Artikel

FIFA 21 Ultimate Team: Festival of FUTball

18 juni 2021, 23:00

Na het Team of the Season spektakel binnen FIFA 21 Ultimate Team is de zomer meestal een iets rustige periode binnen de game. Dat is dit jaar niet het geval! Met de start van het EK en Copa America brengt Electronic Arts de promo 'Festival of Futball' in de game. Spelers die aanwezig zijn op een van deze toernooien hebben een Path to Glory kaartje gekregen met upgrade potentie, afhankelijk van het aantal gewonnen wedstrijden tijdens het toernooi.

Festival of FUTball

Met het Festival of Futball wil EA de terugkeer van internationaal voetbal vieren in FIFA 21. De promo loopt dan ook voor maar liefst zes weken. Tijdens deze periode kan je splinternieuwe speciale speleritems, thematische Squad Building Challenges en Objectives verwachten.

FOF Path to Glory

Op 11 juni heeft EA de Festival of Futball promo afgetrapt met het uitbrengen van FOF Path to Glory speleritems. De spelers die hiervoor zijn geselecteerd hebben minimaal één wedstrijd voor hun nationale team gespeeld.

De geselecteerde spelers hebben een upgrade potentie op basis van het aantal wedstrijden dat het nationale team op het eindtoernooi weet te winnen. Dit ziet er als volgt uit:

 • 3 overwinningen = +2 ALG-upgrade
 • 4 overwinningen = +1 ALG-upgrade
 • 5 overwinningen = +1 ALG-upgrade
 • 6 overwinningen = 5/5 Zwakke been-/Skillmoves-upgrade

Heeft een nationale team de doelstelling bereikt, dan kan het tot 3 dagen duren voordat de upgrade doorgevoerd wordt.

FIFA 21 FOF Path to Glory

Team 1

Net als met andere promo's brengt EA meerdere Path to Glory teams uit. Het eerste team bestaat uit veertien spelers. Hier zien we onder andere Matthijs de Ligt. EA lijkt veel te verwachten van Duitsland op het EK, want met Kai Havertz en Serge Gnabry is dit het enige land met meer dan een speler. FOF Path to Glory Team 1 is tot en met vrijdag 18 juni 19:00 in pakketjes verkrijgbaar.

Embedded content: https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1403396806063661059?s=20

Team 2

FOF Path to Glory Team 2 is op vrijdag 18 juni 19:00 uitgebracht binnen FIFA 21 Ultimate Team. Naast de Ligt heeft Georgino Wijnaldum een FOF Path to Glory kaartje gekregen. Nederland heeft nog een winst nodig en dan krijgen beide spelers een +2 upgrade. Dit geldt ook voor de Belgen en de Hazard broeders. Na Thorgan heeft namelijk nu ook Eden Hazard een FOF kaartje binnen FIFA 21. Het FOF Path to Glory Team 2 is tot en met vrijdag 25 juni 19:00 in pakketjes verkrijgbaar.

Embedded content: https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1405933460330627075?s=20

Festival of Futball SBC's

FOF Path to Glory Diogo Jota
Diogo Jota is de eerste FOF Path to Glory speler die je binnen de SBC sectie kan unlocken. Hiervoor heb je tot en met vrijdag 18 juni de tijd voor.

FIFA 21 FOF Path to Glory

Player Moments Mario Götze
Voor Eredivisie en Duitse fans heeft EA een Player Moments van Mario Götze uitgebracht. Deze heeft hij ontvangen voor zijn winnende goal tijdens het WK van 2014. Net als Jota is dit kaartje was en met vrijdag 18 juni de tijd beschikbaar.

FIFA 21 Player Moments Götze

FOF Nation Player José Maria Giménez
Jose Maria Giménez is de eerste speler die tijdens de Festival of FUTball promo een FOF Nation Player kaartje heeft gekregen. Deze kaartjes zijn alleen via de Squad Building Challenge sectie verkrijgbaar. Het FOF Nation Kaartje van Jose Maria Giménez was tot en met vrijdag 18 juni de tijd beschikbaar.

FIFA 21 Nations Player Gimenez

End of an Era Łukasz Piszczek
Łukasz Piszczek heeft besloten een punt achter zijn carriere te zetten. Hij kwam maar liefst 11 jaar uit voor Borussia Dortmund. Hiervoor heeft hij een End of an Era SBC gekregen. Deze was tot en met vrijdag 18 juni de tijd beschikbaar.

FIFA 21 End of an Era Piszczek

Sweden Nation Players
In de Sweden Nation Players SBC heb je maar liefst drie spelers die je kan unlocken. Tot en met dinsdag 22 juni heb jij de mogelijkheid om de Zweedse spelers Niclas Eliasson, Emil Forsberg en Victor Lindelöf aan jouw team toe te voegen. Hoewel ze binnen één SBC zitten, heb je alsnog de keuze of je ze wel of niet alledrie haalt. Doe je dit, dan ontvang je een extra in de vorm van een Prime Gold Players Pack.

FIFA 21 Nations Player Eliasson

FIFA 21 Nations Player Forsberg

FIFA 21 Nations Player Lindelöf

FOF Path to Glory Jack Grealish
Met de release van team 2 van FOF Path to Glory is FOF Path To Glory Jack Grealisch uitgebracht binnen de SBC sectie. Hij is beschikbaar tot en met vrijdag 25 juni.

FIFA 21 FOF Path to Glory Grealish

Player Moments Andres Iniesta
Andres Iniesta heeft een Player Moments kaartje gekregen die net als Grealisch tot en met vrijdag 25 juni beschikbaar is in de SBC sectie. Dit voor zijn goal in de verlenging tegen Nederland in de WK finale van 2010.

FIFA 21 Player Moments Iniesta

Festival of FUTball Objectives

Met het uitbrengen van Team 1 is FOF Path to Glory Christian Eriksen uitgebracht binnen de objectives. Je hebt tot vrijdag 18 juni 19:00 de tijd om deze kaart vrij te spelen door middel van de volgende objectives:

 • Far out Finishing: Scoor vijf doelpunten buiten de zestien in Squad Battles op minimaal Professionaal niveau (of Rivals)
 • 4 Star Setup: Assist in drie verschillende Squad Battles wedstrijden op minimaal Wereldklasse niveau (of Rivals) met minimaal vier sterren Skill Moves.
 • Successfull Seven: Scoor met Serie A spelers in zeven verschillende Squad Battles wedstrijden op minimaal Wereldklasse niveau (of Rivals)
 • Crucial Cam: Assist met een Through Ball met aanvallende middenvelders in dertien verschillende Squad Battles op minimaal Professionaal niveau (of Rivals)

FIFA 21 FOF Path to Glory Eriksen

FIFA 21 Nations Player Forsberg

Voor Team 2 van FOF Path to Glory is Lucas Hérnandez de objective speler. Om Hérnandez aan jouw club toe te voegen heb je tot vrijdag 25 juni 19:00 de tijd voor om de volgende objectives te voltooien:

 • Offensive Presence: Scoor vier kopballen in Squad Battles op minimaal Professioneel niveau (of Rivals)
 • Wide Delivery: Assist met een voorzet in drie verschillende Squad Battles wedstrijden op minimaal Professioneel niveau (of Rivals)
 • Les Blues: Scoor met Franse spelers in acht verschillende Squad Battles wins op minimaal Wereldklasse niveau (of Rivals)
 • Overlap Threat: Assist in twaalf verschillende Squad Battles wedstrijden op minimaal Professioneel niveau (of Rivals) met verdedigers
Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek