Artikel

De beste Eredivisie-spelers in FIFA 21

28 mei 2021, 20:00

Na het uitbrengen van het Eredivisie Team of the Season is het een mooi moment om eens te kijken naar de beste Eredivisie spelers in FIFA 21. Elk jaar weer geeft Electronic Arts FIFA ons een aantal leuke kaartjes uit de Eredivisie die we kunnen gebruiken in de game. Dit is in FIFA 21 niet anders het geval. In dit artikel zetten wij de beste Eredivisie spelers op een rijtje.

Niet geheel onverwacht bestaan de meeste spelers in deze lijst uit Team of the Season kaartjes. Ongetwijfeld volgen er nog meer speciale kaartjes van Eredivisie spelers in de game. Zo zijn er nog events te verwachten rondom het EK voetbal en de zomer. EA heeft daarnaast misschien nog wel iets onverwachts en speciaals voor ons in petto.

FIFA 21 de beste Eredivisie-spelers

1. TOTS Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar) - 91

Ajax werd dit seizoen kampioen, maar het is een speler van AZ Alkmaar die de hoogste rating heeft binnen FIFA 21. Koopmeiners werd met AZ Alkmaar derde en scoorde als middenvelder maar liefst vijftien keer.

Zijn TOTS kaartje geeft een goede weerspiegeling van hoe dynamisch Koopmeiners is. Naast veel te scoren staat hij ook verdedigend zijn mannetje. De drie sterren skillmoves en zwakke been zijn niet ideaal voor in FIFA, maar desondanks is het zeker een kaartje waar je veel plezier aan kan beleven.

FIFA 21 TOTS Koopmeiners

2. TOTS Nicolás Tagliafico (AFC Ajax) - 90

Nicolás Tagliafico verdiende een plaats in het Community Team of the Season van FIFA 21. Dit is een selectie van spelers die het gehele seizoen consistent gepresteerd hebben. Daar is volgens de FIFA community en EA Tagliafico eentje van. Toch een vrij opvallende keuze, gezien zijn doelpuntencontributie van één doelpunt en drie assists.

Het TOTS kaartje van Taglifico is enorm snel en heeft ook nog eens een goede dribbel in huis. Taglifico wil je liever niet in de zestien hebben, want qua afmaken kan hij er niet veel van.

FIFA 21 TOTS Tagliafico

3. TOTS Donyell Malen (PSV Eindhoven) - 90

Donyell Malen eindigde op de tweede plaats van de topscorerslijst met negentien doelpunten. Met ook acht assists heeft Malen zijn plek in het TOTS Eredivisie team dubbel en dwars verdiend.

Met vier sterren skill moves en zwakke been, maximale snelheid en 97 afmaken is het een typische spits die je veel goals kan gaan bezorgen. Door zijn snelheid is Malen ook op de flank te gebruiken.

FIFA 21 TOTS Malen

4. TOTS Dušan Tadić (AFC Ajax) - 90

Dušan Tadić was het afgelopen seizoen de meest waardevolle speler in de Eredivisie. De aanvoerder van AFC Ajax was betrokken bij eenendertig doelpunten. Tadić scoorde veertien doelpunt en leverde zeventien assist af. Een erg belangrijke speler dus in het kampioenschap van Ajax.

Tadić heeft een linksbuiten TOTS kaartje gekregen binnen FIFA. Als buitenspeler wil je liever meer snelheid hebben, waardoor Tadić vooral waardevol lijkt op een plek achter de spitsen. Een ander minpunt aan zijn kaartje zijn de drie sterren zwakke been.

FIFA 21 TOTS Tadić

5. TOTS Antony (AFC Ajax) - 90

Antony was een van de grote zomeraanwinsten van kampioen Ajax. In zijn eerste seizoen heeft hij gelijk zijn klasse getoond. Als buitenspeler was hij goed voor negen doelpunten en acht assists.

