Artikel

Dit zijn de leukste podcasts over esports

Foto: Jukka Aalho / Kertojan ääniFoto: Jukka Aalho / Kertojan ääni

De verhalen rond de wereld van esports zijn misschien wel een aantal van de meest intrigerende dingen rond het fenomeen. Er zijn tegenwoordig dan ook veel manieren om de ontwikkelingen rond esports te volgen. Zo zijn er natuurlijk nieuwswebsites als Esports Club, maar bijvoorbeeld ook documentaires over esports, waarin een bepaald onderdeel wordt uitgelicht.

Een andere manier om meer te weten te komen over esports, is door podcasts te gaan luisteren. Een podcast is een effectieve manier om naar de verhalen rond esports te luisteren terwijl je bijvoorbeeld met iets anders bezig bent. Net als bij de documentaires zijn er inmiddels ook meer dan genoeg podcasts over esports, waarin personen, teams en games worden uitgelicht.

Je kunt podcasts luisteren die dieper ingaan op je favoriete spelers of games, maar het kan ook de moeite waard zijn om een nieuw onderdeel van esports te ontdekken via een podcast. In dit artikel zetten we een aantal esports-podcasts op een rijtje: deze moet je zeker een keer beluisteren.

Save your Game – the Red Bull Gaming Podcast

Save Your Game Key Visual
In augustus van dit jaar lanceerde Red Bull Gaming de gaming- en esports-podcast Save your Game, waarin bij elke aflevering een gast langskomt bij esports-host Frankie Ward om te vertellen welke games hun leven hebben gevormd. Namen als G2 Esports-oprichter Carlos "ocelote" Rodriguez, T1-directeur Joe Marsh en de CEO van Cloud9, Jack Etienne, kwamen eerder langs bij de podcast. Ook een aantal bekende esporters waren te gast, zoals FIFA-wereldkampioen Msdossary.

De games die worden besproken zijn heel divers: natuurlijk hebben FIFA en League of Legends veel betekend voor de mensen die dat competitief spelen of hebben gespeeld, maar ook veel nostalgische games van vroeger keren terug in de podcast. Met Save your Game krijg je tevens een kijkje in het leven van bekende namen uit gaming en esports: het gaat immers niet alleen om de games zelf, maar ook de verhalen en herinneringen die erbij komen kijken.

De afleveringen van Save your Game – the Red Bull Gaming Podcast kun je beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Esports of E-sports Podcast

Esports of E-sports Podcast
Uiteraard is er ook een Nederlandstalige podcast over esports: Berrie Corstjens en Robi Janssen van Esportsbenelux praten in de Esports of E-sports Podcast met Nederlanders en Belgen die actief zijn in de wereld van esports. Gasten vertellen over hun introductie in esports, waarom zij actief zijn in deze sector en hoe zij kijken naar de toekomst van esports.

De Esports of E-sports Podcast biedt luisteraars een uniek kijkje in de Nederlandse en Belgische esports-scenes: er komen veel diverse gasten aan het bod, die actief zijn in de meest verschillende games. Eerdere gasten waren onder meer Corné Dubelaar van FIFA-academie Team Gullit, Filip Langerock van esports-organisatie LowLandLions, en streamer & Super Smash Bros-toernooiorganisator Erwin Biere.

De afleveringen van de Esports of E-sports Podcast kun je beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

The Dive - A League of Legends Esports Podcast

The Dive Podcast
The Dive is de officiële podcast van Riot Games en League of Legends Esports. In deze podcast, die wordt gepresenteerd door Kobe, Azael & MarkZ, wordt er ingezoomd op de meest recente ontwikkelingen binnen de esportswereld van League of Legends. Er is veel aandacht voor de Noord-Amerikaanse competitie LCS, maar ook andere regio's en het wereldkampioenschap Worlds komen uiteraard aan bod. Ook is er aandacht voor game updates, nieuwe champions en de meta van League of Legends.

Met The Dive komen League of Legends-fans nog meer te weten over hun favoriete spelers, teams en toernooien. De gastheren van de podcast hebben veel kennis over de esports-scene van League of Legends en brengen veel nieuwe verhalen en inzichten naar boven.

De afleveringen van The Dive - A League of Legends Esports Podcast kun je beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, Anchor, Google Podcasts en nog meer andere aanbieders.

We Say Things Podcast

we say things podcast
Als je zin zin hebt in een meer ontspannen podcast over gaming en esports, is de We Say Things-podcast van Dota 2-persoonlijkheden SUNSfan & syndereN misschien wel iets voor jou. De twee presenteren een aantal serieuze thema's binnen esports in een lichtvoetige setting, met uiteraard een focus op de esports-scene van Dota 2. Verder hebben ze het ook gewoon over hele willekeurige onderwerpen en schuiven er regelmatig gasten aan bij de podcast.

We Say Things is een podcast die geschikt is voor esports-fans in het algemeen en mensen die gewoon iets willen luisteren met een gezonde dosis droge humor. Daarbij is de podcast ook zeer geschikt om meer te weten te komen over Dota 2 en esports in het algemeen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=msLKXj0UudA

De afleveringen van de We Say Things Podcast kun je beluisteren op YouTube, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts nog meer andere aanbieders.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate