Artikel

FIFA 21 Ultimate Team: Black Friday

Electronic Arts FIFA

Eind november barst het Black Friday spektakel weer los. Het moment dat de hele wereld massaal op zoek gaat naar de beste deals en koopjes. In FIFA, geen specifieke afprijzingen, maar kan je in deze periode ook rekening houden met een grote hoeveelheid aan content. Denk aan een best of Team of the Week en de beduchte Black Friday market crash. In dit artikel bereiden we je voor op dit spektakel. 

Elk jaar weer wordt er al snel na de release van een FIFA al gesproken over Black Friday. Nu FIFA 21 twee weken later uitgebracht werd was het deze keer nog eerder. Waarom? Rond Black Friday is er ieder jaar de eerste grote market crash waar een groot deel van de speler base in paniek schiet. 

Dit is echter niet alles. Rond Black Friday brengt Electronic Arts FIFA over het tijdspanne van een aantal dagen een flink aantal content uit. Het is lastig om te voorspellen wat EA dit jaar gaat uitbrengen, gezien er elk jaar wel weer iets vernieuwends gebracht wordt. Vorig jaar was dit bijvoorbeeld Super Sunday. Wij verwachten echter dat de volgende zaken bijna een zekerheidje gaan zijn tijdens Black Friday in FIFA 21.

Black Friday lightning rounds

Waar bijna elke partij rond Black Friday met flinke afprijzingen gooit, hoef je hier binnen FIFA Ultimate Team niet op te rekenen. Buiten dat je wellicht spelers voor lagere prijzen op kan pikken. Daar komen we later op terug. EA brengt juist een grote hoeveelheid aan lightning rounds uit rond deze periode. Tijdens Black Friday op de dag zelf kan je bijvoorbeeld elk uur nieuwe pakketjes in de FIFA store vinden voor een tijdelijke periode en een limiet van de pakketjes. Deze pakketjes zijn in de meeste gevallen binnen een paar minuten uitverkocht. Dit heeft als gevolg dat je opeens veel meer spelers ziet aangeboden worden op de markt. 

Lightning rounds lijken ook dit jaar een garantie binnen de Black Friday promo. Toch moeten we tot de promo zelf afwachten wat de exacte strategie dit jaar gaat zijn. 

Black Friday market crash

Speel je FIFA Ultimate Team, dan is de kans groot dat jij wel eens gehoord hebt over de Black Friday market crash. Rond deze periode verwacht de FIFA community altijd de eerste grote market crash van het jaar. Helaas is het lastig om daarin tips mee te geven hoe hiermee het beste is om te gaan. Dat de markt rond Black Friday een flinke daling kan hebben is een gegeven. De vraag is alleen ieder jaar weer; wanneer begint de crash en op welke datum is het dieptepunt. Dat is iets waar je alleen achteraf een antwoord op kan hebben. 

Op vrijdag 13 november was de markt al veel lager dan voorgaande vrijdagen. Terwijl vrijdag juist altijd een dag is dat de markt weer even stijgt. De Black Friday market crash lijkt daarmee om de hoek te liggen. Het is echter aan jou de keuze of je hierop gaat anticiperen door je team te verkopen. Mocht je juist over een grote hoeveelheid coins beschikken, dan is het ook erg interessant om de ontwikkelingen te blijven volgen. Dit kan een mooi moment zijn om je ultieme team te bouwen. 

Best of Team of the Week

Elk jaar met Black Friday gooit EA de beste TOTW kaartjes voor een tijdelijke periode in pakketjes. Dit zorgt ervoor dat het kopen van pakketjes een stuk aantrekkelijker wordt. Vorig jaar in Best of TOTW had je onder andere Messi, Ronaldo, Mbappé en Mané erin zitten. Dit jaar lijkt de selectie voor de best of TOTW een stuk schaarser te zijn. We hebben alleen nog een Messi als grote klapper gezien in TOTW. Het is daarmee te hopen dat we voor Black Friday nog een aantal goed gevulde TOTW's krijgen. 

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek