Artikel

FIFA 21 Ultimate Team: Alles wat je moet weten

Electronic Arts FIFA

FIFA Ultimate Team (FUT) is met afstand de populairste game mode van FIFA. Binnen FUT is het doel om jouw eigen ultieme team te maken. In dit artikel leggen wij stuk voor stuk uit hoe je tot dit doel komt en wat er allemaal te doen is binnen deze game mode. Want dat is aardig wat.

Wat is FIFA Ultimate Team?

In FIFA Ultimate Team draait het erom om jouw eigen 'ultieme' team te maken. Hoe jij te werk gaat ligt helemaal aan waar jij het meeste plezier uit haalt. Zo heb je de mogelijkheid om zowel online als offline te spelen in de verschillende speltypes die FUT tot zijn beschikking heeft. Hier komen we later in dit artikel op terug.

Via de transfermarkt heb je de mogelijkheid elke speler aan te schaffen voor jouw club. Deze spelers zijn te betalen door de munteenheid 'coins' die binnen FUT aanwezig is. Voor een speler als Lionel Messi moet je dus flink je best doen om hem te kunnen halen. Naast de bekende spelers zijn er ook Icons aanwezig. Icons zijn spelers die inmiddels gestopt zijn maar wel een legendarische status hebben. Icons zijn er in verschillende soorten en maten. In FIFA 21 maakt Eric Cantona zijn debuut als Icon en zijn er in totaal 100 Icons te vinden.

Hoe start ik?

Bij het maken van jouw club krijg je een aantal pakketjes met spelers om je op weg te helpen. Vervolgens is het aan jou de keuze hoe je gaat verder bouwen aan je team. Wij adviseren om vooral veel de game te spelen. Zo krijg je bijvoorbeeld door Division Rivals te spelen pakketjes. Door het spelen van wedstrijden werk je gelijk aan objectives en milestones, waarmee je rewards vrij speelt. Je kunt ook gaan 'traden' op de transfermakt om winst te maken. Om goed te worden in traden zijn er een aantal hele handige Trading Tips voor FIFA 21. Met een paar handige tips maak je een vliegende start aan FIFA 21 Ultimate Team. 

FUT Co-Op

FUT was tot voorheen een vrij zelfstandige game mode. Je kon wel andere via een vriendschappelijke wedstrijd uitnodigen, maar dat was het dan ook. In FIFA 21 is dit echter anders. EA heeft namelijk in FIFA 21 FUT Co-Op toegevoegd. Je kunt nu dus ook met je vrienden samen met een van jullie teams online tegen andere spelen. 

FIFA Ultimate Team speltypes

In FUT zijn er verschillende speltypes aanwezig die je spelen kan:

  • Online vriendschappelijk
  • Squad Battles; offline tegen de AI. Mogelijkheid op rewards.
  • Division Rivals; online in divisie. Mogelijkheid op rewards
  • FUT Draft; online en offline mogelijk. Je levert 15.000 coins in en kan in totaal vier 4 wedstrijden spelen. Hoe verder je komt, des te grotere rewards je kunt ontvangen.
  • Weekend League; Het competitive speltype. In totaal dertig wedstrijden. Hoe meer je wint, des te hoger de rank en rewards.

FIFA Ultimate Team Promo Packs

Er worden door het jaar heen verschillende Promo Packs uitgebracht die nieuwe kaartjes brengen binnen de game. Zo wordt er elke woensdag een team van de week uitgebracht. Tijdens kerstmis is er FUTMAS en het einde van het seizoen staat in het teken van Team of the Season. Zit ieder geval elke avond om 19:00 klaar, want dat is vaak het moment dat EA iets groots dropt zoals een promo.

Squad Building Challenges

In Squad Building Challenges (SBC) heb je de mogelijkheid om spelers en teams in te leveren voor beloningen. Dit kan van alles zijn, van pakketjes tot spelers. Vooral handig om niet verhandelbare spelers waar je niets voor doet hiervoor te gebruiken.

Objectives & Milestones

De objectives en milestones bieden een mooie manier om rewards vrij te spelen. Zo worden er verschillende seizoen uitgebracht binnen FUT waar je door levels te voltooien steeds betere rewards vrij speelt. Binnen zowel objectives en milestones zijn ook spelers verkrijgbaar.

Web App & Companion App

De FIFA 21 Web App (mobiel) en Companion App (desktop) geven je de mogelijkheid om je club on-to-go te managen. Alle functies van de game mode zijn hierin te vinden. Je kan alleen vanzelfsprekend geen wedstrijden spelen.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek