Artikel

FIFA 21 Promo Packs datums en tijden

FIFA 21 Promo Packs datums en tijden

Promo Packs binnen FIFA 21 Ultimate Team zorgen dat de game vernieuwend blijft. Tijdens een Promo Pack periode worden namelijk nieuwe kaartjes gebracht binnen de game. Dit heeft in de meeste gevallen een verbinding met het echte voetbal. Bijvoorbeeld de Future Stars, waar de toptalenten een geboost kaartje ontvangen. In dit artikel sommen wij de Promo Packs op die al zijn geweest en die wij verwachten in FIFA 21 Ultimate Team.

Disclaimer: De onderstaande Promo Packs zijn nog niet allemaal bevestigd door EA. Wij hebben een lijstje gemaakt van Promo Packs die al zijn uitgekomen en die wij verwachten terug te zien in FIFA 21. De kans is groot dat er ook nieuwe Promo Packs aangekondigd worden. Uiteraard updaten wij dit artikel bij een Promo Pack release.

Team of the Week

Elke week op woensdag klokslag 19:00 brengt EA een Team of the Week uit. Zoals de naam al zegt zitten hier de spelers in die in de afgelopen speelronde geschitterd hebben. Scoort Cristiano Ronaldo een hattrick, dan is de kans aannemelijk dat hij een TOTW kaartje ontvangt. De uiteindelijke selectie wordt geheel door EA samengesteld. 

Ones to Watch

Spelers die een transfer naar een nieuwe club hebben gemaakt hebben de kans om een Ones to Watch kaartje te krijgen. Een speler met een OTW kaartje heeft de mogelijkheid door het gehele seizoen een upgrade te krijgen. Een upgrade wordt doorgevoerd wanneer een speler in het TOTW geselecteerd is. De Ones to Watch Promo in FIFA 21 werd uitgebracht in twee teams. De looptijd van de promo was van 9 t/m 23 oktober.

FIFA 21 Ones to Watch team 1

Rulebreakers

Tijdens Halloween heeft EA de afgelopen jaren Ultimate Scream als Promo Pack uitgebracht. Hierin ontvangen spelers boosts op de meest random statistieken. Zo had je bijvoorbeeld Firmino in FIFA 20 die +19 in verdedigende statistieken kreeg. Hierdoor werd dit kaartje van Firmino een uitstekende box-to-box middenvelder. 

In FIFA 21 heeft EA het roer omgegooid tijdens Halloween. Geen Ultimate Scream, maar de Rulebreakers werden voor het eerst geïntroduceerd in de game. Een andere naam, maar wel een vergelijkbaar concept. Spelers met een Rulebreakers kaartje hebben een enorme boost ontvangen op een opmerkelijke statistiek.

De Rulebreakers Promo werd over twee teams uitgebracht van 23 oktober tot en met 6 november.

Electronic Arts FIFA

Road to the Final

Binnen Road to the Final staan de Champions League en Europa League centraal. In deze Promo Pack krijgen spelers een OTW-achtig kaartje. Deze wordt geüpgraded nadat het team van de desbetreffende speler een ronde verder komt in een van de twee Europese toernooien.

De Road to the Final promo werd in eerste instantie uitgebracht in twee teams tussen 6 en 20 november. Vlak voor de start van de knock-out fase bracht EA echter nog een RTTF Team 3 uit op 18 december.

Electronic Arts FIFA

Black Friday

In de afgelopen jaren was Black Friday de enige Promo Back waarbinnen geen nieuwe spelers uitgebracht worden. Dit was in FIFA 21 echter niet het geval. Net als elk jaar bracht EA een dag van tevoren het best of Team of the Week team uit.

Op Black Friday zelf werd de Record Breakers gereleased binnen de game met in totaal vijf kaartjes. De week erop werden er meer toegevoegd.

FIFA 21 Record Breakers 1

Team of the Tournament: Group Stage

De naam zegt het al. Nadat de groepfases van de Champions League en Europa League zijn afgerond, wordt er een Team of the Tournament Group Stage: uitgebracht. Binnen FIFA 21 was dit op 4 december. Dit was tevens de eerste Promo waar EA geen meerdere teams voor heeft uitgebracht.

FIFA 21 Team of the Group Stage

FUT Freeze

De Kerstperiode wordt door de FIFA community gezien als een van de leukste tijden binnen FUT. In de afgelopen jaren bracht EA in een periode van ongeveer drie weken brengt elke dag erg veel content uit. FUTmas is altijd een erg populaire Promo, maar toch had EA besloten om het een andere naam te geven. FUT Freeze was niet hetgeen waar de community op gehoopt had. Wel elke dag een speler SBC, maar geen meerdere keuzes zoals andere jaren. De promo startte op 11 december en had een minder lange doorlooptijd dan normaal.

FIFA 21 Ultimate Team Freeze

Icon Swaps

De Icon Swaps Promo geeft spelers de mogelijkheid om via in-game objectives Icons en pakketjes vrij te spelen. Waar vorig jaar Icon Swaps alleen maar Icons zelfs bevatten, is dit in FIFA 21 dus niet het geval. Over het gehele jaar brengt EA drie Icon Swaps Promo's in de game. Icon Swaps 1 startte op 11 december en is inmiddels afgelopen. Icon Swaps 2 is op 20 februari gestart en duurt tot medio eind april.

FIFA 21 Ultimate Team Icon Swaps

Showdown

Op 27 december introduceerde EA evoor het eerst in Ultimate Team Showdown. Niet echt een Promo, want geen teams in pakketjes maar door het gehele jaar heen verschillende Squad Building Challenges. Een wedstrijd uit de desbetreffende speelronde wordt uitgelicht en twee spelers worden tegen elkaar opgezet. Het team van de speler die wint ontvang een +2 upgrade, bij een gelijkspel krijgen beide spelers een +1 upgrade.

FUT 21 Showdown

Headliners

Headliners zijn ook in een OTW-achtig jasje gestoken. Spelers die een Headliners kaartje ontvangen, hebben de mogelijkheid om op twee manier een upgrade te krijgen;

  • Als een speler een inform kaartje krijgt.
  • Wanneer het team van de spelers vier keer op rij weet te winnen. Dit is een eenmalige upgrade. 

De Headliners werden op Nieuwjaar gebracht en werd in twee teams gereleased.

FIFA 21 Headliners 1

Team of the Year

Het Team of the Year werd op 22 januari uitgebracht. Hierin staan de elf namen die de meeste indruk gemaakt hebben het afgelopen jaar. Er wordt tevens een twaalfde man gekozen dat dit jaar Lionel Messi was.

Dit jaar heeft EA er ook voor gekozen om spelers die net buiten het Team of the Year gevallen zijn een speciaal plekje te geven in de game. Zo werden er TOTY Honourable Moments kaartjes uitgebracht.

FIFA 21 Team of the Year

Future Stars

Er zijn op de wereld enorm veel talenten binnen het voetbal. Spelers waarvoor een grote toekomst voorspelt wordt. EA brengt deze talenten in kaart binnen de Future Stars. De kaartjes moeten een indicatie geven van de potentie die de spelers hebben. De Future Stars Promo startte op 5 februari en had een looptijd van twee weken.

FIFA 21 Ultimate Team: Future Stars

What If

Op 27 februari heeft EA in FIFA 21 voor het eerste de What If Promo uitgebracht. Spelers met een What If kaartje hebben de mogelijkheid om een eenmalige +2 upgrade te krijgen. Voor aanvallers en middenvelders moet het team van de speler binnen vijf wedstrijden minimaal zes keer scoren. Voor de verdedigers moet het team in vijf wedstrijden één clean sheet hebben. De Promo werd uitgebracht in twee teams.

FIFA 21 What If

Winter Refresh

Rond de Winter worden er natuurlijk weer veel transfers gemaakt binnen de voetbalwereld. EA geeft hier aandacht aan in de vorm van Winter Refresh. De topspelers die een transfer maken krijgen een geüpgradede kaartje om de transfer als het ware te vieren. Tot op heden heef EA de Winter Refresh Promo nog niet gebracht in FIFA 21.

Winter Refresh in FIFA 20

Shapeshifters

Heb je altijd al met een verdediger in de spits willen spelen? De Shapeshifter Promo Pack maakt dit mogelijk. Spelers worden met een Shapeshifter kaartje uitgebracht op een totaal andere positie. Zo kan je hierbij denken aan een linksback Marcelo van Real Madrid die een aanvallend middenvelder kaartje krijgt. 

FUT Birthday

Elk jaar vier EA de verjaardag van FUT met FUT Birthday. De verjaardag van FUT valt altijd rond het einde van de maand maart. Spelers die in de afgelopen maanden populair zijn gebleken binnen FIFA maken vaak de meeste kans om een FUT Birthday kaartje te krijgen. Naast een boost wordt er altijd iets extra's toegevoegd. Bijvoorbeeld een upgrade in het aantal sterren zwakke been.

Team of the Season

Na een heel seizoen wordt voor elke competitie een Team of the Season gekozen. In korte tijd worden enorm veel goede kaartjes door EA in de game gestopt. Dit is ook de populairste periode om Weekend League te spelen. De TOTS kaartjes worden namelijk in de red player picks gestopt. 

Summer Heat

Summer Heat werd door EA voor het eerst gebracht binnen FIFA 20, nadat het Europees Kampioenschap in 2020 helaas niet kon doorgaan. Elke week werden kaartjes van eerdere Promo Packs opnieuw in pakketjes gestopt. Daarnaast werd er om verschillende redenen aan spelers een Summer Heat kaartje gegeven. Iets wat erg populair was is die in de objectives werden uitgebracht. Hierbij kon je door objectives te voltooien voor een bepaalde speler een steeds beter Summer Heat kaartje vrij spelen. Zo begon je in FIFA 20 met een 85 FUTmas Ferland Mendy, om uiteindelijk een 93 Summer Heat Mendy te kunnen vrijspelen.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek