Artikel

Alles over F1 2021

16 mei 2021, 12:46

Onlangs bracht Codemasters hun trailer voor de nieuwe Formule 1-game uit, die in juli dit jaar uitkomt voor de Xbox, Playstation en PC. F1 2021 is de twaalfde game in de serie van Codemasters, die eerder dit jaar overgenomen werd door EA.

F1 2020 was de grootste game in de serie, mede door de introductie van de ‘My Team’-gamemode, waarin de speler zijn eigen team kon bouwen – inclusief Livery, sponsors, teamgenoten etcetera.

De populaire mode My Team keert dan ook terug in 2021, samen met split screen en de optie voor kortere seizoenen in zowel F1 als F2. Vorig jaar was de kalender van Formule 1 in het echt net wat anders dan de planning door corona. Toch gebruikte de game de oorspronkelijke kalender, wat in 2021 ook het geval zal zijn. Hoewel de Canadese grand prix vervangen werd door een tweede race in Oostenrijk, zal de Canadese baan toch in de game verschijnen.

De F1-kalender van 2021 introduceerde drie nieuwe banen, namelijk Portimão in Portugal; Imola in Italië en Jeddah in Saudi-Arabië. Deze drie circuits zijn na release ook gratis beschikbaar in de game. De race van Vietnam is van de kalender verdwenen en zal dus afwezig zijn.

Braking Point

Ook introduceert F1 2021 een nieuwe gamemode genaamd Braking Point, wat een soort storylijn toevoegd aan het spel met oude bekenden als Devon Butler. In Braking Point kan de speler zijn weg door de F2-klasse vechten in de hoop om een spot in de koningsklasse te winnen.

Versies

De game is beschikbaar voor pre-order in twee versies; Deluxe en Standard. De standaard pre-order is €60 en geeft je de game inclusief Braking Point en 5000 pitcoins, de in-game currency. De Deluxe pre-order is €75 en geeft je onder andere 18000 pitcoins, Braking Point, extra My Team Icons en drie dagen early access.

Wat is de releasedatum van F1 2021?

De officiële releasedatum van de game is 16 juli dit jaar, met een globale release voor alle platforms op dezelfde dag. Mocht je de game nou met de deluxe versie hebben gepre-ordered, dan heb je geluk: met de drie dagen early access kun je al vanaf 13 juli spelen.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk