden vanuit een kamer om zijn eerste slachtoffer met een no-scope te verrassen.

Vervolgens denkt de andere tegenstander slim te zijn door direct een poging te doen om S1mple neer te schieten. S1mple schiet vervolgens ook hem met een no-scope neer. Deze play is niet alleen een sticker geworden die je op je wapen kan plakken. Het is via een tatoeage ook vereeuwigd op de arm van S1mple zelf.

Embedded content: https://youtu.be/E9RG_hkzqB4?t=37

De originele wombo combo

Dit iconische moment is vooral belangrijk voor fans van fighter-games. Het resulteerde namelijk in een nieuwe term die gebruikt wordt voor wanneer een combo van twee tegenstanders niet de ontsnappen is. Dit was een 2v2 match in Super Smash Bros. Melee waar een Captain Falcon samen met een Fox de tegenstander wist te vangen in hun indrukwekkende combo. De casters zijn echter de helden die dit moment zo iconisch maakten. Deze twee jongens zijn door hun enthousiasme nu in meer dan genoeg highlight fighter-videos terug te vinden.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=pD_imYhNoQ4

Look at the moves!

Deze iconische outplay is uitgevoerd door niemand minder dan Faker zelf. De League of Legends-legende is natuurlijk bekend om zijn uitstekende mechanics. In deze 1v1 speelde hij tegen de getalenteerde speler Ryu. Ze spelen allebei Zed wat nu niet meer mogelijk is in League of Legends esports. Faker stapt naar voren om de 1v1 aan te gaan tegen Ryu en lijkt gelijk diep in de problemen te zitten. Alleen is dit een bait omdat Faker het hele gevecht weet om te draaien en Ryu uitschakelt. Het gezicht van Ryu naderhand vertelde genoeg over wat hij gevoeld moet hebben na deze geweldige outplay.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=o8vGaC4OZIs

Jeroen Cuijpers
Jeroen CuijpersRedacteurSchrijft het liefst over League of Legends en is een enorme G2 Esports fan.
Jeroen CuijpersJeroen Cuijpers