Artikel

Beste Nederlandse Icons in FIFA 21

26 september 2020, 15:51

In FIFA 21 zitten maar liefst elf Nederlandse icons. Dit is tien procent van het totaal aantal icons. Veel keuze dus, maar welke Nederlandse icon moet jij halen voor je team? Wij ranken de Nederlandse icons van FIFA 21.

1. Ruud Gullit

Als je aan esporters vraagt welke speler zij als eerste in hun team willen hebben, dan zeggen ze negen van de tien keer Ruud Gullit. De aanwezigheid van Gullit op het middenveld is namelijk erg voelbaar. Hij domineert als een krachtpatser op het middenveld en kan ook nog zijn goaltje meepakken. Vooral zijn middle en prime icon zijn fenomenaal. De base icon kan redelijk mee, maar is niet het beest wat zijn hogere versies zijn.

2. Johan Cruyff

Met Johan Cruyff in je team ga je veel plezier beleven. Met zijn vijf sterren zwakke been en skillmoves is hij erg onvoorspelbaar voorin. Alle kaartjes van Cruyff zijn een echte aanrader om te gebruiken. Wij raden hem aan om in de spits of als aanvallende middenvelder te gebruiken.

3. Edwin van der Sar

Edwin van der Sar blijkt ieder jaar tot de beste keepers van FIFA Ultimate Team te behoren. Hij gaat, zeker in het begin, daardoor een hoog prijskaartje hebben. Terwijl de keeper positie niet eentje is waar je graag veel geld aan spendeert. Als icon geeft hij wel nog veel ruimte om te linken met spelers. Heb je het budget, haal dan zeker een van de versies van Edwin van der Sar.

4. Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp is geen icon waar je snel aan denkt als je op zoekt bent naar een aanvallende middenvelder. Bergkamp behoort ook zeker niet tot de top icons, maar hij kan zeker in de begin maanden van de game erg nuttig zijn. Hij heeft allround prima statistieken voor een aanvallende middenvelder, maar blinkt in niets echt uit. Iets wat je wel graag ziet in een aanvallende middenvelder.

5. Clarence Seedorf

Clarence Seedorf is een speler die uitstekend is voor een box-to-box middenvelder naast een meer verdedigend ingestelde speler. Hij is fysiek sterk, heeft een goed schot in de benen en heeft uitstekende statistieken om mee te voetballen in aanvallend opzicht. Wij vinden vooral zijn middle (88 rated) versie een echte aanrader om te gebruiken voor deze rol.

6. Ronald Koeman

Ronald Koeman staat natuurlijk onder andere bekend om zijn heerlijke vrije trap. Een statistiek die zijn icon kaartjes terug te zien is. Als centrale verdediger mist hij vooral wat snelheid om echt goed te zijn. Daarnaast heeft hij af en toe de drang naar voren, waardoor je wellicht zo nu en dan vrij open ligt in de verdediging.

7. Frank Rijkaard

Frank Rijkaard wordt misschien wel onterecht niet vaak benoemd als optie voor je FIFA Ultimate Team. Het is namelijk een erg bruikbare speler. Vooral zijn 88 en 90 rated kaartjes. Het centrale verdediger kaartje heeft de juiste snelheid en verdedigende statistieken om het de aanvallende spelers lastig te maken. Zijn 90 rated kaartje is een pure verdedigende middenvelder die ervoor zorgt dat het middenveld niet overlopen wordt.

8. Patrick Kluivert

Patrick Kluivert kan een leuk kaartje zijn over een aantal weken, maar geen speler die je belangrijke wedstrijden gaat winnen. Voor een spits zoek je toch iets meer snelheid en behendigheid. Vooral zijn dribbel statistieken vallen wat tegen. Kluivert heeft een goed schot, maar niet eentje die er bovenuit schiet.

9. Marc Overmars

Marc Overmars is een pure buitenspeler die het natuurlijk vooral moet hebben van zijn snelheid. Overmars is geen aanvallende speler die je veel goals gaat opleveren, maar vooral ruimte maakt voor andere spelers. Wat wel een bonus is, is zijn vijf sterren zwakke been. Hierdoor heeft hij wel de onvoorspelbaarheid voor de goal. 

10. Marco van Basten

Marco van Basten is nooit echt een icon geweest die mensen gebruiken. Wij verwachten dat dit ook in FIFA 21 het geval gaat zijn. Alle drie de kaartjes hebben prima statistieken, maar het is geen uitblinker. In een spits zoek je toch iets meer onvoorspelbaarheid. Dit is iets wat van Basten helaas niet beschikt. 

11. Ruud van Nistelrooy

Net als van Basten is Ruud van Nistelrooy verre van een bruikbare speler binnen FIFA Ultimate Team. Je kan hem vergelijken met bijvoorbeeld een Harry Kane of Robert Lewandowski. Een speler die veel goals maakt, maar moeilijk te hanteren is binnen de game. 

Meer over FIFA 21

Helaas kwam er dit jaar geen FIFA 21 demo uit. Gelukkig kunnen we wel weer een Web App en Companion App verwachten. Ook zijn de FIFA 21 ratings bekend en weten we wie de beste aanvallers en verdedigers in FIFA 21 zijn. In FIFA 21 kunnen we ook weer de Team of the Week systeem verwachten.