Artikel

Esports voor beginners

Esports voor beginners

Esports worden steeds populairder. Duizenden kijkers volgen dagelijks hun favoriete game, team of speler via online streamingdiensten en de grootste toernooien bieden spelers prijzenpotten aan van meer dan 1 miljoen dollar. Ondanks de toenemende populariteit van competitief gamen kan het voor een buitenstaander lastig zijn om te begrijpen wat er precies gaande is in de esports-industrie.

Daarom willen wij als Esports Club een introductie bieden voor mensen meer over esports willen weten. In een reeks artikelen bieden wij je alle kennis die je nodig hebt om te snappen wat esports precies zijn, welke games je kunt volgen en hoe je zelf aan de slag kunt binnen de esports-industrie.

De definitie van esports

Esports, een afkorting van electronic sports, dient als verzamelnaam voor alle games met een competitief element die op professioneel niveau gespeeld worden. Of esports daadwerkelijk gezien kunnen worden als sport is nog veel discussie, evenals of er plek is voor esports op de Olympische Spelen. De volgende artikelen dienen als introductie voor het begrip esports:

Welke esports zijn er allemaal

Omdat er een hoop verschillende games zijn, zijn er over de jaren veel verschillende esports ontstaan. Deze kun je grofweg indelen in een aantal hoofdgenres. Om een game echter goed te kunnen volgen, zul je niet alleen de basisprincipes van het genre moeten kennen, maar je ook moeten verdiepen in de individuele nuances van een enkele game. De volgende artikelen dienen als introductie voor de verschillende genres en games binnen de esports-industrie:

Hoe werkt de esports-industrie

Hoewel esports in veel opzichten op traditionele sporten lijken, kent de esports-industrie een aantal unieke principes en kenmerken. Mede door de opkomst van streamingdiensten als Twitch en de mogelijkheden van een digitale spelomgeving werken de kijkers- en verdienmodellen van esports anders dan je gewend bent van voetbal of F1. De volgende artikelen dienen als introductie voor de unieke elementen van de esports-industrie:

Werken in de esports-industrie

Omdat de esports-industrie steeds groter en professioneler wordt, is er steeds meer ruimte voor banen binnen de sector. Niet alleen voor esporters, maar ook voor commentatoren, coaches en teammanagers. De volgende artikelen bevatten tips voor mensen die zelf een carriére binnen de esports-industrie willen beginnen: