Artikel

F1 2020: 5 tips om een betere coureur te worden

F1 2020: 5 tips om een betere coureur te worden

Om de snelste tijd te kunnen zetten in F1 2020 moet je natuurlijk wel weten wat je moet doen. Tuurlijk de basis brengt je al ver, maar hoe wordt je nou écht beter in het rijden op hoog tempo? Daarvoor helpen we graag een handje met deze 5 F1 tips. Het kan zijn dat je al dagen vastzit op dezelfde tijd, of dat je al wel sneller wordt, maar enkel zoekt naar een aantal tips die je nóg sneller laten scheuren over het asfalt.

Let alleen wel op. Een top coureur worden in de F1 2020 game wordt je niet zomaar. Het kost ten eerste al veel tijd en je moet een hoop oefenen om de banen echt tot in detail te leren kennen. Naast kennis heb je ook de beste F1 2020 wagen nodig. Al met al willen wij jou nog steeds helpen om dat circuit te trotseren en de tijd te behalen die jij wilt.

Vermijdt te laat remmen

Het is misschien een tip voor slechts beginners, maar als je niet weet waar je op moet letten is dit nog een van de factoren die een groot verschil kunnen maken. Te laat remmen is geen pretje, zeker niet wanneer je werkelijk uit de bocht vliegt. Probeer daarom ook de perfecte punten om te remmen te herinneren. Deze perfecte punten kun je makkelijk koppelen aan verschillende dingen om je heen of op de weg.

Als je hiermee je rempunten perfect weet in te schatten, hoef je nooit meer bang te zijn om uit de bocht te vliegen.

Oefen op lage snelheid

Dit klinkt heel erg saai, maar het is een van de beste manieren om je racetechnieken te oefenen. Het is alleen soms juist lastig om op torenhoge snelheid je auto te besturen en dan helemaal om de juiste bochten te vinden. Als je dit wat rustiger aanpakt en steeds sneller opbouwt, is de kans groot dat je die perfecte bochten weet te maken zonder enige hulpmiddelen.

Dus pak het de eerste paar keren rustig aan, en laat alles bezinken, kijk waar je het beste kunt rijden etc. Ga daarna steeds sneller met je wagen tot je op de maximale snelheid zit zodat je de beste coureur kunt worden in F1 2020.

F1 2020 Header Formule 1

Stuur zo soepel mogelijk

Een tip die je misschien vaak ziet, maar weinig werkelijk gebruikt. Soepel sturen. Om werkelijk te kunnen klimmen in de ranglijsten is een soepel stuurbeweging essentieel. Op tijd remmen, de baan helemaal uit je hoofd kennen en het sturen zorgen er allemaal voor dat jij bovenaan op de ranglijsten weet te komen.

Deze tip geldt trouwens voor zowel controller als stuur gebruikers. Een stuur biedt wel wat meer precisie, maar een ervaren gebruiker met een controller weet zich er ook raad mee.

Zet de ABS-assist uit

Tijdens het echte racen van de Formule 1 gebruiken de auto’s geen ABS (Anti-lock Braking System) en daarom moet jij het ook niet doen. ABS is tijdens de echte races zelfs verboden en in veel esport-toernooien ook. Hoewel het in het begin een flinke uitdaging is om aan het rijden zonder ABS gewend te raken, heeft het enorme invloed op je uiteindelijke tijd en skills.

Het voordeel is, is dat je veel preciezer en accurater kunt remmen en inschatten wanneer dit gedaan moet worden. Je voelt het verschil meer wanneer er gebruik wordt gemaakt van een stuur, maar met een controller krijg je een trilling om je alsnog een bijna gelijke ervaring te geven.

Leer je auto door en door kennen

Een auto aanpassen en samenstellen is een angstaanjagende taak in F1 2020, maar het is echt nodig en heel erg handig. Het lijkt ook allemaal veel ingewikkelder dan dat het is, dus neem de tijd en neem alles even rustig door. Elke pagina van het setup-menu, bevat een kleine paragraaf waar de verschillende opties zijn en wat deze allemaal doen of veranderen.

Als je alles relatief onder de knie hebt, kan je je eigen auto perfect afstellen om die extra tiende eraf te schaven en een auto te gebruiken waarmee je over het algemeen een betere coureur kunt worden. Je kunt ook door spelers gemaakte auto’s gebruiken, maar let hiermee op dat je niet alles tot in detail weet en ook de kans loopt om een heel verkeerde auto te gebruiken op jou gekozen circuit.

Bram Vos
Bram VosRedacteurSchrijft graag luchtige en leuke tekst, maar is niet bang om je een klap in het gezicht te geven met een enorm sterke tekst.
Bram VosBram VosBram VosBram Vos