Met zijn maximale snelheid en behendigheid is hij de ideale buitenspeler voor jouw Ultimate Team. Net als Tadić heeft hij drie sterren zwakke been, waardoor hij vrij voorspelbaar is. Een ander nadeel is dat zijn TOTS kaartje verkrijgbaar is door objectives te voltooien. Heb jij deze objectives niet voltooid, dan heb jij niet meer de mogelijkheid om het kaartje van TOTS Antony te verkrijgen. Wil je wel graag met Antony spelen, dan is zijn Future Stars kaartje verkrijgbaar op de markt.

FIFA 21 TOTS Antony

6. Showdown David Neres (AFC Ajax) - 89

Voor de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma werd een Showdown SBC van David Neres uitgebracht. Dit kaartje kreeg een +2 upgrade als Ajax won, bij een gelijkspel een +1. Het werd gelijk, waardoor Neres zijn Showdown kaartje een 89 rating ontving.

Showdown Neres is een veelgebruikte super sub en niet voor niets natuurlijk. Snel, behendig en een goed schot in huis. Met zijn vijf sterren skill moves kan hij elke skill perfect uitvoeren. Sommige (pro)spelers zijn zo fan van zijn kaartje, dat die zelfs een basisplek heeft in hun selectie.

FIFA 21 Showdown Neres

7. TOTS Denzel Dumfries (PSV Eindhoven) - 89

Denzel Dumfries werd met PSV tweede en was goed voor twee doelpunten en zes assists. Hiermee is hij volgens EA de beste rechtsback van afgelopen seizoen in de Eredivisie.

Je gaat geen sterkere speler in FIFA 21 vinden dan het TOTS kaartje van Denzel Dumfries. In het echt is het natuurlijk al een beer. Het is dan ook niet zo gek dat hij het maximale scoort op het gebied van fysiek. Een nachtmerrie dus voor elke aanvaller om tegen hem te staan. Door zijn kracht is Dumfries ook centraal achterin inzetbaar.

FIFA 21 TOTS Dumfries

8. TOTS Steven Berghuis (Feyenoord) - 89

Feyenoord wil maar al te graag afgelopen seizoen snel achter zich laten. Met een teleurstellende vijfde plaats was het zeker geen seizoen om naar huis te schrijven. Ondanks dat had Steven Berghuis een erg sterk seizoen. Hij was met dertig doelpuntencontributies erg belangrijk voor de club uit Rotterdam. Berghuis scoorde achttien doelpunten en leverde 12 assists af. Hiermee is hij na Tadić de meest waardevoller speler in de Eredivisie.

Zijn TOTS kaartje is helaas niet al te bijzonder. Het is een vrij generiek kaartje waar Berghuis in geen enkele statistiek echt uitblinkt. Voor de Feyenoord fans of spelers die een Eredivisie team willen samenstellen is een TOTS kaartje van Berghuis natuurlijk erg tof om te zien.

FIFA 21 TOTS Berghuis

9. Flashback Arjen Robben (FC Groningen) - 88

Arjen Robben had een punt achter zijn carriere gezet, maar besloot toch terug te keren bij zijn jeugdliefde FC Groningen. In januari gaf EA ons een uniek kaartje in de vorm van een Flashback kaartje. Een kaartje die door veel spelers veel is gebruikt binnen de game. Dit kaartje werd in de Squad Building Sectie uitgebracht en is nu niet meer verkrijgbaar.

Met vijf sterren skillmoves was Robben wekenlang een erg sterke speler om te gebruiken binnen de game. Met alle TOTS kaartjes is Robben niet meer zo goed als die was. Voor een Eredivisie team blijft Robben natuurlijk een naam die je in je team moet hebben.

FIFA 21 Flashback Robben

10. TOTS Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo) - 88

VVV-Venlo is helaas gedegradeert naar de Keuken Kampioen Divisie. Dit was zeker niet door de Griekse spits Georgios Giakoumakis. Giakoumakis werd met afstand topscorer van de Eredivisie met maar liefst zesentwintig doelpunten. Dit was niet genoeg voor lijfsbehoud voor VVV.

Giakoumakis kan natuurlijk niet in het TOTS Eredivisie team ontbreken. Het kaartje is exact wat je van het kaartje verwacht. Een afmaker voor de goal en ook nog eens erg sterk aan de bal. Daar blijft het wel echter bij. Met drie sterren skill moves en zwakke been is het een vrij voorspelbare spits.

FIFA 21 TOTS Giakoumakis

11. TOTS Daley Blind (AFC Ajax) - 88

Met het kampioenschap van Ajax zien we natuurlijk veel Ajacieden terug in het Eredivisie TOTS team. Daar zien we ook Daley Blind in. Blind is al jarenlang een stabiele factor die ook nog eens multifunctioneel is door op meerdere posities uit de voeten te kunnen.

Ondanks dat Blind voor het derde jaar op rij een TOTS kaartje heeft gekregen, is Blind nooit een speler geweest die erg bruikbaar is binnen de game. Dat is ook dit jaar helaas niet het geval. Hij mist vooral snelheid en behendigheid. Iets wat dit jaar juist een must is om te hebben als verdediger.

FIFA 21 TOTS Blind

12. What If Leroy Fer (Feyenoord) - 87

Grote kans dat hij het verhaal achter het What if kaartje van Leroy Fer nog goed kan herrineren. Een What If middenvelder kaartje had de mogelijkheid voor een +2 upgrade als het team van de spelers zes keer wist te scoren in de vijf opkomende wedstrijden. Feyenoord had daar maar één wedstrijd voor nodig. Tegen VVV-Venlo werd het 6-0. Het kaartje was verkrijgbaar binnen de SBC sectie.

In deze fase van de game is het What If kaartje van Fer niet meer heel erg top. Toch kan je er als Feyenoord en Eredivisie fan nog altijd veel plezier aan beleven.

FIFA 21 What If Fer

13. TOTS Davy Klaassen (AFC Ajax) - 87

Davy Klaassen keerde dit seizoen terug bij Ajax. En wat was hij direct weer belangrijk voor de club uit Amsterdam als vanouds. Iets meer verdedigend dan zijn eerste periode bij Ajax, maar toch goed voor twaalf doelpunten en drie assists.

Als we kijken vanuit FIFA oogpunt niet een heel bijzonder kaartje helaas. Hij mist op elke statistiek wel wat om echt bruikbaar te zijn binnen de game.

FIFA 21 TOTS Klaassen

14. TOTS Philipp Max (PSV Eindhoven) - 87

Philipp Max had met PSV Eindhoven vooral de eerste seizoenshelft een erg sterke reeks te pakken. Over het gehele seizoen was Max goed voor vijf doelpunten en acht assists. Met zijn snelheid en zo goed als maximale stamina kan hij op en neer blijven gaan. Net als hoe Max functioneert bij PSV op het echte veld.

Max heeft 95 schotkracht en 99 voorzetten, waardoor je Max het beste kan gebruiken als opkomende linksachter. Zijn defensieve statistieken zijn prima, maar niet heel erg boeiend. Zo mist hij vooral wat kracht.

FIFA 21 TOTS Max

15. Showdown Sean Klaiber (AFC Ajax) - 86

Binnen de SBC sectie werd Showdown Sean Klaiber uitgebracht met de topper tegen PSV Eindhoven. Door het gelijkspel kreeg het kaartje van Klaiber een +1 upgrade. Tot de dag van vandaag is Showdown Klaiber een van de meest overpowered kaartjes binnen de game.

Zijn statstieken waren in het begin van het jaar uitstekend. Met alle TOTS kaartjes niet heel erg aansprekend meer, maar toch blijft Klaiber een kaartje dat tot de beste, vooral centrale verdedigers behoort van de game. Met zijn snelheid en kracht wordt hij door veel FIFA-spelers gevreesd.

FIFA 21 Showdown Klaiber

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek