Artikel

FIFA 21 game modes

3 september 2020, 13:38

FIFA 21 heeft veel verschillende game modes beschikbaar om te spelen. Op die manier zit er voor elke voetballiefhebber en situatie een mode tussen om te spelen. Je kan zowel online als offline een potje FIFA spelen. Benieuwd naar de game modes binnen FIFA 21? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Aftrap

Aftrap is de game mode om even lekker tussen het werken door op kantoor of thuis tegen vrienden een potje FIFA te spelen. Sinds FIFA 18 heeft Electronic Arts ook verschillende varianten van een wedstrijd toegevoegd. Op die manier kan jij een leuke twist geven aan een potje FIFA. 

 • Klassieke wedstrijd: Speel een klassieke aftrap wedstrijd met teams naar keuze
 • Huisregels: Kies uit een van de huisregels om de wedstrijd een andere twist te geven.
  • Geluksbal: Als de bal uit gaat is er een kans dat de bal terugkeert als een geluksbal. Dit geeft in boost in schieten, passen, dribbelen, snelheid of allemaal tegelijk.
  • Veldheer: Vecht voor balbezit in een willekeurig opduikend vak om een doelpunt bonus te ontvangen.
  • Alles mag: Speel een wedstrijd waar buitenspel, overtredingen en kaarten geen rol spelen.
  • Kopballen en volleys: Doelpunten tellen alleen als je in het doel kopt of raak schiet met een volley. 
  • Overleving: Wanneer er een doelpunt gescoord wordt wordt een willekeurige speler van het scorende team van het veld gestuurd. Dit gaat tot een maximaal van 4 spelers. 
  • Lange afstand: Doelpunten die buiten de zestien worden gescoord tellen dubbel.
  • Eerste tot…: Dit speltype geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer een wedstrijd eindigt. 
 • UEFA Champions League: Speel een UEFA Champions League wedstrijd. Keuze uit groepsfase wedstrijd, halve finales (thuis en uit) en de grote finale. 
 • Bekerfinale: Kies een bekercompetitie om de finale van de beker te spelen. 
 • Thuis en uit: Speel twee wedstrijden (thuis en uit) om een winnaar te bepalen. De speler met de hoogst gecombineerde score wint. 
 • Serie: Speel in een serie van 3 of 5 wedstrijden om de uiteindelijke winnaar van de competitie te bepalen.

VOLTA Football

VOLTA Football is sinds FIFA 20 geïntroduceerd als nieuwe game mode. Met VOLTA wil EA de authentieke straatvoetbal ervaring meer tot leven laten brengen. Was je vroeger fan van de FIFA Street series? Dan ga jij veel plezier beleven aan VOLTA.

Career Mode

In Career Mode kan jij de coach worden van jouw favoriete voetbalteam(s). Neem bijvoorbeeld de taak over van Ronald Koeman bij Barcelona, maak je droomelftal en breng zoveel mogelijk glorie naar de Spaanse grootmacht. 

FIFA Ultimate Team

Dé game mode van FIFA is natuurlijk FIFA Ultimate Team. Zoals de naam al zegt bouw jij in deze game mode jouw ultieme team. Spelers zijn in de vorm van kaartjes verkrijgbaar. Deze zijn op de markt en in pakketjes te verkrijgen. Doe mee aan onder andere Squad Battles, Division Rivals, Fut Draft, Weekend League om zo snel mogelijk coins en pakketjes te verzamelen. Via Squad Building Challenges, Objectives en Milestones heb je tevens de mogelijkheid om op interactieve manieren rewards vrij te spelen.

Profclubs

Binnen profclubs kan jij samen met je vrienden een club oprichten en maximaal elf tegen elf spelen. Maak jouw eigen prof en ontwikkel hem tot een absolute superster. 

Seizoenen

Geen fan van FIFA Ultimate Team en vind je het leuker om wedstrijden online te spelen met echte teams? Dan biedt de game mode seizoenen een uitkomst. Speel online met je favorieten teams tegen andere en strijdt voor een plekje in divisie 1. Via co-op seizoenen is dit ook online met een vriend(in) te spelen. 

Online vriendschappelijk

Wil je even snel een potje tegen een vriend(in) spelen? Start dan de game mode online vriendschappelijk op en speel met aftrap teams tegen elkaar. 

Toernooien

Speel een toernooi variant tegen de computer. Wil jij bijvoorbeeld met Ajax of Feyenoord de KNVB Beker winnen? Dat kan via deze game mode.

Wil jij beter worden in FIFA en vliegend van start na de release van FIFA 21? Dan kun je ook een 1-op-1 FIFA coaching sessie boeken bij Team Gullit. Ongeacht je niveau werken ze samen met jou aan een gedetailleerd trainingsplan en analyseren ze je FIFA 21 gameplay.

Deel: